Nursuhaila beberapa kali dipukul Jimmy Shanley

Posted: 27 July 2011 at 4:11 pm  

suhaila dipukul jimmySetelah sekian lama, akhirnya Nursuhaila Eliani Suhaimy yang juga isteri kepada Jimmy Shanley membongkar perkara sebenar mengapa rumah tangga mereka berantakan.. Menurut Nursuhaila, Jimmy berperagai pelik dengan tidak bercampur gaul dengan orang ramai dan Jimmy juga menghalang Nursuhaila daripada keluar bersama-sama rakanya.. apa yang lebih teruk Nursuhaila juga telah beberapa kali dipukul oleh Jimmy sebelum dan selepas berkahwin dengan Jimmy..

“Saya tidak suka Jimmy kerana perangainya pelik yang bukan seperti orang biasa. Semasa majlis pertunangan kami, rombongan pihak lelaki yang hadir hanya lima orang sahaja dan semasa majlis akad nikah, rombongan pihak lelaki tak sampai 10 orang… itu pun di kalangan ahli keluarga sahaja.

“Tidak ada artis atau selebriti yang hadir bagi pihak dia (suami). Untuk pengetahuan umum, itulah perangai Jimmy Shanley yang tidak mempunyai kawan,”

“Dia ingat dia tu superstar tak layak untuk bergaul dengan sanak saudara saya. Setiap kali majlis kenduri diadakan oleh bapa saya, Jimmy jarang bertegur sapa dan bersalaman dengan sanak saudara kami.”

“Paling teruk saya pernah dipukul lebih kurang empat hingga lima kali sepanjang sebulan bersamanya. Sebelum akad nikah dan semasa berbulan madu di Koh Samui (Thailand) saya juga mengalami peristiwa yang serupa.

“Selama ini saya berdiam kerana tak nak publisiti murahan…saya orang bisnes dan tak suka publisiti macam ni.Banyak lagi yang saya pendamkan dan tak perlu dihebahkan kepada umum,”

Nursuhaila juga mendakwa yang Jimmy tidak mengeluarkan sebarang pembayaran kos rawatan bersalinnya, bayaran mengurut mahupun wang untuk membeli lampin untuk anak mereka Zahrah Shanley yang lahir pada 24 Jun lalu.

“Dia kata dia seorang yang bertanggungjawab… semestinya dia sudah membuat persiapan tersebut dan bukan cakap kosong di media sahaja. Selepas bersalin, saya tidak pernah pun menghalang dia untuk berjumpa anak kerana saya tahu, Zahrah juga memerlukan Jimmy dan saya tidak akan halang kasih ayah terhadap seorang anak,”

Kenyataan balas daripada Jimmy Shanley mengenai dakwaan isterinya pula mengakui yang Jimmy sememangnya tidak mempunyai ramai kawan rapat.. malah Jimmy juga mengakui yang dia memang pernah memukul Nursuhaila.. itu pun disebabkan isterinya telah mengingkari nasihatnya..

“Ya, memang benar. Saya pernah memukul Suhaila pada hari ketiga perkahwinan dan hari kedua kami bulan madu. Kejadian itu disebabkan dia mengingkari nasihat saya. Tetapi saya tidaklah memukul sehingga mencederakan dirinya”

Tambah Jimmy, dia tidak pernah mengongkong kehidupan Suhaila sebaliknya cuba mendidiknya menjadi seorang isteri yang baik selain memintanya mengurangkan aktiviti yang sering dilakukan semasa hidup sebagai seorang bujang.

Mengenai dakwaan Nursuhaila mengenai kos rawatan bersalinnya pula, Jimmy menegaskan yang dia sendiri tidak diberitahu mengenai kelahiran anaknya..

“Saya hanya diberitahu menerusi SMS pada hari kedua bahawa anak saya sudah dilahirkan tetapi dia tidak beritahu saya bila dia akan keluar (wad) jadi macam mana saya mahu menjelaskan bil perubatannya itu?” soal Jimmy.

Sumber: mstar

  • Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

    PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

    69 Responses to “Nursuhaila beberapa kali dipukul Jimmy Shanley”
    1. anak pak mohamad punya angkara says:

      mmg patut pun kena pukul kalo bini kuang ajo mcm nie!!!

    2. adriana amani says:

      produk natasya mmg rosakkan kulit muka sy…skg jerawat sy xhenti2 kua…dlu kulit sy x seteruk ni…hmmm…jimmy ade hak pukul wife die if wife die xnk dgr ckp die supaya x berjudi n minum arak…sy skong jimmy…

    3. wanita melayu says:

      xpalah jimy buat semua nie pengajaran…mgkin bukan dia jodoh jimmy.bini di ni pon 1, yng dok crta pasal suami kat orng knpa…mcm lah kta tu bgus sangat….

    4. amylia natasha says:

      sian jimmy..mcm2 dugaan yg mnimpanya…..sabor jelh…

    5. natasah says:

      sapa betul..sapa salah .. tak tau lah, diorang je yg tau… yang jelas kedua duanya sama je ..bagai membuka pekung d dada…

    6. elLa says:

      hnya Allah je yg thu siapa bnar siapa slah..kta yg x tau pape xley nk judge sseorg 2 ikt ati kta je..pape pu,hal rumhtngga prlu drhsiakn utk kbaikan smua pihak..

    7. vinn says:

      tak tau la mana yg betul.tapi bila si isteri buat kenyataan balas, baru kena dgn si suami yg mula2 wat kenyataan pasal bini dia terlebih dulu.hal rumah tangga tak yah la kecoh2 kat orang

    8. dayang says:

      kena pukul sikit dah kecoh.kau ni mmg lembik betol la.lemah nak mati.kalau dh tau si jimmy tu kaki pukul,xpyh sibuk2 nak buat statement.memalukan betol!ko xde ilmu ke hah,igt bagus sgt ke cerita ttg keburukan suami pd sume khalayak ramai?mmg sial la…

    9. lavender says:

      pukul yg jenis camne tu hanya Allah yg tahu. tp klu yg smpi bwk mudarat, takkan mak mertua die boley diam pastu masih baik lg ngan menantu yg pukul anak sendiri tu.secara logiknye mestila mak die tu dh x kasi menantunye pijak kaki kat rumah die.Wallahua’lam..

    10. lavender says:

      pukul yg jenis camne tu hanya Allah yg tahu. tp klu yg smpi bwk mudarat, takkan mak mertua die boley diam pastu masih baik lg ngan menantu yg pukul anak sendiri tu.secara logiknye mestila mak die tu dh x kasi menantunye pijak kaki kat rumah die.Wallaua’lam..

    11. badrul syakira says:

      tak taw yg mane satu btol ..
      tuhan je yg tw .
      so kte xyah sebok2 hal rumah tnge orang .

    12. liya says:

      aq pecayakan bini dye. jimmy 2 psycho, x tau diuntung dapat bini kaya. dah lh pndek, mymph aq tgk

    13. liena says:

      Pandanglah muka anak kecil tuuuu dalam2, kesian…jangan jadikan anak itu mangsa keadaan…..

    14. lufikir says:

      Dia ni kaki Pub. Jimmy pula Fatherly type. Pulak tu betina ni keras kepala. dia rasa dia kaya sangat. Kalau orang bodoh tak beli produk kau tu kau tak kemana. mak bapak kau tu kelulusan SPM je.bukan ada Ijzah pun. sebab tu otak kau pun bodoh.Nak cak DONT BUY NATASYA PRODUCT!!!!!

    15. farie says says:

      ni stu pembohong jimmy x pkul kto pkl nanti dpat kaki pukul bru tau bru tau mana yg btul mna yg x btul

    16. Liza says:

      Tu la..Jimmy lein kali kalu nk cari isteri..cari la yg besa2 jer..wat per nk cari yg kaya..

    17. DIA says:

      Stupid lady…jangan beli produk NATSYA keluaran syarikat dia ni..buat muka jadi hitam rosak…engkau kaya atas penipuan….

    18. DIA says:

      bawak satu BAS KE..baru lah ada kawan??hei…kolotnya kau..itu lah sebab dah biasa sanagt dengan PUB…memang la kat ditu ramai kaki botol macam kau!!!

    19. hamba Allah says:

      Astaghfirullahalazim .kesian kpd kedua2 watak disini .
      seorang isteri xspatutnya mncritakan kburukan suaminya hingga bgtu sekali .
      wajib seorang suami memukul isteri untuk mmberi pengajaran .
      suhaila pula ,kalo da memang jimmy brperangai pelik sjk sblum kahwin ,knpa kawin jgk ?siap bole branak lg …
      bila die da stuju nk kwen,sptutnya die jge tlah brsdia ntuk mmnrima kkurangan dn klbihan jimmy dan berubah ntuk kbaikan bersama jg .

    20. eida says:

      sebetulnye dia ni si perempuan ni kaki botol dah biasa keluar masuk pub. sebelum dapat kat jimmy dah gugur anak. itulah mak dia nak bagi sangat kawin..jimmy ni sembahyang tak tinggal..mak dia asuh dengan baik. dapat bini macam ni,degil pulak macamana tak kena penampar..padan muka dia..wahai jimmy ramai lagi orang yang sedang menunggu kau.. kau tak layak dapat bini macam ni

    21. hangsebat says:

      apa nk jadi..ish..ish..ish…masa bercinta semuanya indah..jgn kan pukul..kentut pun wangi..pukul pun ala2 kena nyamuk pun tak mati silap2 hahaha

    22. sue says:

      ta sepatutnye wife cerita keburukan isteri.. nmpk cm ta betul je wife dy ni. klu da rase husband tu kaki pukul, sblum kawin pun penah kene pukul la apela, bt pe kawin ngan jimmy tuh.. siap blh beranak lg.. pelik2..

    23. wanita says:

      HAISHH MALUNYA AQ DGR ISTERI BURUKKAN SUAMI..DH JADI BINI ORG 2 TGGLKN LA DUNIA CLUBBING soSIAL KO 2.MANE LAKI KO XBGANG MMG PATUT KENA PKOL NTK KASI PENGAJARAN..SBG PREMPUAN MMG MALU

    24. cerai jer says:

      Senang je…..CERAI. Anggaplah dah xde jodoh. Jimmy cari pasangan baru dan Suhaila tu biarlah hdup dgn dunianya. Anak tu sama2lah bertanggungjawab. Mgkin hidup masing2 lebih bahagia. Gaduh pun tak guna…

    25. butikpret says:

      da jd isteri kena la dengar ckp suami selagi x mlanggar hukum agama..suami pkl isteri tuk tujuan mbimbing x slah. senang ckp suami isteri kena bwk berbincang.

    26. eva says:

      disini siapa betul atau salah hanya tuhan sahaja yg tahu…

    27. mai says:

      knp korang nak salah kan suhaila pulak jimmy mmg tak bertanggung jawab because he busy ty

    28. maronto says:

      Suami memang x mengambil berat… suami nampak sangat x ambil berat, semasa isteri besalin patut nya suami yg tanya bila dia nak keluar wad bukannya isteri sebok bgtau… apa la punya suami… belagak tp bodoh

      • Sokong Jimmy says:

        tak rasa la mcmtu…
        Maybe isteri dia yang sosial dan tak nak berubah..Mesti Jimmy stress dan cuba menyedarkan isterinya.
        Logik gak kalau Jimmy tak diberitahu masa isterinya melahirkan…Jimmy logik!

    29. Busuk says:

      isteri dye jaat!

    30. epo says:

      buat apa la korang gaduh-gaduh seatle la cara baik klu suami tengah marah isteri diam ,begitu juga dengan suami klu isteri tengah marah suami diam.kalau dua-dua dah cool baru fikir kesilapan masing-masing lepas tu bermaaf-maaffan la,kan senang cite,kesian la kat baby korang tu.

    31. Cha_Lat says:

      SAYA sebenarnya cukup kesal dengan apa yang telah berlaku pada rumah tangga Jimmy Shanley dan Suhaila. Kalau iya sekalipun rumah tangga mereka retak menanti belah, apa kata baik mereka kunci mulut dan berhenti mengeluarkan kenyataan yang boleh mengeruhkan lagi keadaan.

      Memang ramai yang cukup terkejut bila membaca kenyataan yang dikeluarkan oleh isteri Jimmy. Selama ini peminat hanya mendengar kata-kata yang keluar daripada mulut Jimmy sahaja.

      Daripada masa isterinya mengandung sampailah sudah dapat anak, Jimmy tak henti-henti mengeluarkan kenyataan, ada yang baik dan sebaliknya. Mungkin itu menjadi salah satu sebab hubungan mereka tak pernah baik dan menimbulkan rasa benci dalam diri Suhaila.

      Tak perlu nak tahu siapa betul atau siapa yang tak waras. Bagi saya kedua-dua pasangan ini perlu cari jalan penyelesaian yang tidak mengeruhkan lagi keadaan. Malulah bertelagah laki bini sampai heboh satu Malaysia. Betul tak?

    32. Cha_Lat says:

      Baru jimmy pukul dgn rotan sepanjang 6in….
      heboh semua org pun tahu……

    33. mierul says:

      kesian jimmy…

    34. syatiesya shari says:

      org kaya biase r…idup sng beb,kui36..tuk abg jimmy,xpyh terhegeh2 cri betina 2…rupe xr lawa cngt.piraaah…………tuih,ank mnje beb..dy kawin na kO pm bub np cri pblisiti,bia media tw or kNl dy.kui78.i owez u jimmy..

    35. misha says:

      Awk tu bkn bujang…bt apa nk soaial lg….dh ada suami….kalu x puas bersosial…nape gatal sgt nk kawin?…..Isteri kena hormat pada suami….x kira status awk tu ank org kaya ke?….tanggungjawab makbapak awk dh lepas dh…skrg suami awk yg tanggung dosa2 awk….

    36. kolot says:

      jimmy2……..tak tahu erti untung…..harap muka je macam omputih…..yag si isterinya pula buat apa nak heboh……

    37. jandi says:

      ala ank org kaya si suhaila tu.tgk la,dating pon siap bwk bodyguard.bila kawen,suami kongkong ckit,mula la nk lari rumah.then citer kburukan suami kat org laen.aper?igt bgus sgt ker?taw la kaya pon,sah dok hegeh sgt.ngada2 jer lebih..huhu.tgk gaya pon dh thu,suhaila ni jenis yg milih status.kalau nk kawen tu,pilih la yg sekufu dgn diri kau tu.

    38. Cha_Lat says:

      SELAMAT BERPUASA HENTI SEMENTARA BERGOSIP……………
      BYE………………

    39. XXD says:

      memang dua dua tolol

    40. sedar diri says:

      kena pukul pon, tetap beranak gak…….huhuhuhu………

    41. Cha_Lat says:

      SEMAKIN HANGAT PERGADUHAN MEREKA SUAMI ISTERI INI……
      YG MENJADI MANGSA ANAK……..
      KALAU DAH TAK BOLEH HIDUP BERSAMA LEBIH BAIK BERPISAH…….
      DARIPADA BERBALAH….. MALU KEPADA MASYARAKAT…..

    42. halida says:

      ha????????????biar btol?jimmy kate laen bini die kate lain.ish x tau spe yg btol.ape2pon smoge mslh ni slesai cpt.tp rsenye jimmy yg betul ko.!!!!!!!!!!!!!!

    43. zandrazara says:

      alah biasalah tak penah idup susah…idup ngan penuh kekayaan…tu yg belagak bagus n nak kena ikut cakap die jek..ni salah didikan mak bapak dialah…manjakan sngat…yg si jimmy ni plak nak sgt kat pompuan ni asal?..sbb dia kaya?..ermm ntah ape2

    44. NURUL says:

      POWPUAN NIE YG ADE MSLAH SEBENANYE.. AQ HARI TU NMPK POWPUAN NIE KEREK GLER LA.. POYO CUN.. ADE KE DIE MARA MAK CIK YG JUAL JAMBU KAT SUNGAI BULOH HARI TU.. SIOT JE

    45. nugget says:

      aku sokong gak cakap c liz tu .. kire ok la jimmy tak friendly karang terlebih friend same juge ceritenyerr jimmy ada pmpuan lain laa nnti kawen baru 3 tahun da cerai silap2 kandungan ko 6 bulan da kene tinggal mcm c nora danish n rossa .. betul TAK KAWAN2

      • kudin says:

        sokong sgt2.. dia ni jenis pompuan yg tak reti bersyukur.. dh biasa idup kaya.. so semua benda pn nkikot kehendak dia..

      • halida says:

        a ah btol 2.dpt laki skit pye baik die wt cm2.sian tol ak tgk jimmy.die cme nk jge ank ngn bni die tp bni die x phm

    46. nugget says:

      alaaa ngko jimmy bnyak alasan betul laa.. ngko bole kire laaa tnggal brape ank ko lahir .. ape laa c butuhh nii .. da la freak …pelik .. ihh bikin geli dan menakutkan .. ko pnya perangai mana boleh ko bawa2 time kawen jimmy ko kene jadi friendly .. tp aku tgok ko dlam trek selebriti bukan main lagi ekk ko ketawa.. rupe2nye ngko ni pelik huahuhua

      • sosej halal says:

        ni nugget bodo bengong ang mau bini ang kaki pub kaki botol..? kra jimmy 2 0k bleh tlog ambik betina 2 jd bini dia. dh nk tlog bimbing jd baik xmau mcm 2 la org kaya!!!

    47. nugget says:

      alaaa c jimmy tu memang pelik pon .. dari muka pun boleh tau .. ksian ko kan suhailaa.. ni la kes kalau men kawin jaa tak tau perangai sebenar .. pelik ka.. kaki pukul kaa.. konek bengkok kaa.. konek kecik kaa … ksian ngko suhailaa.. nak cerai pun susa kan .. tapi kalau betu;2 da tak boleh cerai je laa.. ISlam kan skrg cerai n kawin cerai kawin beranak pinak … mesti ko geli ngam jimmy kan suhailaa …
      ternyata c jimmy tu bukan friendly kan … kawan artis pun tak de .. ksiannnyerr

    48. kobis bunga says:

      kes umah tangga pon nak heboh2..stop la cerita pasal dorng ni…. meluat aku

    49. LUNCAI says:

      KALAU AKU JADI JIMMY………..
      DAH LAMA AKU CERAIKAN SUHAILA……
      BUAT APA SIMPAN PEREMPUAN YG X PANDAI MENYIMPAN RAHSIA RUMAH TANGGA……….

    50. Liz says:

      Kasihan baca hal Jimmy dan isteri. Hanya Jimmy dan isteri saja yang tahu hal sebenar, not that its any of anyone’s business!! Jimmy memang tidak ada ramai kawan..but is it a crime? Jimmy memang tidak rapat dengan saudara mara belah familynya..but is it wrong? He is a loner..I tak nampak isu if tidak ada artis or VIP yang datang ke majlis-majlis mentioned. So what if only 1 person from his side attend? To bring this issue for a ‘reason’ to blaim on seperation is just not on! Sebelum bernikah pun Jimmy sudah pukul isteri..best not to proceed. But you went ahead even though you knew he is a hot tempered person. (?) Just because you sudah tak suka Jimmy, you ungkit semua hal ini..macam benci sangat sangat pada Jimmy. From what I see Jimmy’s character.. he is not a violent man, nor wild! Memang I sedih baca baca semua cerita Jimmy heret hal rumahtangga to court and so on..rasa tidak patut Jimmy buat macam tu. Buka aib isteri..rasa kasihan pada you Suhaila..tapi to tell-all macam ni pun, you tidak patut. Jimmy tu, memang tidak suka bergaul dan tidak punya kawan..why not you take it positively? Better have a husband who is dominiscated and humble. Loves to be home. One of these days you will regret if ever you ended up with a man who ‘loves’ people and prefers to be out of house than being home with beloved wife and children..God is fair.. PLEASE try to reconcile and stop hurling words and claims at him. Jimmy, you pun sama. Stop what you are doing..think whats best for baby Zahrah. Suhaila, you claim Jimmy is bad, beats you up and too proud..Jimmy, you claim your beloved wife is rude, stubborn, nusyuz and whatsoever..bear in mind Zahrah is innocent and pure. She does not need to grow up and have this conflict thrown back to her face. Suhaila dear, salah if I say to you “Biasalah kena pukul by suami” sebab memang tidak biasa and tidak boleh! But define pukul yang you claim tu? Jimmy tampar you? He punched you? He beat you up with objects? Why not forgive him for that smackings? Nanti I jumpa Jimmy, I pukul dia balik for you,ok? :) Re the hospital bill, just send him the bill, Im sure he will take care of it because Jimmy memang bertanggungjawab orangnya. Tidak perlu nak buat isu hal tu. OK? You baru bersalin..rest abit..and enjoy your baby. Masa cepat berlalu, sedar sedar Zahrah sudah pandai berjalan! Regarding Jimmy, I pukul dia! :)

      • iyekan aje says:

        macamkenal jimmy je dia ni

      • nugget says:

        ye ye la nak bagi nasihat kalo kene pade ngko dapat paler kecik tak ke ko nangis … hahahahahahahah wakakakakakak

      • Lola says:

        Dlm islam, suami boleh memukul isteri yang nusyuz. Walau bagaimanapun, pukulan yang dibenarkan, TIDAK BOLEH boleh menyakitkan isteri dan ‘alat’ yang dijadikan ‘senjata’ untuk memukul BUKANLAH tangan, tetapi hujung kain yang diikat/simpul

      • halida says:

        advice kpd pompuan2 kt sne 2 kawin la dgn org yg cta kn kte bkn kwin dgn org yg kte cta tp die x rse cm 2 pon.

    51. yana says:

      lah jimmy.. aku kan ada.. kawin lah dengan aku..

    52. lesa says:

      kesiannya jimmy…tp pape pun harap dpt hadapi dugaan hidup ne dgn tenang ok

      • poyo says:

        kalau ada mslh umah tangga..jgn la kepoh2..aku benci nora danish..kerana nora danish..hubungan aku berantakan

        • jabon says:

          selama n bini dia diam..kemudian cerita sebb apa jadi mcmtu.yg salah jimmy pasal dia yg wat kelur cite sampai semua org tahu.pasal perangai bini dia mcm tu..patutnya sabar jgn smpai naik tangan.bg nasihat..