Cinta Laura :: Profile Cinta Laura

Posted: 8 June 2009 at 7:51 pm  

Cinta Laura ialah artis remaja indonesia yang popular dengan kecantikanya dan yang pasti bakat yang dimiliki Cinta Laura itu sendiri. Cinta Laura yang bermula dalam bidang modelling sekarang bergiat aktif pula dalam bidang lakonan.. jom kita kenali Cinta Laura melalui profile atau biodata Cinta Laura ..

Nama Lengkap: Cinta Laura Kiehl

Nama Panggilan: Cinta Laura

Tanggal/Tanggal Lahir: Quakenbruck, Jerman, 17 Agustus 1993

Zodiak: Leo

Tinggi Badan: 170

Berat Badan: 44

Hobby: Berenang

KELUARGA:

Nama Ayah: Michael Kiehl

Nama Ibu: Herdiana, SH

PENDIDIKAN:

SMU: Bogor International School (BIS)

Cinta Laura seksiFILM:

1. Oh Baby (2008)

SINETRON:

1. Cinderella (Apakah Cinta Hanyalah Mimpi?)

2. Cinta

3. Upik Abu dan Laura

PRESTASI/PENGHARGAAN:

1. Finalis Top Model 2006

2. Aktris Ngetop SCTV Awards 2007.

3. Peraih 10 emas, 7 perak, 7 perunggu Kejuaraan Renang Antar Sekolah Internasional di Indonesia

4. Juara Kelas di International School Bogor

Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

74 Responses to “Cinta Laura :: Profile Cinta Laura”
  1. lisa says:

    aloh tinggal di mana si gue cuma mahu
    tau

    tolong beritahu randy lisa mahu nomber randy gue akan jadi temen aloh

  2. lisa says:

    boleh gue minta nomber aloh kamu cantik sekali

  3. lisa says:

    aloh yang pelakon i love you dan oh
    my baby

  4. Cheline says:

    ka cinta is the best ..

  5. ranti says:

    q jga ngefans bnget ma ka’ cinta
    soalnya ka’ cinta itu remaja yang sangat pintar, baik,dan cantik
    aku pingin kayak ka’ cinta
    soalnya dapat beasiswa kuliah di luar negeri
    ka’ cinta hebat
    aku salut sama ka’ cinta

  6. bettysanjaya says:

    How are you? What ir your new song now?
    Can’t wait for your new album? when ios ur new album going to be publish? Can’t wait to hear your new song!
    Please reply this message ASAP once you saw this! Thanks! I luv you Cinta Laura!

  7. rizam says:

    ka’ cinta aku sangat ngefen banget ma ka’ cinta

  8. rizam says:

    kak cinta you are the best

  9. yana says:

    i love you as my sister<3

  10. amielieya danieysh says:

    you are very beutiful!!!!!

  11. nur fadzillah says:

    you is poeple jerman and jaga diri sister kerana nanti di perkosa tau ingat pesan ku awak gerti

  12. nur fadzillah says:

    hai awak org english ke dan awak comel cute banyak yg ska awk….

  13. naniey says:

    comel2 tpy gedik sangat cinta niey…

  14. tuki says:

    entah pape kou punye jbaju smpai nk tnjuk payudara….bla la….

  15. tuki says:

    cinta laura mmg cntik tapi gefdik bngong btul………

  16. tania naziera says:

    sya suke ama gaya bak laura…sye jga pengen cntik kayak kak laura..sye mau bilang kak laura arus jge kcntikan enbak supayA MuDaH DPT rezeki allah…bye smile:)

  17. tykah says:

    kalu nk buat rr ngn awex ang .. bd0h bt0y … dsar glewr sex… bng0ng!!!!

  18. faeiz says:

    akak cute sngt..sye skew…nk nombo leh x…???klau bleh bgi la..sye skew akak…I LOVE YOU…k larh…bye…jgn lpew bgi nombo…nnti bleh mcj..

  19. asri mat kapal says:

    kak nk nombo…??sye nk ajk akak romen..sye dngr pantat akak msih dare lgi..BTOL KEW…???klau cm 2 sye nk romen ngn akak leh x..??satu mlm jew..jgn kedekut sngt…org kdkut slalu rugi…jgn lpew bgi nombo tau…k bye……

  20. cecelyahope says:

    WoW…sO CUte…N nama loh..cantik bnget sih..kykk…owng nya..^-^

  21. kkk cantik bgt sih!!! kk itu g cck bm kk sipa tuh yg lg dkt sm kk kk tuh cck nya sm kk yg lawan main d flim oh beby kk tuh ter lalu cantik oh y! selamat hr kartini

  22. ivone says:

    hou van mijn broer precies dezelfde ngefans oh broer zus liefde liefde van deze mooie en schattige Ik zou graag voor zuster do’akan steeds succesvolle carrière.Mi piace perché il mio amore sorella maggiore amore bello.

  23. Lisa_bella says:

    k’ cintaa.. lisa fan’s berat k’ cinta Loh..
    Cute bnget sih kk’..

  24. sabrina says:

    kacinta LAURA JGN RISAU SAYA AKAN SOKONG KACINTA ;)

  25. TEHA says:

    cinta laura . . . .cute nya mka kmu…comel baget…sya sokong kmu cinta . . . . . .muahhhh…

  26. amy says:

    ka cinta laura ni cantik banget:)hahahahahaha!bye i love you

  27. amy says:

    hai kak nama kak cpa?adakah ini bernama cinta laura kiehl?:)

  28. DeQjUwL says:

    aku kangen sma kamu

  29. Dellisa John says:

    pelik,tak faham

  30. AKU ADALAH CINTA LOVERS MY NAME IS SELLY LAURA KIEHLL……….;)

  31. MaRiE says:

    Aq do’ain spya kakak sukses dlm menjalankan kuliah di luwar negeri y…. SEMANGAT………

  32. 3sssssss..........??????? says:

    Kak…. blh gk aq mnta no tlfn n email kakak…. n hrs dpt psangan yang cocok oce…..!!!!!!! karena didunia ni’ gk boleh jomblo lho………;)

  33. gregory says:

    hai,boleh minta no fon tak?..hehe..

  34. Chacha says:

    … Qu skkaa bngett am ka cintta … :-)

  35. bIbBy says:

    uRmMm .. sOo cUte !!
    :D

  36. kamalin mastura says:

    hai kak laura nak berkenalan boleh

  37. shana says:

    comey nyer… lah muda lagi budak nie.. :amazed:

  38. JusTxXx k0meNxXx says:

    cute vha dya ney…

  39. stylo mylo says:

    hai kak laura slmt brknln…
    nk jdi adk angkt kak laura leh x???? :)

  40. prox55 says:

    halo kak laura…
    kamu tu cantik bangat dan
    saya suka bakat kamu dalam lakonan…

  41. savitri says:

    i like cinta laura

  42. fatimah says:

    cInTa KaPaN K’KnDarI?????BoLeH DonK’ SKaLI” K’KnDaRI

  43. fatimah says:

    THanKs’

  44. sarah says:

    maaf ya kak ini emang bukan email aku ,ini email ayah ku,tapi aku salut sama kak cinta ,kak cinta bisa mendapat kan -
    10 mendali emas,7 perak,7 perunggu dan juara berenang ,tentang berenang aku juga suka kok,. makanya aku tinggi seperti kak cinta.
    OKE!!!!!!!

  45. sarah says:

    maaf ya kak ini emang bukan email aku ,ini email ayah ku,tapi aku salut sama kak cinta ,kak cinta bisa mendapat kan -
    10 mendali emas,7 perak,7 perunggu dan juara berenang ,tentang berenang aku juga suka kok,. makanya aku tinggi

  46. Lila Vivibanti says:

    bagus banget~……………

  47. syifa says:

    kak cinta itu cantik dan imuetz

  48. muhd zharif says:

    cinta cntk sgt dlm upik abu dan laura tu aq ske tgk diew cun gilewwww byyyyyyyyyy…………terbeliak mate aq tgk diew………..

  49. jasry says:

    hye,cinta..saya akan terus support cinta dalam industri yang cinta ceburi..

    fan no.1 from
    malaysia

  50. ct cute says:

    u so cute n beatiful cinta

  51. van herry formes says:

    kamu sangan cantai cinta kamu bikin aku dek dekan hehehe

  52. Alex says:

    aku teman sekelasnya cinta laura…

  53. cha says:

    ap la…………..aq lg cnteq persis puteri…….bluerkkkkkkkkkkkkkk…x heran n x jelez lgsung sama ko..!!!

  54. azim says:

    hello.. cinta.. kamu tu cute bangat.. aku suka sama kamu.. calo bisa kamu chat sama aku.. bye…..

  55. eme says:

    luara2
    apa la ko seksi
    sngat mengancam
    betul……….
    jngan la jlan blakang buildng
    sngat tkut2 nnt kene PAREK susah??????

  56. kaknik says:

    seksi la laura ni
    tak baik tau seksi2 ni
    manambahkan dosa ada ar…………………

  57. Anonymous says:

    kak laura gedixxxxxx!!!!!!!!!!!! x seksi lans0ng..muke macam babi!!!!!!!!!!!!!!!!

  58. putRi solehah says:

    lagi satu ya,,,saya berumur 14..bley jadi adik angkat kak laura x??? saya minat banget cerita upik abu dan laura…muahhhh kak laura..kalau mahu telefon saya,,kol aja 0145102428

  59. putRi solehah says:

    hye cinta laura…saya minta sangat dekat cinta laura…cantik banget..saya putri solehah dalam cite soleha or soledad…wakkakaka

  60. Anonymous says:

    cantilah laura nihhh………tpi kn seksi sngt lh tutup lh zip jacket 2 dikit…………

  61. syusyu says:

    uihhhh , baru form 4 dohh !
    tinggi gileeee . ahhhak :D

    die ni lawaaaa ouh , dlm cite upik abu dan laura tu watak die best lahhh . ade gedik2 sikit enn .
    HAHHAA

  62. Blog Xna kool says:

    wahhhh keyen…!!

    mampir gak nih.. xnakool.blogspot.com
    sappy CLBK sama angelina jolie?

    • amy says:

      hai kak cinta laura saya ini berminat sangat degan kak cinta laura dan suara yg merdu cantik saya adalah anak perampuan tapi cinta punya lagu bnyak dan banyak lagu yg lawa lawa i love the song shoot me :d