Fauziah Ghous Profile or Biodata

Posted: 25 May 2009 at 4:58 pm  

gambar fauziah ghous biodata profile fauziah ghous salah seorang artis dan model malaysia yang boleh dikatakan mencipta nama dengan begitu cepat. secepat lift kat office aku.. hahaha. jangan cepat naik pastu cepat gak turun dah la.. fauziah ghous jugak salah seorang pelakon yang agak berbakat la… tapi yang penting fauziah ghous adalah diantara artis malaysia yang cantik lagi ayu.. hehehe. dengar cerita, sebelum fauziah ghous jadi artis. dia berkerja sebagai peramugari.. urm.. sesuai la sangat….

Profile atau biodata Fauziah Ghous

nama komersial: Fouziah Gous
nama sebenar: Nor Fouziah Mohd Gous
tarikh lahir: 11 Disember 1982
tempat lahir: Kuala Lumpur

Campuran: Pakistan, Melayu (bapa) dan cina (emak)
adik beradik: Bongsu daripada lima beradik (tunggal perempuan)
status: Bujang

tinggi: ———–

berat: ———–

pendidikan: Diploma Kesetiausahaan dari Kolej Sistematik, Kuala Lumpur
kerjaya: Model, Pengacara, Perlakon.
offical website: ——-
anugerah: ——–

filem: Bujang Senang,otai, Malaikat Maut, Skrip 7707, Rasukan Ablasa, Sifu Tonggak dan 2 hati 1 jiwa.
drama: Demi, Sangga Saadah, Ka’naah dan Cinta Medik, Kasihmu Di Bulan Ramadan (RTM), Puisi Untuk Anis (RTM), Kepulangan (RTM), Sutera Maya (TV3) dan Spa Q 2 (TV3)
Komersial: Fair & Lovely, Adabi, Homesoy, Kentucky Fried Chicken (KFC), Fab dan Munchies
Program Tv: Sampaikan Raya 2008 (TV3) dan Ketuk-Ketuk Raya (RTM)
album: -
Duta: Adidas (M) Sdn Bhd

note: -
sila comment jika anda tahu perkembangan terbaru Fauziah Ghous

Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

23 Responses to “Fauziah Ghous Profile or Biodata”
  1. sya mmg peminat no1 akak fouziah gous yang cmey n jelita ini…smoga ceria slalu n berjaya dlam bidang lakonan…slam

  2. raja mohd rizal says:

    yakin pada diri dan sentiasa ingat pada kedua org tua dan sentiasa berdoa dan bersyukur

  3. awang bujhana says:

    kak fouziah b4 jadi artis adelah pramugari MAS ke?? td ade tgok poster mas kat website malaysia airlines, ade gambar akak kat ctu la sbgai pramugari..

  4. aziey says:

    kak fauziah,sy pminat akak..minat giler kak

  5. shana says:

    masak sih,saya mirip fauziah ghous??????????? gak mungkin donk saya kan jelek,si cennet salah

  6. tongga says:

    diwaktu muda mu,,mu disanjung tinggi,,nama mu di sebut dimerata tempat ini kerana kecantikkan telah menghiasi diri mu…di kemudian hari,, tiada lagi orang akan menyebut nama mu,,,kerana fitnah kecantikkan tiada lagi menghiasi diri mu..kegembiraan itu hanya sementara,,,dosa yg kita lakukan kekal hingga akhirat……

  7. latha says:

    hiii… do u remember me we stayed at the same place at jalan ipoh when u were kid my mom is a florist my sis told me that u r that girl still have the same old face haven’t watch any of ur movies hw’s ur mom n ur elder brother as he got married ok bye take care..

  8. angel says:

    halo kak!!! akak cntiklh. patutlah muka akak ada mcm cna ckit.. rupa2 ny mak akak cna… so sweet.. smoga akak trus maju dalam bdg seni.. saya akan doakan kejayaan akak… love you akak fauziah!!!

  9. MOH SARIJO says:

    wah saya sangat suka dengan sinetron di tv1 yaitu trilogi cinta…… macam orang gaji betul lah….??????aku nak minta nomor telfonya.saya di nunukan indonesia….dekat tawau…..

  10. capriez zarraz says:

    semoga kak terus berjaya dalam kerjaya dalam apa jua bidang akak.

  11. capriez zarraz says:

    nice 2 meet kak fauziah.saya memang minat kat kak fauziah.

  12. putri aurora says:

    cantik & anggun kak fauziah

  13. edah says:

    Akak ni cantikla bagilah saya 6ber telefon akak.I LOVE SO MUCH.I HOPE YOU IS MY PRINCESS IN MY HEART.BYE………

  14. cinta says:

    kak fauziah ni cntik kan. saya suka kak fauziah berlakon dengan kamal adli dlam drama shahjihan.

  15. deqwan says:

    kak Fauziah n de geng comel forever, and adik(deqwan) yang kacak ni minat sanat kat akak dan suka sanat watching akak waktu dalam story Puaka Gunung Raya, part kena rasuk dalam ranting pokok jahat tu… pe pun akak the best….mekaih i will be back

  16. wawa says:

    salam…sy mmng mnt gler kat kak fauziah..klau nak ambk kak jadi kak angkat bleh..??sy x da kak..plez………..sy suka gler kak fauziah dngan abg iqram..seperti pinang diblah 2

  17. farah says:

    sume jgn lupe tgk filem 2 hati 1 jiwa lakonan fouziah gous!!

  18. Anonymous says:

    cantik la akak fouziah ni… mmg ssuai jdi pramugari, ble la gnti scha dlm awn dania ni….

  19. Anonymous says:

    akakkk..chantekkk….arrr…rmbut akakkkk….knapeer..x amikk..ratu pantene….or sunsilk…???

  20. putRi solehah says:

    kak fouziah…saya putri solehah..saye minat akak ar..akak comeyzzz cngt cm saye…cewah!!! kalau nak tahu tarikh lahir saya 21 disember..nmbr tep0n sy 0145102428..bye kak..muah muah..u my idola

  21. Anonymous says:

    Betul_Betul…