Hazama AF9

Posted: 26 April 2011 at 1:23 am  

hazama af9Hazama AF9 atau nama sebenarnya Hazama Ahmad Azmi adalah salah seorang peserta Akademi Fantasia 9, Jika anda salah seorang peminat Hazama AF9 atau pun tidak.. disini lah tempatnya untuk anda mengkritik pesembahan di setiap konsert yang berlansung atau mengkritik cara Hazama berada didalam kelas setiap masa.. Jadi, korang tunggu apa lagi.. Jom kritik Hazama AF9… Tapi sebelum kita nak kritik tu, apa kita kita kenali Hazama dengan Biodata ringkas Hazama AF9 kat bawah ni…

Nama Sebenar: Hazama Ahmad Azmi
Nama timangan: Hazama

Umur: 27 tahun
Tarikh Lahir: 28 November 1984
Tempat Lahir: Kuala Lumpur

Tinggi: 173cm
Berat: 57kg

Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

224 Responses to “Hazama AF9”
  1. nur hiqmah says:

    abg hazama nak tanya, abg hazama memang suka fina ke? sebab kawan saya kata yang ada hari tu fina tergelincir, then abg hazama hulurkan tangan then tolong fina….

  2. Peminat hazama bernama biella says:

    moga terus maju!!

  3. nur fatimah nabila says:

    assalammualaikum hazama saya suka sanat hazama dia lah satu satu peminat saya
    tahu tk ? hazamaaa……. kawtim…….

    • nur fatimah nabila says:

      assalammualaikum hazama saya minat
      sangat dekat hazama.mase tu hazama buat konsert dekat kepala batas saye dapat juga salam dengan hazama . hazamaaaaa
      kawtim……

  4. nur fatimah nabila says:

    saya minat hazama sangat sangat sampai mlm td saya mimpi hazama…..

  5. areesya hanna says:

    suara hazama memang sedap

  6. shidaieda says:

    suara hazama mmg sedap mcm lan MUH …
    lgu pokok mmg best..tiap2 ari sy dgr…tpi naper lgu pokok x de video clipnyer sndiri? klau ade kan best…^______^ ..muke hazama mmg cute…
    cayalar!u r da best !!!!!!

  7. rosaliza says:

    Hai abg hazama . I love uu . Kawtim .

  8. rosaliza says:

    Abng hazama ada hati dgn fina ke ?!

  9. putri says:

    abng hazama nk tau x??dri prelude dlu ag au kte mnt abng..bab suare abng mmg best…kawwww timmmmm…moge abng trus success

  10. meira keira says:

    hazamaaaaaaaaaaa……..klu la sye d tkdir kn utk brsma awk,sye la org yg pling bhgia ats dnia nie…….

  11. meira keira says:

    hazama nie,cute la…….dlm kls sllu gduh ngn lena…….

  12. misz danieya says:

    hazama cute mute. . .

  13. nur hamizah says:

    hazamaaaaaa cute cgt2 kaawwwwwwwwwwwwwwwtimmmmmmm

  14. farhaa farhana says:

    hazammmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    u soooo cute !!!
    i always support you !

  15. farhaa farhana says:

    emm ,, <3
    i like you hazama !!!

  16. zureen fazlen says:

    hazama kalau hazama masuk dari minggu pertama kan bestttttttttttt
    kawwwwwwwwwwwtttttttttimmmmmmmmm

  17. zureen fazlen says:

    hazama dari first die masuk mamang best.

  18. Fullzieawatie Jertih says:

    Tahniah Hazama..
    U’r the best!

  19. Fullzieawatie says:

    Tahniah Hazama..awak memang yang terbaik

  20. suhaila perak says:

    hai hazama chat ker?????tahniah ats kmenangan 2…..xsngka awk bru msok da boley mnang..lgu pokok mmng best..kawtimmmmmmmmmmmm

  21. chika eki says:

    hai………..hazama,tahniah ats af9 nie stlah skian lma kw nak msuk af akhir nya dpt msuk gak……kkkaaaawwwwttttiiimmmm!!!!!!!!!!!!

  22. roznih comel says:

    hm…i,like hazama ne…rock soranya…mmmuuuaahh hazamah…

  23. najwa says:

    hazama awak sihat

  24. najwa says:

    hazama awak buat apa tu

  25. najwa says:

    asalamualaikum hazama

  26. najwa says:

    tahiah abang hazama awak jadi juara .saya minat abg hazama.hazama kautim juara.
    hazama minta nombar fon.i love you hazama

  27. acoi says:

    hazama u are the best..kawtimm

  28. zack says:

    hazama awk mmg terbaek la
    hidup pak lang @ kaw tim

  29. amirul amir says:

    hepy always!

  30. hantu says:

    Caya lah lu beb…..

  31. olivia onden says:

    i rely rely minat dengan hazama………. sa pn hapy hazama get 6ber 1….. good…… kawtiimm….

  32. olivia onden says:

    hazama ur ar the rock……. kawtiim……… joe…..

  33. khairul fiqri says:

    hah aku geng hazama bro

  34. Bdx2 Pompuan Kat Skolah Sye Slalu Panggil Sye Hazama….hehehhe Malu la….

  35. zack devetta says:

    sedap suara hazama menyanyi ,boleh tolong aja?? ..haha

  36. fatin farhana says:

    hazama best ke dpt nombor 1.yahoooooo…………………the best hazama

  37. fira says:

    hazama memang bezz…kaw timm

  38. nad aldama says:

    ejaz no sbjik.,.leh r?!hehe..kaw tim..

  39. nad aldama says:

    hzama ncem..idop pak lang n mak lang ..haha

  40. Nur syahira binti samsuri says:

    congrulation
    hazama tebaik pnye
    qautime……..

  41. alyaa bella says:

    hazama best…best giler..tpi af musim 9 nie x brape gempak…..

  42. nak tau says:

    korang tau tak macam mana nak beli baju dia tu? sape eh yang jaga fc dia?

  43. Dahlia says:

    Hazama memang patut jadi juara tapi kenapa lena naib juara sepatutnya Fina

  44. nyny says:

    abg nnt lauu ad msa dtng lar jb…

  45. affez says:

    rabut azams pda mlm terahir,agak sempoi la.buat kat mne tue?hehehe….

  46. amira_hyrol says:

    Hazamah the best….boleh mintak nombor tel abg hazamah.Abg hazamah best mmg patut abg hazamahjadi juara.

  47. nazzila says:

    saya x suka lena dlm af9

  48. nazzila says:

    hazama saya ucapkan tahniah kerana menjadi juara at last af

  49. nurul fara edrina says:

    :) :( :P <3 B) <(") :|]

  50. nurul fara edrina says:

    nasib baik HAZAMA juara x lena i sokong HAZAMA no lena :) :( :P

  51. arina comel says:

    I LOVE YOU FOREVER PAK LANG!!!

  52. marisa says:

    klu lahh dpt jmpe hazama..kan best..btw hazama kawtim :D

  53. lily_love says:

    sy minat sgt kat hazama . hope berjaya dlm bidang yg diceburi . syg sgt2 kat hazama . love u !!!
    KawwwTimmm !!!!

  54. kish aliah says:

    kawwtimm!!!!

  55. one_nie says:

    HaZaMa…
    PaK lAnG…
    you are the best…@_@

  56. one_nie says:

    HaZaMa…>__<
    you are the best…@_@

  57. one_nie says:

    HaZaMa…>__<
    you are the best…@_@

  58. one_nie says:

    HaZaMa…>__<
    you are the best…@_@

  59. nursyifa'purpleismine says:

    hazama menang af9 tahun ni..tahniah..sape dah tengok klip video hazama??

  60. zyana elya says:

    nak hazama!!!!!!
    sya btul2 mnt dy…
    love u bby..:)

  61. ayienyayank~kawwtimm says:

    hazama nh baek ,. pie xtw npaa urank yk xminat dea asyik nak cari kesilapan N kelemahan hazama jk , adalah yk ckp hzama nh poyo lh blaa b’ckp d diari , k la tuu , skurang2nya hzama ndaa hipokrit , pura2 jdie baik ,. ishh ,. p ndaa pa , hzama ttap ada peminat yk setia ,.:)

  62. zulaikha says:

    hai. hazama d best….

  63. sarah elyani says:

    yesss abg hazama winner …. taniahhhhh

  64. labu says:

    Keputusan sebenarnya…………
    1) Hazama – 45%
    2) Fina – 15%
    3) Azri – 12%
    4) Lena – 8%

  65. melly says:

    hazama…u perfect 4 me…luv u so muchh…sye minat sgt2 kt hazama…good luck 4 everr…x sia2 mgundi…hihihiii…

  66. CIPAN says:

    TAHNIAH HAZAMA………
    ANDA MEMANG BERHAK BERGELAR JUARA…..
    TAHNIAH…..

  67. kingpark huhuhu says:

    alah astro kesian kat dia nie… pemenang utk mlm nie smuny d rancang mcm dulu2 jg…setiap negeri mesti ada pemenangny. lg pun dia nie org kuat astro.. klu da konset gempak mesti dia ada…syukur af ndak da lagi…AMIN

  68. nurul says:

    hazama buat yang terbaik tau sebab hari ni yang last hari ni hari ahad so buatlah yang terbaik dan insyaallah kau boleh menang jadi aku nak kata kau tu dah memang kawtim bai paklang

  69. anis arissa says:

    hazama hazama hazama hazama hazama mlm ney konsert akhir uat yg terbaik tw.. suara best giler grenti juara punye..huhuhu,,insyaallah…jangan ptus asa truskn usaha..sy peminat awk,,kaw timm!!!!!!!!!

  70. hazama fc says:

    afundi hazama !!!!!

  71. NUR FAKHIRA says:

    BUAT YANG TERBAIK…..KAW TIMMM

  72. Are-Niz says:

    wat yg trbaek abng hazama .. smoga abng hazama mnjadi juara dan bila jDi Jura jgn lupwkn pmnt setia abng hazama . okay ?

  73. labu says:

    JUARA……….
    TAHNIAH………..

  74. peminat setia hazama says:

    hazama esok konsert akhir buat yg terbaek tau.i hope that.mudah-mudahan hazama jadi juara af9 kan?
    kawtim!!!!!!

  75. peminat setia hazama says:

    hazama memang best.harap2 dapat jadi juara

  76. adeq eira says:

    hazama the best
    good luck PAKLANG
    KAW TIM…..

  77. mohd kamil says:

    buat molek abg hazama supaya menjadi juara.saya sokong abg 100% .good luck for you abg hazama.

  78. fatin norazman says:

    memang minat dket hazama nie!!harap nanti boleh buat yang terbaik pada konsert akhir.

  79. nurul amissa says:

    saya memang minat giler dekat hazama,,,hazama juara af9

  80. aieyn says:

    Hazama buat yg TERBAEK untuk Konset Akhir nnti , okey ! Gud Luck HAZAMA , :D
    K A W T I M :)

  81. kucing siam says:

    afundi hazama
    afundi3 hazama
    afundi5 hazama
    afundi10 hazama
    afundi20 hazama hantar ke 32999

    pastikan sang penghibur juara !!1

  82. mistyiera says:

    Hazama!!!!do ur best dis sunday!!!!

  83. kiera ieyraa says:

    TO THE BEST ABG HAZAMA( GOOD LUCK )

  84. kiera ieyraa says:

    Abg hazama mmg best. harap2 abg hazama menjadi juara AF9 nanti.ABG HAZAMA THE BEST KAWTEAM

  85. eycha says:

    saya suka hazama,firts dye masok af agy… dye adeq bkat.. agy 1 muka hazama, cm muke boy i..hehehe muwahh sayunx hazma.. :]

  86. hidayah says:

    bestla hazama,cayok2 arap awk leh dapat tempat pertama

  87. amoy says:

    hazama juara af9 kaw tim paklang

  88. PrInCeSs LoVe says:

    hazama…juara af9…..
    go hazama go….

  89. faizamilhamsar says:

    hazama…..the best’kawtim…

  90. cicy says:

    Kaw Timmm! champ final season ne and THE BEST champ ever. performance dea tak penah menghampakan. gud luck to you lah. kitorang akn sntsa skong HAZAMA.

  91. Don’t give up Hazama!u will get 6ber one!exspecially u at the higher and not under the lst 6br and ur fans will give u at highr from another people.KAWTIM?

  92. comander_027 says:

    hazama de bes… kaw tim…

  93. comel says:

    hazama the best….!!!! juara AF9 di tangan hazama..

  94. Ct says:

    Alaa..die ni kn ade pnglaman..msti die juara…orr not… Comey je hidung die..hahaha..

  95. nama aku ??? says:

    ska sgt kt hazama…x leh lupa msa dy nynyi lgu soul sis… dh la dy nynyi bes, mka dy lak cute gilerrrr time 2.. kaw tim !!! luv u hazama !! :D

  96. iena says:

    ske sgt persembahan hazama mnggu lps…hope dia leh menang..dh lh dia 2 cute sgt2..hehehe

  97. iskandar says:

    juara–hazama
    naib juara—fina

  98. hazama fc says:

    every week, performance dia tak menghampakan. korang ingat lagi tak minggu dia perform lagu sendiri,judges komen tak best. pada aku sempoi wei dia bawak,dia ade graph dia sendiri,boleh perform slow rock dgn emorock. best woo. afundi20 hazama geng.

  99. Puteri aina says:

    perghhh!!!! persembahan yg terbaekk larh HAZAMA,mesti juara punyer,KAWTEAM JUARA AF9…..
    yg akn menang:
    1.HAZAMA
    2.FINA
    3.AZRI
    4.LENA

  100. haqimie akmal says:

    Buat apa nak handsome2 sangat. Nanti handsome mcm si Azri tu dah jadi casanova lah pulak! Lagi tak best. Biar lah sederhana yang penting bakat dia dan personaliti dia yang baik. Selalunya orang yang handsome ni suka berlagak ye lah… Lawa la katakan. Pas tu perempuan keliling pinggang. Nanti korang pulak yang marah….

    • cicy says:

      saper kate hazama tak handsome? ok aper? maybe dea tak lah seHandsome c azri tu. tp hazama ada tarikan dea sndri.kan?

  101. syahidah says:

    de.,.rambot lu smart r,.lu lah juare af9..kawww timmm

  102. Haqimie Akmal says:

    Mama aku sekarang ni bukan setakat giler kat Hazama tapi siap jatuh cinta lagi dgn Hazama. Tiap2 hari dok ulang lagu Hazama. Nasib baiklah aku satu kepala dgn mak aku. Kalau tak mau aku pindah umah dah…. Juara mesti Hazama! Terbaek dari ladang…! Kaw Tim!!!!!

  103. lynlikhanisa says:

    hrap2 mingu last nie dia wat yg terbaek dr ladang..astro bg dia lgu best tau..tu fina skali..tp bg hazama lgu yg best n hapy..tuk fina jgn bg yg telalu best nanti dia plak jd juare..huhu *_*

  104. lia says:

    hope juare…so rami2 undi..untk dia..

  105. lia says:

    hazama best…vote 4 him…

  106. labu says:

    MENGIKUT BOLA LONJONG AKU…….
    NO.1 HAZAMA
    NO.2 FINA
    NO.3 AZRI
    NO.4 LENA

  107. lynlikhanisa says:

    harap ini jd realiti:
    no1-hazama kawtim!! *_*
    no2-fina sassu!! ^_^
    no3-azri mantap `_`
    no4-lena -_-

  108. lynlikhanisa says:

    hok alah mlm td xleh tido pas dngr hazama nyanyi lgu angin..kucing siam beb,,hatan pon ske..tp npe tetibe siti kritik psal jgn blagak plak..dia smemngnye xblgk..pape pown go PAKLANG>>

  109. lynlikhanisa says:

    kawtim!!!
    kawtim!!!
    KAWTIM!!!

  110. lynlikhanisa says:

    pak lang the best forever..kuar kn suare pak lang yg best tu ye..
    klo paklang baby,,xjd juare pon paklang ttp juare for us..hope paklang baby will be the WINNER..

  111. lynlikhanisa says:

    sye ske hazama!!! pak lang..wat yg trbaek @ final!!!..

  112. angah says:

    babe,final nanti sama sama undi hazama.
    afundi20 hazama hantar ke 32999.
    kawtim pak lang!!!

  113. shirah says:

    yeyeye,hazama dpt msk ke final.
    kawww timmm ^_^

  114. nana syafina says:

    he has a great voice! i hope that he can be the winner in this competition..go Hazama…you have a style!kawwwww timmmmmmmmmmmmm!!

  115. qistina says:

    pewwwittt!!!….hazama…you are the best…you do me don’t sleep every night…i love you hazama

  116. puteri says:

    suara dia buat orang tak tido mlm.. maybe tak hensem tapi senyum dia sweet..
    lambatnya sabtu.. nk tgk persembahan gempak dia.. angin sampaikan padanya.. bahwa aku cinta dia..

  117. sya wani says:

    hee~ aammmiiinnn .. <3 <3 <3 hazama ..

  118. sya wani says:

    setiap kali konsert , paling xsabar nk tgk HAZAMA … hazama first mmg xensem ,, tp skunk HAZAMA HENSEM ,, AD STYLE ,, daa lha sore SEDAP TAHAP ANTARABANGSE !!! rugi bro spe x afundi HAZAMA .. jujo ekhlaz nie ,, hazama hensem , berbakat besar , patut jd juare af9 ,,

  119. Pisang says:

    Hai muka MONYET…

  120. afnan asyraf says:

    hazama you best lgi dngan rambut you buat semua org mahu mcm rmbut you……ho hazama

  121. zai says:

    bo r………..

  122. Shila says:

    Hazama memang best..dah lama x tgk pelajar AF yg best.Do the best Hazama..Moga jadi Juara..

  123. lady lisa says:

    Suka hazama sgt2…friendly..nyanyi best..suara sedap .. Versatile lg …in love habis !!!!!

  124. Akmal55 says:

    Pihak AF membuat pilihan yg betol untuk memasukkan Hazama!

  125. yana says:

    kepade hazama cepat2 lah keluar dari af ………….x sedap pun ang nyanyi…dan hazama x adil sbb hazama dah ade pengalaman………….x adil…kepade pengetua af pun x adil sbb beri kan lagu yg sesuai dgn suare hazama saje…xadil kawtim…

    • eina says:

      Apsal lak lu nk coh hazama kua af haa????lu pkir lu2 bgus cgt ke nk kritik n ckp hazama 2 cm2?dh dye mg brbkt sbb2 la org undi msuk af okkk…lw xske kt hazama sdhla xpyh r nk ckp dye2 lbh2 mcmla sore lu2 sdp cgt….ukurla kt bju sndry lw nk ckp hazama gt2 k lw lu xcke rmai ag yg ske n skong hazama okk

    • lynlikhanisa says:

      bdak laki yg lain pon ade yg ade pnglaman..tp npe ko xprsoal kn plak..azri n erul ade pnglaman nyanyi kt pentas yg bsar gk cume xbpe popular..

  126. nurul irdina says:

    good luck abg hazama, smoga msuk final

  127. KARIPAP says:

    LAIN KALI JGN MEMANDAI2 NAK UBAH LAGU ASAL………….
    NASIB BAIK DIBERI PELUANG…. SEKALI LAGI…
    HATTAN BENAR2 KECEWA DGN HAZAMA…..
    HATI2 BEB…….

    • lynlikhanisa says:

      bkn salah dia pon..dah ckgu2 bg cdangan kt dia spye ubah melody skit..lg pon dia ubah skit je..tp dia best kn..*_*

  128. adam@rolen says:

    wei korang da tau kan.Sekarang nie aZama la YG TERbaik Di AF9…so korang kena Afundi Azama bayk22222..kalau nak Azama Juara AF9..kawtim

  129. el says:

    saye sangat suke…good luck bro

  130. asyraf says:

    hazama aku minat ko ar ble aku tgok ko je mcam tgok aku…….hah…..

  131. eeeiiinnn says:

    sy ske soer hazama…bez sngt….

  132. ariey says:

    suara hazama mmg best sgt9999999 . kaw tim !!!!!!!!!!

  133. NUR SYAFIQAH says:

    sye lagi tinggi dari awk, umur sye baru 13 thun, tinggi sye 167

  134. sue says:

    hai hazama…dulu mse hazama mle2 msuk dlu x mnat la sngat…but now i’m yours biggers fan….gud luk.. ^.^

  135. liya says:

    woooo stail hazama dulu dan kini nampak berbeza sekali….hazamA harap kekalkan rambut u sekarg sebb dah npk baik sikit dari y seblm ni….whtever pon,,,,u are the best…hazama dah mnjd pujaan ramai sekrg ni……tmsk sy …:)like ur stail so muchhh,,dalama kelas napk mtg,,,goood..thumbs up

  136. lady lisa says:

    Love hazama..he has a package as a singer..bleh nyanyi all sorts of songs..first time i suka pelajar af n habiskan my credit to vote for hazama!

    To fina ..suara asyik ke laut je..suara x sesuai utk semua rentak lagu..

    Hazama keep it up !!!

  137. alyanisa says:

    HAZAMA JADI PERFORME

  138. lalaa says:

    best gile tengok hazama perform malam tadi—segala ku terima,, feel sempoi gile

  139. zulaikha says:

    hazama!!!!kau tiiimmmm

  140. Nursera says:

    Hazama memang dari dulu patut masuk Af! walaupun muka takde, suaraa sedapp der! Kowtimmm :D

  141. wana says:

    hazama nih ade bakat ek..
    suara dye..sedap suke..:)

  142. nana says:

    alah takat lan tu .. nyanyi live suare pecah je .. buat ape .. suare die pun tak rock cm hazama .. :D

    • lynlikhanisa says:

      ko mnat spe? hazama ok pe..umur 27 tp cm 18 thun je..kt diary ok..plawak,,kt pentas lg lh OK..

  143. nabilla says:

    hazama tak pernah sombong lah even die jadi vokalis muh untuk sementare pun .. die tak pernah nak belagak .. mengaku je lah yang hazama memang berbakat besar dlm bidang nyanyi .. lagu jiwang boleh , rock boleh , lagu orang putih pun boleh lah ..cukup pakej lah , rupe ade , suare ade , personaliti sendiri , tak sombong , tak berlagak .. sume lagu die boleh bawak lah ! caya lah hazama !! JUARA AKEDAMI FANTASIA9 ! HAZAMA !

    • lynlikhanisa says:

      btol2X..hazama mmng layak..dia xpnah smbong,,xmcm lena,,prasan bgus..kok ye pon xpyah nk bnge diri pastu mcm baldi cri timba ada hati kt azri plk..

  144. florence says:

    go2 soul boy..heheheh..wish u luck…

  145. wanie says:

    i love hazama!!!!!die nakal2..i love him when die nakal2

  146. BOLA LUNJONG says:

    HAZAMA MEMANG LAYAK BERGELAR JUARA…. HAZAMA MEMANG TERBAIK…….
    KALAU BUDAK2 LAIN YG MENANG AF9…. AKAN GAGAL MELAHIRKAN ARTIS BARU….
    (ghaz)….. KENAPA MARAH SGT DENGAN BAKAT YG ADA PADA HAZAMA…..
    SAYA YAKIN DAN PERCAYA PENGHANTAR SMS DARI SELURUH MALAYSIA TAHU APA YG MEREKA PILIH….
    HAZAMA THE BEST DAN JUARA AF9…
    TAHNIAH HAZAMA…..

  147. budiman says:

    ala…da sume ta sedap sore..bab to la hazama masuk…lgy pon bkn dy yg plih.dy kne pnggil msuk af

  148. mat cocok says:

    wa tengok hazama wt show nynyi lagu untuk mu..muke mcm nak teberak la….al…takat af..leh la ko belagak n cool..sbb ko da biase atas stage….tp ikotkan ko bukan la best sgt hazama….silap2 dgn aku pon ko xleh beat…hahahaha

  149. nabilla says:

    hazama bakal juara akademi fantasia 9 ! suare hazama amazing .. mcm suare penyanyi dulu-dulu cm saleem .. hebat lah! hazama awet muda oh .. umur dah 27 tapi still comel badan kecik je hahaha :)
    hazama cool gile and pandai kuasai pentas .. hazama performer terbaik !
    dan hazama pak lawak dalam diari .. tak dapat bayang kan kalau hazama tkde .. mesti tak best langsung diari af9
    suara hazama lagi power dari lan ! plus bile nyanyi lagu Mula ! caya lah hazama .. gud luck JUARA af9 :))))
    Kawwwww timmmm :)

  150. ghaz says:

    mmang suara u sedap… tp sy xkan sokong tu sb u dh pernah msuk af… so kasi can dkat budak2 af lain…

    • BOLA LUNJONG says:

      HAZAMA MEMANG LAYAK BERGELAR JUARA…. HAZAMA MEMANG TERBAIK…….
      KALAU BUDAK2 LAIN YG MENANG AF9…. AKAN GAGAL MELAHIRKAN ARTIS BARU….
      (ghaz)….. KENAPA MARAH SGT DENGAN BAKAT YG ADA PADA HAZAMA…..
      SAYA YAKIN DAN PERCAYA PENGHANTAR SMS DARI SELURUH MALAYSIA TAHU APA YG MEREKA PILIH….
      HAZAMA TEH BEST DAN JUARA AF9…
      TAHNIAH HAZAMA…..

    • me says:

      kene lah rebut peluang yg ade .. bukan kire can tk can dik ……….ape daaa

    • lynlikhanisa says:

      dia mmng r pnah msuk af tp just top20 je..bkn top12..tp plik kn npe dlu dia xtrpilih..???

  151. HAZAMAHOLIC says:

    hazama , you’re the best . mesti you JUARA pnye . takde pelajar lain yg lagi best dari you . hahaha loveyou <3 .KAWW TIMM !!!

  152. purple girl says:

    hazama sporting gilerr,,dh larr suara paling sedap diantara semua plajar,,suke wat lawak pulak tu,,hope dpt wat yg terbaek punye konsert minggu ni,,saye suke waktu hazama nyanyi lagu hey soul sister tu,,kasi gegar pentas tu,,KAWW TIMM PUNYE….:)

  153. cda says:

    hazama penyeri af9,dari diari ke konsert x sabar nak tgk….gluck hazama u so cute…..

  154. JERRY LOVE says:

    Hazama……….you can do it,this is the time you must show your talent..

  155. maisarah says:

    ilysm hazama

  156. CIPAP says:

    CAYANG HAZAMA… MUAH3… U MEMANG BEST… CAYANG…

  157. putriayu says:

    Memang dia patut dh lama masuk AF..barula mantap..klu AF4 dia masuk gerenti juara..apasal la drg x nampak kelebihan dia ni..nk muka hensem wat pe klu vokal ke laut.. go go Hazama..kautimm..gerenti undi…

  158. suha hani says:

    hazama the best…mmg confirm die la juare af9…

  159. qwertyuiop says:

    persembahan hazama minggu ke -6
    boleh lah…
    tapi OKlah….
    lol

  160. mardhiah says:

    hazama the best la , setiap konsert aku mesti tnggu kau . haha . gle da jatuh cinte ny >3 . semoge dia dapat masuk final lepastuu terus menang menjadi juare . harap22 . chaiyokk. kautimmmmm . :)

  161. zam sniper says:

    suara mmg ok tpi klu berangan mcm diva boleh jual bila kluar af

  162. misha urang sabah says:

    yeah…………harap-harap dapat buat yang terbaik dalam konsert nie okey………….

  163. KARIPAP says:

    HAZAMA…. LU MEMANG BEST…. KEPALA SEMPOI…… AF9 LU BOLEH MENANG… KALAU MASUK MAHARAJA LAWAK PUN LU BOLEH MENANG…
    BETULKAN BROTHER BUNTAL….

  164. Buntal says:

    Hazama…. kau silap tempat…. sepatutnya kau masuk maharaja lawak… bukan AF9….

    • eina says:

      klau xske hazama xpyhla nk ckp dye xlyk msuk af9 okk…uat xtw sdh smgnye dye ade bkt yg smula jd n best mgla dye ptt msuk af okkk….HAZAMA BEST,HAZAMA BEST

  165. nur nadia ipoh says:

    Vote 4 HAZAMA!!!!!!!!!…bru rasa teruja skit menonton akademi fantasia 9 sejak hazama masuk..akhirnya..Semoga hazama berjaya sehingga ke final dan menjadi juara terakhir bagi penutup AF.

  166. may says:

    still hafiz (AF7) yang terbaik..

  167. misha urang sabah says:

    we luv hazama…..yes akhirnya hazama dpt masuk af juga…..harap2 dapat masuk final….kalau udah menang nanti janganlah lupa orang yg kat sini nie…..kalu ada masa buatlah show kat sabah nie…..apa-apapun good luck…..

  168. violeteratai says:

    Hazama kawwtimmm & Awesome!!!

  169. barang lepas jgn dikenang says:

    vote for hazama,stylo bro

  170. Vik Desa Cemerlang says:

    yaaa…me too love you so much Hazammaa ..but i dont know who are u??coz i never watch AF9

  171. merchantrade says:

    love you hazamaaaa!1111111111111111

  172. blackrose says:

    gaya penghibur yg ada kelas tersendiri, suara yg memang best….
    tak rugi mengundi hazama kerana memang seorang yang ada segalanya sebagai penyanyi dan penghibur…
    salah seorang penghibur di malaysia yang tiada tandingnya…all the best

  173. sawaiMaling says:

    antara semua pelajar lelaki af9….hazama is the best…ada gaya artis nya…suara pun ok.

    harap jumpa di final juga ok…

  174. Najib says:

    Hazama tempat Ke-3 Af9 2011…….

  175. fieda says:

    saya memang meminati hazama suara nya
    power membuatkan saya terpesona
    saya harap hazama akan menjadi juara
    saya akan terus vote untuk HAZAMA
    HAZAMA MEMANG BEST OF THE BEST! ! !

  176. James says:

    go red dragon ///

  177. fizahazama says:

    luv u hazama..

  178. fasha farhain says:

    asal af9 tahun nie tak best ?kalo hazama masuk baubest !!ilyhazamma !
    good luck !

  179. baby cayook... says:

    hazama msti menang,suara power 2…

    • maisarah says:

      kalau hazama buat persembahan sye suke tengok kaki dye.. sebab kaki dye seksi hahaha… muka dye skunk nie bertambah comel ngan hensem.. tuhan memang adil..

      • ifah_azma says:

        saya sayang hazama…he the besttt in the would…………….aksi yg bersahaja n cool……….

        • JERRY LOVE says:

          Hey, minat nampak…

          • eina says:

            hazama best,hazama best,hazama juare af9 dye ade pkej suare sdp,n brbkt plak2 so jom rmai2 kte g skong hazama n undi dye hazama best2 cgt2 syg hazama…..dye idola ak..hazama best good luck spttnye kte dh nmpk kn juare af9 iaitu hazama…good luck hazama sye akn skong hazama cmpai ble2 old the best

          • eina says:

            kpde yg xcke hazama jgn nk kritik or ckp ap2 sal hazama k ssguhnye dye mg brbkt so dye mg lyk dpuji..brbndg ngn fina hazama jaoh lg best dry dye suare hazama best n sdp cgt2 so kpde yg xske hazama buat bodo sudh cgt nk kte hazama ap2 ok…smmgnye dye brbkt dan lyk jd juare af9 so good luck yer hazama best,HAZAMA BEST,HAZAMA BEST CGT2 LUVE U HAZAMA

      • saeda lhaa says:

        hazama punye tggi n berat lbey kurg same ngn aku jea ! uhuu . neway thniah kt hazama a.k.a paklang niy ! hazama da bwat satu malaysia niy jd gle ! t’masok aku ! skrg niy cmue org dlande demam hazama lh !

        • nnfghik says:

          betol tu…..

          • your voter says:

            hazama memang layak jdi juare…

          • yoyo says:

            hi..Abang Hazama memang pun patut dapat juara masa AF9 hari tu… dari pada pandangan mata kita orang pun dah tau dia tu dah banyak berusaha sampaikan sehari sebelum final tu,, ” mak lang ” cakap yang mengatakan Hazama ( pak long) macamm dalam keletihan ,,lesu waktu menyanyikan lagu ala-ala rock …tapi tak apa, apa yang diharapkan dia telah mendapatnya……

        • SITI RABIATUL ADAWIYAH says:

          hazama the best!!!klo abg hazama nk
          th sy nie mmg pmnt abg hazama yg terlalu
          FINATIK!!!!FINATIK DAN TERLALU FINATIK!!!
          kt blk sy pnh ngan gmbr abg hazamaaaaaaa
          nk jmp abg hazama!!!sy mmg dr dlu lg nk
          jmp abg tp tk prnh!!!sy ad srg member nie mmg dia sme ngan sy finatik giler!!!hrp satu hari nnti dpt la jmp abg hazama!!!DAN UNTUK FAND CLUB HAZAMA
          YANG LAIN TERUSKAN LAH MENYOKONG HAZAMA
          DAN KATA KATA TERAKHIR DARIPADA SAYA IALAH…………………………..
          KAWWWWWWWWWWWWWWWW TIMMMMMMMMMMMMMMMMMM
          UNTUK SEMUA FAND CLUB HAZAMA!!!!!!…………….