Liyana Jasmay Profile or Biodata

Posted: 9 May 2009 at 1:28 pm  

siapa yang tak kenal dengan liyana jasmay, pelakon yang kecil molek lagi cute ni sekarang dah menjadi penyanyi.. liyana jasmay yang sememangnya berbakat dalam bidang lakonan mencuba nasib pulak dalam bidang nyanyian.. ternyata liyana jasmay berbakat dalam semua bidang seni. jom kenali liyana jasmay dengan lebih detail.

Profile atau biodata liyana jasmay
nama komersial: liyana jasmay
nama sebenar: liyana bt jasmay
nama timangan: nana (dikalangan kawan dan family rapat)
tarikh lahir: 28 mac 1988
tempat lahir: kuantan, pahang
adik beradik: anak bongsu daripada empat orang adik beradik
status: bujang

tinggi: -
berat: -

pendidikan: diploma seni persembahan (sunway college)
kerjaya: pelakon, model, penyanyi
offical website: www.liyanajasmay.com
anugerah: anugerah perlakon wanita popular FFM

filem: castelo, syaitan, malaikat maut, kami the movie, histeria, papadom
drama: kami, cinta si rempit
album: single “aku tak percaya cinta”

note: filem pertama ialah castelo watak sebagai phim, single pertama “aku tak percaya cinta”
liyana jasmay profile
liyana jasmay mula menceburi dalam bidang seni ni sejak liyana jasmay berumur 9 tahun lagi. wajah liyana disifatkan oleh media dengan daya penarik kegadisan, senyuman manis, mata yang penuh perasaan dan bibir bermuncung. pendek kata cute la…

biodata liyana jasmay
sila comment jika anda tahu perkembangan terbaru Liyana Jasmay

Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

32 Responses to “Liyana Jasmay Profile or Biodata”
  1. hadfina imanina damia bt hazman says:

    Hai liana jasmay saya nak bagi nombor telefon 017-3646411

  2. ASSALAMUALAIKUM,,, kak liyana ni cntk n so cute.Boleh x kalau sye nk jd adk angkt akak…

  3. gimo says:

    what da heck?! she can’t sing! she can’t act! b.t.w,her lips is over pouted!

  4. Mohd Feroz Firdaus B. Nazali says:

    Liyanan Jasmay, You memang Lebih Cantik Drpa semua gadis -gadis yang ada di dunia ni. Kalau Boleh, I nak Gambar You & sudikah You Jadi GirlFren Baru I ?

  5. danish says:

    bile kte nk kawin ne syg?? ^__^
    love u liyana. . . u r d best. . my idol

  6. mirza athirah says:

    akak liyana nampak cute sgtlah!!!i love u akak liyana!!!bleh berkenalan x dgn akak ;) :)

  7. atin jiha says:

    akk liyana jasmay 2 cute,cntik,brgaya &lucu.sye suka dgn akk liyana jasmay.sye hrp satu ari nnti sye dpt brtemu dgn-Nye. :)

  8. win says:

    saya memang dah lama minat kat akak liyana jasmay :)

  9. nC_Lynda says:

    salam…liyana mmg cntek..alhamdulillah kan..sume kurniaan-NYA..nk komen lbey puin xley..tp mmg miant r tgk die blakon..bgus2..org kutuk suare sane sni pun mantain jer..baru ley idup kan..bgus r sys liyana ni..erm..i nk blakon ngn liyana gak la..bley x?? :laugh:

  10. nana_shazana says:

    liyana ni cumil lah kn???? :) :o :o

  11. juera says:

    so cute kar kc liyana… sye minat giler2 kt akak…………. :o :o :)

  12. lone wolf says:

    this wman very fucking shit….go to hell n fuck her family…in my opinion her like evil

  13. noraizudin bin ismail says:

    hai adik abang zack nak ambil adik buat adik angkat abang boleh……
    adik abang main muzik di kemaman
    ambil nombor h/p abang…..
    017-9321941 jika adik ada masa colllah
    abang……………..

  14. noraizudin bin ismail says:

    hai adik abang zack nak ambil adik buat adik angkat abang boleh……
    adik abang main muzik di kemaman
    :laugh:

  15. dania says:

    i like liyana jasmay coz she’s very gorgeous and stylo!!go on wif ur life..

  16. me says:

    SUARA MANE BEST. AHAHA

  17. sausau says:

    tak ade berat or tinggi saye tengok tinggi die nie 150 lebih mcm tu…

  18. sausau says:

    Kite buat mulut muncung mcm die…mesti kite cute mcm die…manis mcm die kn…i like she…saye peminat no1 die…

  19. wawaslamberrr says:

    helo, kak liyana, saya adalah peminat kak liyana. boleh tak mintak e-mail? nanti bolehlah chatting ke……..

  20. baby milo says:

    Liyana comel sgt……… I like your voice.. aku tak pecaya cinta…:D

  21. Anonymous says:

    loveeeeeeeeeeee kak liyana…
    you're so cuteeeeeeee…

  22. fuckerRsss boyZzz says:

    dye comey gilersssssss….bak kate cm aku ar!!! tp aku bukan mulut muncung..aku mulut mematuk..hahaha..aku x percaye cinta sedap ar lagu dye tuh!!! gaye pantat

  23. julia sweet. says:

    die sungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh comeeeeeeeeeeeeel. die sngt aktif dalam bidang lakonan dan nyayian. lkonan liya dlm zati @ si mawas sangat mantap dan die juga x kekok brlkon dgn kamal adli. mereka mmng hbt. nnti liya jgn buat prangai pla jga ati pminat ye. semoga bahagia n sukses slalu.

  24. tetap kaChak says:

    she's soooooooooooooooo cute,,,
    4 those yg follow cite zati & si mawas tuh, truskan..
    da nak abes da cite tuh..
    best gak lyn..
    specially dy blakon..
    ske tgk dy lam tuh..
    sweet, manis, comel n nampak sket matured.. bese la.. da kawen kate.. care dy ngan iskandar pun sweet kan??
    hehe

  25. kasim says:

    a’ah.. dia memang kiut miut.. specially tang bibir dia.. huhuhuhu rasa macam nak gigit je bibir dia.. waaaaa… jom kita muncungkan bibir kita…..

  26. ~nEeYsA~ says:

    suke kt die..
    talented..
    u go gurl!