Lisa Surihani Profile or Biodata

Posted: 7 May 2009 at 8:35 pm  

Lisa Surihani mula menempa nama dalam dunia seni ni setelah muncul dalam bidang iklan komersial seperti johnson & johnson (clean and clear) dan mc donald. lisa surihani mula berjinak-jinak dalam dunia seni sejak lisa berumur 11 tahun lagi. jom kita kenal lisa surihani dengan lebih detail lagi.

lisa surihani jugak antara artis yang kurang kontrovesi di dalam dunia artis ni, lisa surihani tiada gambar gambar seksi, tiada gambar gambar bogel, tiada gambar gambar bersosial yang melampau, tiada gosip sosip liar lagi panas, pendek kata lisa surihani artis yang bersih dari segala gosip yang boleh menjatuhkan lisa.
lisa surihani profile
lisa surihani jugak bercita-cita tinggi untuk mengikut jejak langkah ayahnya untuk menjadi seorang peguam yang disegani.

Profile atau biodata Lisa Surihani
nama komersial: lisa surihani
nama sebenar: Lisa Surihani Mohamed.
nama timangan: lisa
tarikh lahir: 23 mac 1986
tempat lahir: kuala lumpur
adik beradik: anak ke-4 daripada 5 orang
status: bujang
keturunan: melayu+bugis

tinggi: 5’3
berat: 45kg

pendidikan: degree in law di HELP University College dan aberystwyth university uk.
kerjaya: TV commercials, model, pengacara dan perlakon.
offical website:-
anugerah:-

filem: goodbye boys dan i’m not single
drama: ayah kami (RTM)
album:-
note: lisa surihani or lisa suriani

lisa surihani biodata
lisa surihani bukan sahaja cantik lagi seksi, tapi lisa surihani jugak berbakat besar, marilah kita bersama-sama menyokong lisa surihani didalam apa jugak bidang yang lisa ceburi, mygosip yakin jika lisa surihani kekalkan imej macam ni, tak mustahil lisa surihani boleh pergi jauh..

  • Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

    PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

    131 Responses to “Lisa Surihani Profile or Biodata”
    1. ctnesha says:

      lIsa SURIHANi cute Dn caNtiK LA ……SEmogE berkeKalaN Ngan YUsri

    2. nur shameeza says:

      lisa comel cute cantik…nak nombor telefon

    3. ZIRA says:

      SELAMAT PENGANTIN BARU WAT KAK LISA YG TERCOMEL NI SEMOGA BAHAGIA SELALU!!

    4. nana says:

      sblum tu sye nak ckp salut dgn lisa surihani because buat iklan komersial sekarang dah jadi artis. .sye pun nak ikut jejak langkah die,because sye pun buat iklan komersial,megazine,photographer. .tu keje partime je. .

    5. zira says:

      saya peminat kak lisa sbb kak lisa ni cantik sgt syukur alhamdulillah dpt bertemu dgn lisa hrp2 dpt jumpa lagi

    6. wardahtul farhanah. says:

      comel kak lisa

    7. suri says:

      selamat pengantin baru buat lisa dan yusry

    8. rualya nasuha says:

      i like lisa surihani

    9. PoOjA sA says:

      zulaikha dengan saya sekolah sama syuhada

    10. syuhada syahirah says:

      we…zulaikha kau sekolah mana skarang

    11. PoOjA sA says:

      eh… zu awk pun eja salah nak kata orang pula ……..:)

    12. eikha zul says:

      ehhh pooja your my freinds lama x jumpa…..syu selalu nak comment selalu eja salah
      tu sebelum enter check la lah dulu???? :)

    13. PoOjA sA says:

      eh! comelnya aka

    14. syuhada syahirah says:

      akak comel la mcm tedy bear ,,,,,i likeee yout pictures

    15. eikha zul says:

      dia bukan hanya cantik ntah lagi dia mempunyai bakat besar

    16. afina says:

      like this page….:)

    17. mami jarum says:

      w0w…terbek lha lisa ne…dha lha terbek cantek plak 2…love y0u lisa

    18. SRI AMELIA says:

      KAK LISA SAYA SUKA TENGOK KAK LISA BERLAKON DALAM OMBAK RINDU BEST GILLERRRRR…..

    19. auni nie says:

      saya arap sangat dpt jumpa kaq lisa…saya baru berumur 12 tahun..saya minat sangat kaq lisa…lakonan kaq lisa ..yg boleh saya katakan…
      TERBAIK N PERFECT LARR…

    20. auni nie says:

      kaq lisa memang always cute n sweet…kalau la dpt jumpa kaq lisa..fuhh!!!best gilerr…

    21. rosnahahmad says:

      tak sangka lisa masih bujang

    22. venusia says:

      lisa suri honey. . amput jumm. . nk isap tetek lisa ble. . nak jilat2 nonok lisa. . wew. . syok ma. .

    23. syahrul(am) says:

      SeRaHKaN HaTiMu KePaDa SeseORaNG Dia aKaN MeNGhaNcuRKaNya aNdai MNyeRaHKan HaTiMu KePaDa ALLAH Dia aKaN MeLiMpahiNya DgN KeBaHagiaaN..saya harap akak pandai mgurus diri dngan baik..ada byk lagi cara nk mnjdkn kita berjaya asalkan berada dlm golongan2 yg baik..hehe akak lau pakai tudung lg2 bertambah comel> cubalah

    24. best i ? u kak lisa coba lah pergi lrg kami lrg kami lrg cahaya damai 9d lot 2363 pergi lah ok i ? u akak lisa i love u so muchhhhhhhhhh

    25. eehhh cute nye kak lisa heh rasa nakjumapa dia lah

    26. Nurul Nabila says:

      Akak Lisa ! Saye Minat Gile Kat Akak ! Kalau Akak Nak Tahu . Saye Pernah Mimpikn Akak ! Akak Cute Lha ! Saye Suke Sgt !
      Kalau Saye B0le Meet Akak ! Lagii Best !! . Rindu Lha Kat Akak Lisa .. :D .
      #Saye Harap Akak Sudi Jadik Kawan Saye#
      Ye ??? <3 <3 <3 Love So0 Much !
      More And M0re Lha .. :)

    27. aida says:

      kak lisa so cute artis 6be 1 sya mnt

    28. faiz says:

      hai kak lisa saya suka kan kak lisa. kak lisa cantik

    29. SAMBUNGAN DARI TADI KAK LISA MEMANG COMEL AND SGT CNTK KALAULH SYE BLEY JUMPE AKAK KN BEST….ADUH2

    30. Kak Lisa ape khabar…nape suke yusry..xpdnlar kak lisa punye umur dgn die punye umur jauh bezakan walauapepun semoge kak lisa bahagia…I lOvE yOu…

    31. putar_alam says:

      hye kak lisa…kak lisa mmg comel la

    32. nursyahmina aliah says:

      lisa memang pandai berlakon sebab tu lah jadi pelakon wanita paling popular pastu cantik pulak tu ish3

    33. najwa says:

      lisa malam tadi saya tengoh cerita I not
      single .cerita tu best sangat awak berlakon awal ashaari berlakon farid kamil berlakon intan ladyana

    34. ashikin says:

      em…….. kalu bisa ketemu kita ketemu di pante bisa enggak

    35. erin says:

      lisa comel cangat….lisa you is a beautiful and clever girlz…..kalo la dpt jmpe ngan lisa kn best gilew….

    36. razan says:

      hai lisa awak cantik

    37. noraz says:

      lebih ske lisa jd lawyer mcm papa dia drpd jd artis tp da dia pnye karier teruskan ye

    38. aidah says:

      assalamualaikum kak lisa surihani?saya ni peminat kakak.segala lakonan dan kerjaya yang kak lisa ceburi saya akan menyokong kak lisa.tentang kak lisa dengan yusry kru saya doakan semoga hubungan kak lisa dan yusry kru akan berakhir ke jinjang pelamin.apa yang gosip yang tidak benar kak lisa jangan peduli.apa pun saya tetap meminati kak lisa surihani.tentang gosip gosip yang akan datang kak lisa usah ambil peduli.jika kak lisa ingin meminta nasihat dari saya call saya di nombor 014-8527302 saya akan pasti membantu.

    39. sambor says:

      bangga jd anak org bugis….pada idi pada elo..

    40. yazz says:

      salam akak,saya tau la akak tu status tinggi tapi boleh x saya nak minta 6 ber fon awak….juz want to mesej with u…pleas

    41. amirul says:

      lisa surihani mmg plakon yg brbkat bsar la … sya mnat sgt kt dy dn akn trus myokong dy ..

    42. NURAIN says:

      bergayalah akak ni.saya pun sayang kak lisa juga.kak suka siapa?cakaplah saya pun nak tahu juga.

    43. NURAIN says:

      cantiknya lisa surihani,bergaya pulak tu.

    44. aira ira says:

      akak lisa bila nak berlakon lagi

    45. sha says:

      SAYA SAYYYYAAAAANGGG KAK LISA!!!!!!!

    46. sha says:

      kak lisa sy hrp kak lisa slalu berjaya dlm dunia hiburan…sy d cini akn slalu menyokong kak lisa…kak lisa berlakon”TERBAEK”…tmbh2 dgn farid kamil…tp sy wish slmt mju jye..

    47. sabrina says:

      KAK LISA TANIH ATAS ANUGERH BTG POPULAR PERMPUAN.KAK LISA SO CUTEN AND NICEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.KAK LISA HRUS BERJAYA LAGI….YEP.CY DOA KAK LISA BERJAYA ATS DUNIA DAN AKHIRAT….

    48. sabrina says:

      hey,akak lisa cantik N baik. sy peminat kak lisa tau tk.kak lisa tk nk kawin ke?

    49. eiyla says:

      kak lisa….u look so sweet…i love u so much…..thniah ats kmemangan mlm itu…trus kn prjuangan kak lisa

    50. wani says:

      hye akak….akak comey ark…akak chat?

    51. nur danisya binti mohd ali says:

      akak saye nak 6ber tepon akak bleh tak

    52. haziq says:

      salam… cam ne kak lisaku, chat x.. sy syg akak ,,,,.,.,…. kak lisa cyg sy x…nk no kaj lisa leh..

    53. jasmine weena says:

      akak lisa nie mmg cantik aq juga minat nk jadi cantik mcm die nie pas2 baik hati pula sampai je lh yg aq nk ckp bubye2…!l!

    54. jasmine weena says:

      hye

    55. aleza says:

      kak lisa ni cantik lah.saya peminat setia kak lisa tau.saya pun peminat setia mia.mia comellah.love you all.

    56. nana says:

      kak lisa kiut la.sayalah peminat setia akak.thank you.

    57. syuhada says:

      cantik sangat kak lisa…..hmmm mmg sesuai jadi model & pelakon :D

    58. Pipah Haris Kc-Dunk says:

      Kak Lisa mmng cntik saye suke at Kak Lisa :)

    59. syarifah says:

      kak lisa lawa and cute saye minat ngan kak lisa

    60. syarifah says:

      saye minat sangat ngan akak :) ;)

    61. khairul rizal says:

      askum salam perkenalan dari saya khairul rizal………..?

    62. hakim says:

      ohh lisa surihani.. i love n misz u.. ble kita nk jumpa dlm mhkmh ni.. :frozen:

    63. waniee says:

      hye,lisa..sy nie p,mint lisa taw…lisa nie dala cntk..ps 2 ad bkt plak 2…….x sngke plak lisa nie peguam…hrp2 bley la smbng2 n lisa…. :)

    64. rahsia says:

      nk tnye .bt tgu rep .

    65. Mokhtar says:

      Assalammualaikum Cik Lisa, secara ikhlas Lisa berada dikemuncak yang tinggi, diperkata dibibir rakyat Malaysia.

      Dunia kecermelangan Cik Lisa umumnya tidak lama, tetapi untuk tempoh yang singkat ini, jika SMART pastikan Lisa menjadi seorang jutawan dari daya usaha sendiri. Saya nampak ruang untuk Lisa terlalu luas dan terlalu mudah untuk menduduki ranking jutawan Malaysia.

      Salam hormat dari saya, moga anda berjaya.

    66. helmi says:

      sya minat sangat dengan lisa ni.sya sokong dgn apa2 jak yang lisa buat.tak kira lah lisa tsenyum,mnangis,ketawa,murung,merajuk lisa tetap cantik di mata sye.klu lah sya ada jodoh dgn pompuan mcm kmu ni,aq rse aq lh org yg pling bertuah di dunia ini.apa2pun semoga lisa berjaya di dunia dan akhirat.

    67. NASRAH and haryanie says; says:

      akak sye nk tnye akak ngan farid ade ape2 ke?

    68. mazreen says:

      akak paling suke citer adamaya…………layannnnnnn :)

    69. afifah mahin says:

      :frozen: :cry: :amazed: :) :laugh: :D

    70. afifah mahin says:

      sye minat dkt kak lisa…
      knp kak lisa x bls mesej sye dlm facebook

    71. fariszul hakim says:

      saya minat kak lisa…saya ingin jd adk angkat kak lisa boleh??????????

    72. wawa safwa says:

      ;)

    73. wawa safwa says:

      sayer minat awak….i love u…4 ever… :D

    74. eika's says says:

      SOOOOOOO CUTE
      :)

    75. eika's says says:

      kak lisa n abg farid mcm serasi lahh,,,
      :) /<3

    76. myra says:

      i like u so much lisa surihani …… :)

    77. Alia@Wanie says:

      Salam , kak Lisa , kitorang berdue ni memang minat sangt dkt akak ! :)
      hope akak enjoy with your carier , n tros berkembang maju dalam industri tanah air ni . Kitorang always support kak Lisa ! We support you ! We Love You Forever N Ever ! :D

    78. ALIA says:

      dkt skolh sy, ad orag sma wjh dgn k.lisa…jd klau sy tk boleh tgk k.lisa,tgk dia pun jd laaaaaaaaaa

    79. Lollipop Girl says:

      Eh! Correction! Bukan ke dkt tmpt ‘filem’ tu, patutnya ada ‘Lagenda Budak Setan’ ???

    80. lin says:

      lisa surihani dan diana daniele adalah 2 artis remaja yang paling cantik dan suka dilihat.

    81. nur anis dan nur sakinah says:

      farid kamil dan lisa surihani serasi sangat saya harap anda berdua bahagia seumur hidup dan saya harap kamu berdua naik di atas pelamin.

    82. husna says:

      akak .. boley jdi kaka angkat sye ta ?
      hee~ , minat gile ni , appreciate larr skit , hee~
      nak no . bley ta ?
      contct no adx , 0126753249 o 0104312668

    83. husna says:

      sye mnatt gile kott , at kak lisa ,
      kak lisa ade adek angkat ta ?
      0126753249 , msg larr ,hee~
      haha .
      sayaaanggg kak lisa .
      :o :o

    84. sallehuddin says:

      bole nk pnjm biodata
      nk bt assihgment la

    85. sya says:

      hai….lisa semoga u b`jaya dlm dunia hiburan i doa kn u

    86. syahirah syamimi says:

      lisa mmg cateeek gila…

    87. syahirah syamimi says:

      lisa surihani ni mmg cun gileeeeeeeeee. lau dtng ganukn best..lau lisa blakn filem atau drama romantik lagi best.

      • haziq says:

        kak lisa tlg larrr… sy,, sy rnd sgt kt akak… nk no telefon akak.. kurang ajar larrr… :x que aida ni… sanggup dia sepak kepala awek sy,,,…. isshhh… kalu sy dpt dia, sy bantai dia mcm dia pukul awek sy(kak lisa surihani)ishh

    88. syahirah syamimi says:

      hai kak lisa.bgilah no tel.blh lah ckp dgn org terengganu.satu lgi sy nak ckp dkt kak lisa.kak lisa ni cun gler…..klu sy nak jadikan kak lisa ni sbgai kakak agkt blhx?sy suka sangat dkt kak lisa……..

    89. mimi says:

      lisa ni cateek la… lau blakn cite yang romantik lg best…lisa ni nampak cm grang luar lakonn btl ke… blakonlah ganu skali. di taman shah bandar blew tak hehehe.

    90. syahirah syamimi says:

      Hai kak Lisa.kak lisa apa khabar?klu kak lisa xkisah,sekali sekala datanglah dkt Terengganu.please…….kak lisa janganlah mrh……

    91. amir says:

      kak lisa,kak lisa suke ke kat farid kamil? kak lisa jangan marah.

    92. noraihan says:

      kak lisa ni cantik la, baik sopan santun.tapi satu je cerita yang saya tak puas hati adamaya.

    93. zulkarnaen ahamad says:

      salam….lisa awq niew cun sgt2 lh…sy nk jd kwn awk bleh x?????

    94. aslinapanpan says:

      hai kak Lisa,sya Aslina dri Sabah.sya sgt mnt dgn akak

    95. justin crown says:

      dari dulu ramai orang dh menjanm

    96. irham says:

      ee….sy ni mnt btl lah kat akak lisa ni….selalu berangan dpt kua dgn akak lisa 1 hari pon jd lah….teringin sgt….

    97. lyana says:

      errmmmmmmmmmm……nk wt akk lisa sbagai akk angkt bleh x

    98. NOTY GIRL says:

      hai akak,nk no fon akak n artis lain boleh x

    99. awek cun says:

      hy akak,nk 6ber fon boleh x? sebenarnya akak lisa suka kt farid kamil atau pun aril AF

    100. izzul jazly says:

      hai akak lisa? bila akak lisa nk wat konsert kt p.pinang? hehehehe

    101. FARAH(DGUN) says:

      suka kak lisa .. sporting giler .. kak berlakon dlm tudung ekspress bgus la ..

    102. hahahahahaha says:

      akak bila nak kawen?ehehehe

    103. MAISARAH says:

      SAYA PEMINAT KAK LISA NO.1

    104. azie says:

      lisa awk cantikkk la…..

    105. mamat hencem says:

      perrrrrrrrrrrrr.cantik tolllllllll.korang sume nak tahu x?lisa
      2 makwe aku tau…………..

    106. darwin sya says:

      lisa cantiklarrrrrrrr.jealous i.

    107. JnR892 says:

      hello..why u so sweet..???i like u.. u soooooo cuteee sis..can i call u sis??sowy..im still new here..

    108. wan muhammad syafaiz says:

      wow lisa memang cantik and pandai..bukan tu saja lisa pandai main piano..apa-apa pun lisa adalah artis yang saya paling respet!!!!sebab dia pandai!!!i lowe you lisa!!!

    109. aina sofea says:

      comel la lisa ni,best la lisa cute dlm adamaya

    110. B U L A N says:

      lisa…
      kamu mmg chumel….
      sy sokong anda walau dimana pown….

    111. ~nEeYsA~ says:

      lisa ni bgus la..
      dh la cntek gler..
      hihi..
      die nk truskn cte2 ayh die..
      jdi seorg peguam yg berjya..
      cntek+ayu+educated..
      wow!

    112. heyrizal says:

      wah!!! lisa surihani memang cantik.. sesuai jadi gf aku. huhuhuhu