Gambar Wardina berburkini di swimmingpool

Posted: 8 September 2009 at 11:55 pm  

Wardina bersama anak-anak kesayanganya bersuka ria di swimmingpoll, inilah contoh terbaik yang bagi para-para wanita muslimah mandi di swimmingpool. Dengan memakai bikini muslimah yang ntah mana wardina beli tetapi berjaya menjaga maruah sebagai seorang isteri.

Kami berharap wardina menjadi contoh bagi kebanyakan artis yang selalu buat pose maut di swimmingpool, terutama sekali bagi majalah playboy Malaysia “Mango” yang seakan-akan mengalakan artis muslim kita mendedahkan aurat mereka di swimmingpool.

wardina bikini

  • Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

    PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

    89 Responses to “Gambar Wardina berburkini di swimmingpool”
    1. ashikin says:

      Suke wardina ni….berani kerana benar.

    2. wanita melayu says:

      elok je dia pakai …

    3. pewaris29 says:

      terbaik punya…
      jgn tersasar dri kemurkaan…

    4. koboi mabuk says:

      good2..

    5. dean says:

      contoh trbaik artis mlysia..

    6. ros sweet says:

      so sweet la akak nie….

    7. no'one says:

      oooh bikini muslimah lah..yg buat tajuk mata rabun..

    8. haha says:

      mana da dia pakai bikini…bikin panas je la..COMEL wardina nie..

    9. miss says:

      mcm ni arrr cth yg baik…ad sstgh org btudung tp bla smpai swming pool tau sungai or pantai…tudung ntah kemana….

    10. Apit says:

      Bila baca title artikel ni tadi terkejut sbb disebut ‘berbikini’ instead of ‘berbikini muslimah’.. Nasib baik bila dah terbuka page lega betul.. Thanks Wardina krn menjadi contoh yg baik utk wanita.. :)

    11. osman said says:

      inilah artis yang perlu dijadikan ikon oleh seluruh peminat seni tanah air..tahniah wardina..semuga anda diberkati Allah S.W.T.

    12. zila says:

      ini namanya BIKINI MUSLIMAH..
      x ramai orang yang tau…
      x rmai gak la orang yg pakai..
      tp bguzlah wardina ni.. :)

    13. sambalbelacanlimau says:

      kira oklah tu…tu masa family day dia org. Tak perlu nak diheboh-heboh.

    14. fara evil.. says:

      name ade bikini…. x elok fitnah orang… berdosa…. lagi pon bkn bikini….. :x

    15. aime says:

      ish korang ni…tu kan baju renang muslimah…ntah ape2 la kan. :actress:

    16. stella says:

      tu bukan bikini , tu baju renang lah bangangg , tengok pon tak reti :x

    17. craze23 says:

      iishhh..bbkini ke 2???x nmpak ke…pe pnya gosip lah…… :x

    18. Tumpang happy dengan yang sorang nie!

    19. mawar says:

      xnmpak jgn nk komen lbh2….
      wardina ok pe???? :laugh:

    20. KNIT says:

      lov u wardina..sengal tol c tukang karut nih…

    21. sheik says:

      alhamdulillah…tahniah buat Wardina! tapi org yg amik gambar ni…hishhhh!!!

    22. kak6.. says:

      hahahaaha bodoh je gossip ni
      wat fitnah dosa besar
      issshhhhh bangang :x

    23. edi says:

      PENULIS TU TAIP ‘BIKINI’ JUZ NAK SINDIR ARTIS2 YG PAKAI SEKSILA..BKN NK PITNAH KE APE..

    24. nurezzatienadez says:

      GUD ! U ALSO BEUTY…. DONT WORY

    25. nana says:

      ni nama nye bukan bikini tp BURQINI la.
      Ngok tol tukang taip ni wat fitnah je ngn tajuk cite ceni…

    26. afiq says:

      tutup aurat lagi…bagussss..inilah muslimah sejati..

    27. Farah Syahirah says:

      mana ada berbikini. Merepek ooo. Nampak tak dia pakai swimming suit bertudung and tutup aurat. Tak kan lah Wardini tu sampai nak tunjuk aurat dia.

    28. zaja says:

      Suka tengok muka dina ne…. sejuk aje …..

    29. tasha says:

      wardina ni bagus ok…tk payah la kutuk dia..tak baik sungguh… :)

    30. ekeke says:

      eleh..dulu pn penah dia ni bgmbr seksi dlm mjlh mango..hehehe :P

    31. mama jahat says:

      :bored: hahah!!nie ke yg diname kan bikini???
      ini lah pkaian yg sopan,,.fitnah jek.,,

    32. zarith says:

      eii.. buat penat aku je tgok mende ni…

      mne bikini nye???!! fed up toi larr..haha tu ank2 die ke tu?? :nerd:

    33. biru says:

      aduh…. apa dah…..

    34. miera says:

      mane2 x nmpak pn bikini die..sape la y bwat ftnah y ntah ape2 nie.. bodoh btul la..xde keje ke nk ftnah2 owg nie hah………..

    35. tuan_penasihat says:

      siapa yg buat fitnah ni…..

    36. angah says:

      hmmm i like…

    37. pengintai jujur says:

      bgus2

    38. ELLY says:

      Alhamdulillah.. dalam ramai2 ada jugak yg pandai menjaga maruah diri…

    39. shada says:

      hehe….comel lah :P

    40. mode freeez says:

      ini bukan bikini la..jgn fitnah org dosa xbaik tau..ini swimming suit..bikini ialah two-piece :x

    41. putri NS says:

      memang sopan cara pemakaian nya harap orang muslim pun begini

    42. eyla says:

      sopan santun

    43. suka wardina says:

      suka sangat!! :laugh:

    44. akula says:

      baju renang mmg ada spesifikasi dia yg tersendiri..biasa dr jenis kain spandex.baju renang ada byk jenis..salah satunya bikini…n yg wardina pakai ni bukan bikini..anyway kalau dalam air pakai longgar2.. t-shirt ke jubah ke..pon tetap akan nampak seksi…maklumla air kan…tp nk mandi kt sesetgh kolam renang…mmg takleh pakai t-shirt..kna pakai baju renang..so oleh kerana kami wanita pon nk berenang kt kolam renang yg ada kod pemakaian..supaya kami tak perlu pakai bikini…maka baju renang muslimah dicipta…sehingga ke hari ni..designnya sentiasa diperbaiki…tak payahla timbulkan apa2 isu..sekian.

    45. mas says:

      Syabas Wardina!!!!!!!!!!!

    46. dior says:

      bikini muslimah… :)

    47. dior says:

      sengalllll jek….

    48. nur farah says:

      lah bukanya pakai spen ngan coli’ok lah tu drpda sstengah artis yng tak tau malu?

    49. hana68 says:

      pendek sangat ke akal sampai x bolh nk bezakan bikini????

    50. binladen says:

      seksi apanya mcmni…

    51. Ayza says:

      Mane ada sexy… memandai jer wat fitnah… x baik tau.. :x

    52. koko says:

      ni lah org zmn skang…fashion disaster.
      bikini ngn swimsuit pon da x leh kenal….nk menfitnah je keje…aku sokong wardina ok…die still jg aurat die.. :x mara aku ni

    53. zara says:

      huhu…bagus la…smoga kaum2 muslimah menutup aaurat
      xkira d mana tempat berada

    54. lala52 says:

      em..korang ni penah pergi swimming ke tak? mesti tak penah kan? mesti takat mandi sungai je kan? well..utk org2 kampung sekalian,for ur information,kalau nak mandi kat tempat2 mcm hotel or even club,mmg required to wear swimsuit..takkan tu pon tak tau -.- mane boleh pakai baju labuh2.tu sungai kat kmpung boleh la.ni wardina pon dah cukup baik pakai tutup smua. jangan nak kutuk sangat k. org tu dah berubah. just bersyukur je dia dah tak seseksi dulu.plus,nampak ke body dia obvious sgt? dia amik gambar tu body tersorok. and this is her private pic.org yg ltak kat sini la yg kena blame. not her. dnt be too judgemental.its pathetic.

    55. rizz76 says:

      dia pakai gitu sebab dia nak tunjuk body slim dia la tu dah habis beribu ringgit tak kan nak simpat dalam kain kot.laki dia pun dayus

    56. maroh says:

      ni bukn brbikini bngong……
      wat letih ak buka je….

    57. afendi says:

      MEMEY MEMANG PADANAN YANG SEPATUTNYA DENGAN NORMAN KERANA SEPERTI JANJI ALLAH DALAM ALQURAN WANITA YANG BAIK UNTUK LELAKI YANG BAIK, WANITA YANG JAHAT UNTUK LELAKI YANG JAHAT DAN NORMAN MEMANG LELAKI YANG CUKUP JAHAT UNTUK MEMEY WANITA YANG JUGA JAHAT…

    58. fid says:

      bikini 2 dh ade dijual di jusco

    59. fid says:

      bikini dh ade jual kt jusco

    60. zai says:

      rasanya gambar2 cenggini ni tak payah la upload kat internet..lebih baik simpan utk tatapan peribadi je..kan ke dah menimbulkan fitnah pulak..nak mandi ,mandi le…yang nak bergambar2 bagai dan tunjuk kat org plak..isk..tak payah le yea…

    61. ani says:

      tutup smua,klu ketat wat per.sma la spt buka aurat..boring ah..

    62. rory says:

      cantikkkkk

    63. Budak Sopan says:

      Sama jee,,Nampak Bentuk Badan..Bosan..

    64. safiyanaira says:

      bikini wahida tu bukan ke ketat??? apenya tak dosa… Aku ada member suka mandi waterfall, tp dia pakai jubah mandi, dalamnya dia pakai suar panjang. pakai tudung. sampai hari ni masih selamat jer dia. Aku mula2 tengok pelik gak, tp kalo korg tgk dia mandi kat waterfall, mst korg kagum r.. mane celah batu yg dia tak g.Kita kalo nak ikut hukum Allah boleh jer…tp kita ni byk sgt alasan. tak sesuai la..,.rimas la..tak up todate r.. Sok mati, bg r alasan gitu kat Allah.

    65. ezad iezda says:

      minah artis yg lain’amikla ni sbagai CONTOH’ sdarla ckit,trdedah sana sini tu xbwk mkna apa2pun..hya kamu sndiri yg tahu kmana hala tuju kamu selepas TIADA di dunia ini…

    66. me says:

      alhamdulillah..
      ni swimming suit..sy slalu jumpa swimming suit ni..tpi x beli sbb pndai swim pon..so kpd sapa2 yg nak tu..cuba korng cari kt tmpt2 butik2 muslimah @ kdai2 muslimah..insyaALLAH ada..hrga nya boleh tahan gak la

    67. nana says:

      biar lah atleast dye x berpakai cm artis2 len yg nmpk semuanye…

    68. me says:

      KORG NI KECOH LAH.!

    69. lulu bell says:

      wardina mmg cun tapi anak2 dier comot!!

    70. wellson says:

      Munasabah juga. Herm..ketat gak tu..

    71. ummi says:

      korang ni bio btul. Islam apenye? Muslimah apenye? Cube korang fikir secara waras ye. Kalau baju ketat nampak semua ketak2 yang ada kat badan. namenye ape? Tak ke same cam dia tak pakai baju….cuma tak nampak kulit jek. Fikir ye semua…..Daripada pakai macam tu, ade baiknye jadi cam kite orang biase ni. Takde manenye tak tutup auratpun….tudung pakai, baju pakai, seluar pakai. Tak gitu?

      • budak says:

        aiseh ko ni die ckp bgus sebab kebanyakan yer pakai nampak pahe nampak sikit *toooot* pastu pkai bra nampak pusat nampak perut buncet~

      • one says:

        aww stupidos kamu nmpk ke baju dia ketat dlm gmbr ni…x nmpk kn sbb terendam dlm air…yg ko dengki sngt npe?ko tau ke dia berenang kat tmpt umum?ko tau ke umh dia ade swimming pool ke x?lbih baik tgk kje jgn komen drpd nk timbulkn fitnah cm ni

    72. jet says:

      belajar dulu ..adap pakaian islam..

    73. entah says:

      muslimah sangat la.. lau ketat sume tu muslimah ape name nye

    74. Anonymous says:

      majalah mangga mmg dari dulu gitu..editor die suke kot tgk pmpn2 pakai gitu….

    75. opss... says:

      biase la…dh nme majalah t mangga…jdi tunjuk la..mangga ni…hahaha…

    76. ~TeehA~ says:

      bleh bli online apa.. cth kat sini..
      http://islamicbajurenang.blogspot.com/

    77. Anonymous says:

      cuba search kat google perkataan "BURKINI" mslaysia.. insyaallah ada kot…

    78. Anonymous says:

      kt ne waRdina dpt pkaiaN 2?…ktoRanG nk jgk..
      zman skRg ssh nk cRi pkaiaN mnDi cam2?

    79. Anonymous says:

      korang nie pon … wardina pakai swimming suit la … bukan bikini …. korang tau tak bikini tu ape …. its a two piece suit …. mcm pakai bra ngan panties … itu barula dipanggil bikini … kalau komen tu biar la tepat ….

    80. Anonymous says:

      ok le tue…

    81. Anonymous says:

      bagi aku biasa je. dia bersama anak2. dia masih faham konsep islam walAUPUN brpakaian sedemikian. mesti kena dengan keadan semasa. tahniah wardina. jaga anak2, taat suami

    82. Anonymous says:

      mmg pon….mgazine tu dr dulu cmtu..
      agk xde cara lain ke nk tarik minat pmbace??