Stacy dikasari oleh Agnes Monica semasa sessi fotografi

Posted: 24 May 2010 at 9:54 am  

stacy-dan-agnes-monica

Stacy dengarnya dikasari oleh Agnes Monica pada 9 may yang lalu semasa diajak bergambar bersama.. Apa sudah jadi dengan artis popular Indonesia ni… Dah budget popular sangat ke?… Stacy sendiri mengakui yang dia sendiri berasa sedikit tersinggung dan kecewa dengan apa yang sudah berlaku pada masa itu… Dengan beranggapan yang Agnes Monica kepenatan stacy dengan rendah dirinya sedia memaafkan artis Indonesia itu.. Jom kita baca apa kata Stacy sendiri mengenai hal ini…

“Awalnya, saya perhatikan karakter Agnes begitu ceria. Namun, tidak lama kemudian, saya terdengar wakil penganjur Minggu Setiausaha memberitahu Agnes, ada artis Malaysia ingin bergambar bersamanya, selain sidang media yang harus dihadirinya. Mungkin dia masih keletihan, saya dapat lihat berlaku perselisihan faham antara Agnes dan wakil penganjur… dia macam marah, tapi saya tak pasti mengapa?

“Namun, sempat jugalah saya mendengar Agnes meninggikan suaranya terhadap wakil penganjur – ‘You raised your voice to me and my management!’. Sebelum itu ketika wakil penganjur memberitahu Agnes, ada artis Malaysia ingin bergambar dengannya, saya dengar dia cakap begini – ‘Who is this girl?’ Saya terkejut! Saya sangka dia dah sedia maklum mengenai fotografi berkenaan, tapi yang berlaku adalah sebaliknya.

“Namun, Agnes bergambar dengan saya ketika dia masih marah dengan wakil penganjur. Apabila dia berdiri bersebelahan saya, saya dapat rasakan tangannya agak kuat menarik badan saya. Saya terkejut! Tapi, saya tidak menyalahkan diri beliau kerana emosinya masih tidak tenteram ketika itu dan saya pula datang bertemunya pada masa yang tidak sesuai.

“Mungkin dia tidak berniat mengasari saya, saya harus terima kenyataan itu dan memaafkannya. Apabila bergambar pula, Agnes tidak mahu menunggu lama di depan jurukamera, baru dua, tiga snap, dia sudah beredar. Saya benar-benar kesal dan kecewa dengan apa yang berlaku pada sesi fotografi itu, tak sangka dia bersikap begitu, tapi tak mengapalah, sekali lagi saya memaafkannya.”

MyGosip tidak pasti apa yang berlaku diantara Agnes Monica dan pihak penganjur sampaikan Agnes begitu marah sekali apabila diajak bergambar dengan Stacy.. Tapi bagi kami, Agnes sepatutnya bersikap professional dengan situasi begini.. Agnes sepatutnya mencontohi sikap Kriss Dayanti atau Rossa yang lebih mesra pengguna di Malaysia.. Tolong jangan bawa budaya sebegitu di Malaysia yer Agnes… Artis Hollywood yang datang Malaysia pun tidak sepoyo anda…

  • Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

    PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

    333 Responses to “Stacy dikasari oleh Agnes Monica semasa sessi fotografi”
    1. Buck says:

      Mângâindu- bra?e ?i spatele degetele stimula fibrele – C
      tactil , nervi care provoac? hormoni de placere . Sora mea lucreaz? aici cu
      mine , ?i împreun? vom face lucruri de lucru . Mai greu geam?tul , cea mai mic? poti sa te duci .

    2. joko says:

      jika andah butuh anka goib 4d hb om agus-085399278797

    3. Brittany says:

      Very nice post. I just stumbled upon your weblog
      and wished to say that I’ve really enjoyed surfing around
      your blog posts. In any case I will be subscribing
      to your rss feed and I hope you write again soon!

    4. Amazon says:

      Your style is unique compared to other folks I’ve read stuff from.

      I appreciate you for posting when you have the opportunity,
      Guess I will just book mark this page.

    5. Simply wish to say your article is as surprising. The clarity to your
      publish is simply cool and that i can think you’re an expert in this subject.
      Well along with your permission let me to grasp your RSS feed
      to keep updated with forthcoming post. Thanks 1,000,000 and
      please carry on the rewarding work.

    6. ddd says:

      kebanyakan orang kalau smart,dream high, dan obsesif sdikit arogan dan kasar, gak usah nge judge agnes.who do you think who u r stacy,hehhee:*

    7. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Opera.
      I’m not sure if this is a formatting issuue oor something to do with internet browser compatibility but I
      thought I’d post to let youu know. The design look great
      though! Hope you get the issue solved soon. Cheers

    8. Wow that was strange. I just wrote an incredibly long comment but after I
      clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr…
      well I’m not writing all that over again. Anyways, just wanted to
      say excellent blog!

    9. Find Pests says:

      You ought to take part in a contest for one of
      the greatest websites online. I am going to recommend this site!

    10. What’s up mates, its great post on the topic of tutoringand entirely defined, keep it up all the time.

    11. An example of a man by using download ultra street fighter 4 The Online Activity evaluation here to update you about the subject.

      Even though are generally increasing your red flag and protecting the team base.
      Educational games are taking a look at how poor the graphics are quite realistic when it comes to keeping these wholesale games download ultra street fighter 4 and to make double sure that you craft.

    12. I read this piece of writing completely concerning the resemblance
      of hottest and previous technologies, it’s remarkable
      article.

    13. Fantastic site you have here but I was wanting to know if you knew of any discussion boards that cover the
      same topics talked about here? I’d really like to be a part of online community where I can get feed-back from other experienced people that share the same interest.
      If you have any suggestions, please let me know. Thanks!

    14. unknow says:

      malaysia indonesia dua2 bodoh hal kcil di perbesarkan..bodoh amat!!

    15. ms X says:

      Yg cakap agnez buruk itu idiot -_- fuck yourself..they are adorable (stacy and agnez) -_-

    16. liliana says:

      Hai kak stacy, agnez memang orang sombong . Banyak kok artis di indonesia yang amat membencinya. Saya orang indonesia pula sangat membenci agnez. Tidak suka sama gayanya, bajunya macam gak sopan. Mentang mentang pergi ke amerika. Konser aja galaku

    17. NOname says:

      Dear Malaysian. Dont listen thats rubbish Agnes’s Fans said. They are just a fucking dirty dog with no balls. I m sorry for them. They are Rude. They are acting as their idol. They dont have manner, their master didnt discipline them. The master also big giant bitch.

      Let me translated to them with proper language, which is suitable for them.

      Kalian elu orang ngentot semuanya. Elu org kayak anjing tak terdidik. ini kerjaan kalian membully artist lain. Bukan hanya di indo. Kalian bully artist yg di malaysia. Elu org itu ABG labil ngak punya duit jangan bacot. Kenapa bully Stacy? Setelah bully stacy dapat 1 bungkus nasi yah sama majikan mu. jangan menggonggong di sini. ngak guna. Ehhh…. yg salah juga agnes dia ngak sopan di negara malaysia. Elu org kalo datang ke rumah org bertingkah kayak kampungan yah. Dasar Banci-banci. Cuma main bully di sini saja. Udah ngak becus dan bego dan engak punya bakat masih banyak bacot. Sama kayak majikan kalian.

      That’s all. They can only use Animal language.

      Cheers my dear friends from Malaysia.

    18. bulan says:

      nobody perfect, semua orang ada emosi.. kadang2 kalau kita marah kita tak perasan nak marah kat sapa.

      “Agnes monica fans from Malaysia”

    19. IDIOT-NESIAL says:

      WHO THE FUCK IS AGNES???
      those stupid INDON singer will never make it to Hollywood..
      liat aja bahasa inggris si agnes..ancurr dan jelek amat logatnya..
      AGNES TOLOL & INGGRISNYA ANCUR ITU TIDAK AKAN BISA duduk sama level dengan YUNA yg inggrisnya jauhhhh….way way way better
      hahahaha
      stupid indon opss,,,i mean inDOGnesial
      hahaha
      AGNES MONICA OR ASS-NESS MONKEY-CA XD

      • ? says:

        you sure about that ? logatnya kacau ? terus yang bener kaya gimana ? agnes pinter loh smp(junior high school) sama sma(high school) aja dia cuman butuh waktu 4 tahun. normalnya 6 tahun …
        terus kalo b.inggisnya jelek kok bisa ya duet sama artus amrik yg bahasanya bahasa inggris …
        anda terlalu IDIOT kalau komen tanpa disertai dengan alasan yang jelas … watch : http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZtK9-Pgc4r8 itu yang anda bilang logatnya jelek ?

        oh my god, you’re so FUCKING IDIOT …

        • NOname says:

          Of course, agnes’ english is totally horrible. Her english is like a drunk hobo with ungrammatically english. Agnes also didnt finished her UNI. too much fucking show off for her.

          Mau gogon ngak kesampean. English saja masih cas-cis-cus.

    20. so malay says:

      Orang indo gak punya tv ya?yuna zarai sudah cipta nama di america manakala shila amzah menang di asian wave…mizz nina pula berkaloborasi dengan colby odonnis…indo are outdated…shame on your country…Indognesial!!!

      • NOname says:

        the true is they have tv. Problem idiot fans only focus their idol and only watch agnes show until become fucking retarded.

        Most of the fans are middle class and low class.
        I never like her fans and her. They didnt know anything and they are fucking idiot. She is also arrogant piece of shit.

        I want to say hi to Stacy (^_^) from Indonesia.

    21. Qik says:

      Wahhhh puas juga gua baca ni Komen smbil dengerin 10 lagu trbaru AgnezMO..
      gua bru ja buka twitter & gua liat Terxata Ada NIC malaysia wahhh itu bukti bahwa baxak fans agnes di Malaysia…

      gua cuma mw bilang…. “Hoyyyy Malaysia,,, masih kurang yahh lo ngerebut Alat musik Tradisional indonesia, Perbatasan di kalimantan, dan mw ngerebut tarian tradisional indonesia???? wahhh wahhh xaman kali kau yahh… Modall dikitt mennn Modalllllll woyy Hahaha dasar lu MALING”

      Emm btw uda pda dukung AGNES MONICA di WODR MUSIK AWARDS kn ;)) ??

      #SHUT EM UP ~ buat lo…!!!

    22. anti indon says:

      ..hoii..indon yg dok komen buruk2 and kutuk2 m’sia..korang sedar x yg korang tu langsung x bagus pon..dh lah artis biadap..msyarakat pon biadab jgak..dari dulu lg korang mmg biadap,,sjak zaman tok nenek moyang korang lg..dh la lawan bola “PIALA SUZUKI 2010″ DGN M’SIA KALAH..sikap penyokong plak mcm monyet je..dok buat tunjuk prasaan kt luar stadium..huhu..klu m’sia kalah kitorang kt m’sia ok je..x de pon nk wat rusuhan mcm korang..siap dgh artis ape entah yg pkai leser kt coli..memalukan je..bbboooo..aku malas la nk ckap psal yg dtg kt m’sia dok cari rezeki..siap jdy pendatang asing lg..dtg secara haram..klu korang kate m’sia x bagus..kenape dtg m’sia..knape x g tmpat lain..filipina ke..thailand ke..hahhh..lain kali jgan nk tnjuk biadab sgt yeee..~SEKIAN~

    23. jotul says:

      ‘wakil penganjur’ hahahahahaaaaaaaa

    24. Maya says:

      hey, what’s wrong with sayin’ “who is this girl?” she didn’t say “who is this monster?”, rite?

      • NOname says:

        another idiot who didnt know about manner. Maya, were u born from Zoo (kebun binatang) ? No wonder u dont have manner. ur parents never teach u proper manner.

        Elu tinggal di hutang yah? ngak tau sopan santun?

        Jelas bedalah. Agnes bicara ngak sopan. “Who is this girl? ” seperti bilang ” Siapa ini cewe? ”

        Kalo mau sopan harusnya ” Execuse me, who is this girl? ” nah itu kedengeran sopan.

        Memang pake otak dengkul elu Maya

    25. Amboi says:

      Fuck u agnes monica..full stop..jgn sampe kita ketemu gue bunuh lo ya..

      • NOname says:

        NO need. worthless. u will dirty ur hands. Let her kill herself. she is not really worth it to kill.

        She is hopeless. Dream to “Go international”
        it is sound when i poop :P

    26. Amboi says:

      Hey orang indon papua..pikirin dikit dong..rakyat lo rmai skali di malaysia. .jgn smpi gue bunuh semuanya ya..fuck u indonsial

      • well says:

        bilangnya fuck indonesia tp nape juga lu ikut2 an pke ‘lu’ ‘gua’, kagak punya bhs gahoolll yaaaa????

    27. Amboi says:

      Orang indonesial bau rokok nsantara hijau..haha..

    28. piney cuters says:

      Malingsia ‘dark face’ ooo00pss..

      • anti indon says:

        KAU JGN HINA LA..INI SEMUA KERJE TUHAN..HUDUH KE CANTIK KE..APE KAU INGAT AGNES TU CANTIKK SGT…HAMPEH JE AKU TGOK..STACY COMEL APE..KULIT PUTIH..YG PENTING X SOMBONG…

    29. arifrivanto says:

      Cantik gua dari pada stacy .. :-D
      Muka stacy kampungan..

      • COMEL says:

        MUKE KAU X KAMPUNGAN KER..????..MUKE KAU TU CANTK SGT KERR???..AKU RASE LG TRUK …AT LEAST,DYE JDY ARTIS..KAU APE ADE..MENGUTUK ORG JE KERJE..

    30. myheart says:

      aduh tak habis2 lagi ke gaduh pasal ni..
      orang yang suka menghina pasti dapat balasan..

    31. riri says:

      penyanyi dangdut di indonesia aja jauh lebih cantik dari stessy,hooeeeeekkk (muntah beribu kali liat muka stressy)

      • gamab logiut says:

        muka cantik tapi jual diri & perangai buruk buat apa? rata2 penyanyi dangdut mcm pelacur tepi jalan saja. Byk di sini Tawau. Kesian ni indon, sdhlah merempat cari makan di Malaysia, ada hati lagi mau temberang? Hantar balik baru tau. Bagi yg mulut besar kuat mengutuk Malaysia, baik diam sebab silap2 kamu ada darah orang Malaysia sebab sebelum kamu lahir ibumu mungkin pernah ‘menjual’ di sini. harap maklum

    32. cullenzgurlz says:

      sngt tak prof lngsung, pnya lha baik dorg ajak…
      cis,. dsar tak tau malu..
      dha bgus2x m’sia tlg korg tme ssah, ni blasanny…
      dsar gak taw untung…!!!

    33. sasha says:

      orang indon nie x kesian kerr tengok stacy kene marah dengan agnes
      orang indon ni x de akal betul

      stacy really sad
      agnes so very bad girl
      agnes semata mata nak kalahkan stacy
      jangan kita anggapkan agnes tu idola lagi

    34. walawehhh says:

      alahh , indon tu jelez ngan kiter la ! diorang cuma ada agnes . kita ada yuna , mizz nina , zee avi international level . yeah . kalau setakat si agnes tu , ape la sgt

      • well says:

        weee sopo kui? artis internasional? kok inyonge ora kenal yo

      • ? says:

        and we have anggun, tex saverio, tania gunadi,Liquicia Anggraini,Reza Ningtyas Lindh,Wisnu Witono Adhi,Meeghan Henry,Daniel Sahuleka,Paul Amron Yuwono(perias di keluarga Presiden Obama),Sri Mulyani(Direktur Pelaksana Bank Dunia dan pernah menjadi salah satu calon kandidat terkuat Presiden Bank Dunia menggantikan Robert Zoellick).

    35. adieq usue says:

      tndkn agnes sgt2 x prof !

    36. awaliyah says:

      smpah gw g’ ngerti bhsanx…….

    37. And who the fukc is stacy? Agnes was just askin’ “who is this girl?” – why so mad about it? That doesn’t sound rude to my ear. the fukc huh? such a crybaby.

      And some other thing you said about agnes: “You raised your voice to me and my management!” – so yeah, she didn’t start the fight. of course she got pissed when some crazy sh!t people raised their silly voice to her management. dumbfukc…

      • gamab logiut says:

        looks like u are the dumb fuck. stupid asswipe. go buz like a fly and land on some shit will u.

    38. billy says:

      yang jelas TUHAN tau smua di balik rencana namun filling gw bilang kalo ada yg sedang berusaha membongkar popularitas lewat sebuah kejadian, yh jika stacy memang adalah artis yg di banggakan negara seberang harusnya nunjukin lewat prestasi bukan buat GOSIP, tapi biasalah kan namanya juga usaha bagaimana supaya terkenal tapi sayangnya caranya gak HALAL, namanya juga kalo ada artis yg kurang kreatifitas yh bisa juga copy and paste dan kalo boleh saran kalo mau jadi artis tu jangan menghalalkan sbuah cara untuk popularitas dan jangan seolah2 bagaikan malaikat pada hal serigala berbulu domba, karna menurut gw orang baik tu gak da yg puji diri, intinya TUHAN TAU SMUA RENCANA UMATNYA, ingat tu sebelum kena KARMA, artinya terkenallah karna kualitas bukan karna GOSIP ok smoga gk COPAS alias copy paste lagi so be your self ok piece, hidup music INDONESIA, GOD BLES US

    39. vino says:

      apa sih yang di ributin,,masalh kyk gtu ja jd permusuhan,,,,untuk malaysia : lbih baik mengalah saja,krna sudah jelas agnes memang lebih baik,dri segi performn,,dance,,vokal dll,,dan sudah di akui dunia,,,sdangkan stacy msih sangat perlu belajar,,dan suadh jelas industri musik indonesia sangat maju dri malaysia,,,

      • ledia lapok says:

        ok…but u think it..u not agnes…why do u say like that…jgn sibuk…donk..lo itu bukan agnes..tapi belagu kayak agnes..gak u sah..direpotin…gue..gak jealous sama indonesia…karna di indonesia gak maju…kali…hahahahah..maaf..terlanjur bicara…opsss

      • budakbaik says:

        indon bodoh !!!! belagak.. dahh la tumpang kat malaysia .. asal korang ni bangang sangad ehh ? asal kat tempat kau mmg susah nak cari duit errh???

    40. uuuu says:

      wih… emang orang malaisya itu pinter nya jika di suruh putar balikan fakta, sebelumnya ambil budaya my beautiful country Indonesia untuk promosi negaranya, yang padahal gak ada ap2 nya, sekarang mw tenarkan artisnya, jatuhkan nama artis indonesia, yang mana the greatest artist and singer indonesia… ini menunjukan bahwa anda dan orang2 nya adalah negeri tak punya kreatifitas, yang bisa nya hanya mencontek… renungkan…

      • ledia lapok says:

        hello….jangan..malukan diri sendiri…awk tu…memandai je nak kata…yg malaysia nie…putar belitkan fakta…jangan jangan awk lah tu….e..e..e.gak usah irepotin…malaysia boleh…rakyat didahulukan pencpaian diutamakan…gak kayak kalian…ribut kayak owg gila…malu in…diri…donk…e.e.e….malu tau!!!!kalo….emang bener indonesia…kreatifiitas…emang gak bisa di bukti..kan…ha…???

    41. michiduff says:

      boleh caya ke cerita nie??? macam ada yang tak betul…

    42. lemonade says:

      i like stacy so much..stacy is the best..best in the world..ermm,agnes please lah jaga perangai tu..nak kata bagus 2, tak lah bagus sgt..klu bab dance ni mmg tak bleh nak kalahken stacy…hrp stacy trus brjaya dlm hidupnya…good luck stacy..i wish the best 4 u..

    43. Strawberry says:

      Agnes puki..ppn indon yg x gne..pi mti ar lu…stacy the besttt…………stacy olwayz the besttt…………..

      • ledia lapok says:

        ala…gan lh cakap kasar like that…boleh..kalo.nk marah..pi gan lh sampai…sebut da like that…ok

    44. Bie says:

      Biasa le tu,bla trasa diri diva..tpi apa2 pun cuba ler tunjukkan perangai yg elok sikit,sabar walaupun kepenatan.tkde ruginya kita berbudi bahasa sikit,tk luak apa2 pun baik dri segi material,fizikal maupun mental..skrg apa dh jadi???kan ker dh bermacam2 tanggapan org..hrp2 ler artis2 lain beringat2 bla dtg ke tmpt org.di mana bumi dipijak,di situ ler langit diijunjung..tk gitu wahai pembaca2 yg budiman??Maaf ler ye andaikata komen saya ni mmenyinggung mana2 pihak..assalamualaikum.

    45. luthfi says:

      Buat teman2 Indonesia dan Malaysia tidak usah terlalu pusing dengan kompetisi para artis kita. Berpikirlah progresif. Sejatinya, persaingan antara sesama pemusik-dari mana pun dia berasal lah yang akan melahirkan musik berkualitas. Jadi apakah Stacy dan Agnes itu kristen atau bukan? Dari Malaysia atau Indonesia? Apa urusannya? Meminjam bahasa gaul teman2 di Jakarta: So What?!

    46. luthfi says:

      Tapi saat ini pun kalau mau jujur, musik2 dari Indonesia mulai kehilangan identitasnya. Banyaknya boyband akibat pengaruh film dan artis korea menurut banyak kalangan adalah salah satu penyebabnya. Menurut saya, jika terus begini kondisinya akan kembali lagi seperti era 80an lagi. Kita akan disuguhi oleh lagu2 cengeng dan penampilan norak artis2 kita masing.

    47. luthfi says:

      Saya tidak ingin bicara tentang agnes atau stacy. Saya lebih tertarik berkomentar tentang industri musik Indonesia dan Malaysia. Saat ini boleh jadi industri musik Indonesia lebih maju dari malaysia. Kondisi ini mirip sekali dengan era 80an dimana artis2 Malaysia relatif lebih di dengar di Indonesia. Ketika itu lagu dari grup band spt Search, IKLIM terdengar dimana-mana.
      Nah, jika beberapa tahun terakhir ini kondisinya terbalik menurut saya bukan karena Malaysia kekurangan artis berbakat. Tapi lebih karena sedikitnya komposer yang handal dan minimnya ekperimen untuk hal2 yang baru.

    48. wana says:

      To Indonesian: banggalah ngan atis korang tu~ nanti mati bila malaikat tnya kau jawablah pasal agnes monica kau tuu~
      Agnes dah salah yg kau nk ckp pasal hal sia2 kat sini knapa banggang….
      stupid betul…..=.=”

    49. Dina says:

      Stacy janganlah buat cerita seperti ini..apa kamu mau numpang tenar??? kalau emang agnes kasar, apa kamu ada dimakinya? cuma ditarik aja kamu bilang kasar..lagian kita gak tau ada insiden apa seblum stacy masuk kedalam..jadi bersikaplah dengan bijak..jangan menjelek2an agnes..karena cuma kamu yang jelek..hahahhah

      • mira says:

        hello…malaysia…siapa bilang stacy jelek aku rsa perkataan jelek 2 pantas buat kw…sebelum kw ckp muka stacy jelek kw cermin luk muka kw 2 pham………….

      • ledia lapok says:

        hey…lo..gak lihat muka kau…cba lihat muka kau…sama…gak kayak stacy…jika gak sama…gak usah comment…malu….

      • malaysia says:

        agnes tu cntik krn mix dgn jerman,cuba klu dia asli bngsa indon msti jelek macam kamu.org indon kan hodoh.stacy tu org kadazan tulen.org kadazan tanpa mix pun ttp cantik dan putih,jika org indon tulen dan kadazan tuken d bandingkn tentu kadazan lebih cantik dan putih.tahi indon

        • ? says:

          who say agnes is half germany? itu mah cinta laura bray bukan agnes, agnes tuh asli indonesia. IDIOT …

    50. mickhaell says:

      agnes monica tu mmang sombong berlagak mcm DIVA terkenal! sebab time jom heboh di malaysia tahun2 dulu yg ada agnes tu, berlagak tul cam sial. ada fans yg ingin bersalaman(shake hand) dgn agnes, tpi malah agnes ni bersalam pun btl2 x ikhlas. tangan fans blm sempat sentuh dgn agnes pun uda dia beredar. tidak kah namanya biadap. mmang x ikhlas layan peminat. muka jak nmpk baik tpi keperibadian mmang x bole pakai lah.. agak2 lah kalo dtng malaysia bwat show tpi mau berlagak DIVA kunu. mau show off la kunun diri dia tu tahap international! agak2 ckit!… bnyk lg artist malaysia yg perna pergi international. Dato CT Nurhaliza, Yuna, Mila AF5, Jacyln Victor, Suki OIAM, dan sebagainya….. so agnes tu sadar ckit!

      • osama says:

        ngakak…..
        mana ada artis malon yg go internasional.mimpi!wkwkw
        siti yg kau banggakan itupun dah cam emak-emak lah…
        wkwkw
        dia jga bkn go internasional.di indo dkit yg tau siti n stacy.yg tau siti itupun adalah indo yg anti malon.
        mreka hnya terknal di malon.
        #fakta

      • Dina says:

        ihhh perasaan ya orang malay..emangnya artis kalian bisa go international..jangan omong doang buktikan dengan prestasi..agnes gitu2 udah dapat award best asian artist di ASF 2 x berturut2…hahhaha..bikin malu aja orang malay nich

    51. dyanablueberry says:

      . npA LaR aGnEs Cm ToE . lAw Ea PoN pnAt . jAn LaR buAd StAcY cM tOe . cIaN kAt StACy . sWA lAr AkO MnaT glEr KaT aGNeS ToE . PaPuN aKo SyG aGNeS . luRve U bEbz ….. whAdDuP “A”……..

    52. NAMINE says:

      STACY YANG SBENAR NA YANG GAK PROFESIONAL,SUDAH TAU AGNES LAGI BAD MOOD,ITU JGA DILUAR KONTRAK,AHNES ITU BEDA LEVEL AMA STACY JADI SIBUK LAH..
      DIA MALAH BKIN KOMEN SEAKAN2 AGNES ITU JAHAT,DAN BERPURA2 MENJADI GADIS LEMAH LEMBUT N PEMAAF??#CUUIIIH…
      AKTING KORANGLAH YANG JELEK…
      DIA MUNGKIN MENGGUNAKAN INI KARENA BANYAK FANS AGNES DRI MALAYSIA,N BERUSAHA MEREBUT FANS AGNES DENGAN BELAS KASIHAN YANG BUSUK NYA ITU JER…SMA JA KYAK SRIGALA BERBULU DOMBA
      FUCK BUAT STACY

      • Dina says:

        ya bener..keliatannya stacy cuma akting seolah2 dia terzalimi oleh agnes..sok lembut dan mengambil simpati dari fansnya agnes yg ada dimalaysia biar semua pada gak suka lagi ma agnes dan sukanya ma stacy..ya ampun busuk amat ya otak si stacy nich..

      • malaysia says:

        fuck agnes pelacur indon jual diri di malaysia

      • gamab logiut says:

        memang gaya org indon, sudah salah masih mau mengencang. ramai sdh mcm ni di Tawau sya jumpa, ada yg kesian sya pukul. Bodoh. berani bila ramai tapi bila semua mengampai baru menangis minta maaf. Lepas tu sya tarik pigi balai sebab tiada dokumen. Kalau ada adat mungkin sya kasi lepas juga. sudah salah mau tembirang lagi, palui.

    53. katakgila says:

      aduy tak kn mcm tu pn nak gado apa lah agnes ni tu artis lah apa nak gadoh-gadohkn.biar lah dia gambar sama kamu tak usahlah macam tu.kalau boleh lah btnya tu tak usah kasar sangat malu sikit lah orang tengah rmai comment status kamu tu.kalau aku kan malu kalau macam tu..okey saya tak bela2 siapa yer.yang penting dua-dua salah sepatutnya dua2 harus bicara baik harus kenalan ke apa ker bru lah best dipandang mata tak gadoh.ok..

      ingat-ingat jer

    54. Aimi says:

      Dua-Dua pun saye suka…

    55. marwahi says:

      ehhh admin name AISYA tu,,jika nak benci pikir dulu,awak jgn bawa2 nama agama,,apalagi cakap nak bom rmh agnes biar dia berkawan Jesus,,wakk sadar ke Stacy tu pun pengikut Jesus,,
      sadar diri bila klo memang wak pemuja Stacy sadarlah bahwa awak tu pemuja dr pengikut Jesus jg,,
      dasarrrr begang wak macam tai ja ka di otak wak,sye suka Agnes monica sye suka Stacy Angie walau duduk d negeri muslim tp mampu berjaya,,,

    56. @sabahan malie says:

      Agnes bajet lawa. ! Bru cm tOe da naek kpala. .pOyo lah kaw agnes ! Ksian tauk c stacy kaw buad cm tOe ! EtO bru stacy lOm lg ngn pmnat2yEr. .mybe law pmnatyer da kna lempang oleyer. .hUhuhu engat dri tOe da baek sgt keg. .


      Via MebApp.com

      • indonesia.me says:

        weh bodooo!!agnes mmg lawa pon!!! lawa sngt!!!dah la putih tinggi,suara dye sedap gyla!!!tlg la jgn nk bdohkn diri ko!!agnes got many awards from many country from da whole world laa wehhh.stacy is nothng to compared laa.k.

    57. ScHa says:

      ceh !! agnes ne mcm lha bgus sngat .. bru hal mcm tuh dah na poyo !! muka x lha cntek sngat .. i think stacy better then she !!

    58. lovely malaysia says:

      dah lah
      artis indonesia lebih berbakat dari pada artis malaysia

      banyak artis kita yg go international selain agnes.. stacy iri ya….

      • Tika says:

        Agnes tu yg iri ati,org indon mmg mcm ni,dtg malaysia berlagak sombong……sedar la diri tu…..

    59. diva says:

      oo..ini rupanya yg namanya si stacy yg dibanggakan, hahha…jauhh kualitilah… ni berita juga apaan, buat kata- kata yang tidak provo kenapa sih?.kan ntar fansnya agnes jadi marah- marah gini..

      well gue g bicara negara, coz menurut gue musik itu universal guys, g beda dia negara ape ke, itu ke dst, coz musik tentang kita dan selera…

      ok teman jangan lupa y dukung agnes di ajang mtv europe 2011, ok teman- teman ku dri malaysia,, salam selalu

      • Falcon says:

        Hello~~~~~~org ckp psl manner..asl lampi sgt nk phm..Agnes x tau adab..ok!!!org indon dtg Malaysia kitorang layan baik tau..artis hollywood dtg cney x poyo mcm agnes. Stakat suara sedap tp adab sopan cam hampeh..x pyh la..x kemanenyew..klu korang psl Malaysia jep mule la cam murai tercabut ekor..pot pet pot pet..padahal ape pown x tau..

    60. evil says:

      gsip darimana ini?kapan kejadian nya?kalo bkin berita yang BENER!numpang tenar loh.orang islam fitnah hukuman nya apa ya.mati aja lu yg bkin berita kaya gini,malaysia bego

    61. lisa zen says:

      better stacy than aganes…stacy bole lyn fans dye dgn baek tp aganes ? who is she ? celine dion ? lady gaga ? selena gomez ? jgn ingat diri 2 da bgus mcm artis antarabngsa….MIMPI je larhh..artis MURAh mcm aganes nie Msia da x pndang da…aganes da tua da..x famous mcm dlu da…lbey baek aganes dduk rmh jga kebajikan mak ayah lg bgus…

    62. afrina says:

      ish…klu saye jadi agnes sya sabar jer dulu ni tak nak marah2

    63. andri says:

      wajarlh agnes marah mungkin orang kecapean geh jd g usah lo,lo smua nyalahin agnes monica oke,artis lu aj yg g tau wkt….

    64. PrincessZubaidah says:

      what the hell agnes monica..
      she is good not but arrogant girl..
      dulu saya suka agnes monica
      sekarang ni saya tak suka agnes monica..
      sebab lagu dia semua sudah lama..
      dia buat lagu lama jadikan remix ..

    65. steve says:

      ceh..agnes tu jgn nak brlagak k..dia sdar ka dia tu cpa..mcm lr dia tu queen dance dlm dunia nie..bnyak lg org2 yg dpt buat mcm dia or lebih dr dia.. mungkin sbab dia cmburu dgn bakat stacy yg boleh nyanyi at da same tyme she can dance.. tu sbab agnes xbrpa suka ngan stacy..dia risau peminat nya dr malaysia brkurangan apabila ada nya stacy yg dikurniakn tuhan bakat yg sma mcm dia.. org indon jgn lr show of sngat ngan agnes trima lr hakikat dlm dunia ni bukan agnes shja yg ada bakat mcm tu.. so wake up from your dreamn.

      • afrina says:

        ha’ah aku sokong kau……

      • Izzat says:

        Hmm..korang warga indon sedar skit.Korang waktu kner tsunami saper yg pling cpat bgi bantuan??? saper yg susah payah kutip derma bgi kt korang?? saper yg bgi makanan n pakiaan kat korang??? kalau kami nie warga Malaysia tak prihatin dah lma dh korang mampos berulat dh…aku ckap bkan pasal syacy ker agnes.tpi korang knaper korang nk dengki sngat ngan Malaysia??? korang tau x negara korang tu rakyat ramai tpi langsung x membangun akhirnyer masuk malaysia jgak cri makan…bayangkan korang cari makan dekat negara yang korang hin an caci..dh la tu rakyat korang datang sini jadi aper??? jadi KULI korang tau x.hamba abdi kmi jer…wat bender2 yng kmi pn x ingin nk wat..cuber tnya rakyat Malaysia..”Mas mau ngak kerja di bikin bangunan?” giler mampos kitorang x nak..x layak yng layak tu cacai mcmm korang jer..sedar la diri.rakyat berjuta tpi langsung x bleh membangunkan kerajaan..duit korang tu kt sini kalau kmi ade wat umpan api cucuh sampah ja tau..x der nilai tukaran snagt rendah..sedar la diri kitr x yah gaduh sebab korang pn x bgus maner asyik kate r indon dijangka maju..itu cuma dijangka..mcm hri tu kononnya kiamat 2012..hnya jagkaan mcm tu jgak lh korang hnya mimpi..lgi satu korang tngok.korang ckap stacy hodah kn?? walaupun Stacy msyarakat orang asli kadazan cuber korang tngok rumah orang asli malaysia dengan rakyat biasa indon..jauh lebih baik..diorang ader tanah sendiri sedangkan korang rakyat biasa hanya merempat..diorang hidup selesa korang?? hidup dalam rumah setingan..sedar lah skit..

        • Izzat says:

          Ok la kalau korang benci sngat bermakna nanti korang akan hilang bnyak rakyat korang sbab smua rakyat korang yg ader kt malaysia smua kner bunuh…rakyat korang datang sini pecah rumah la rogol bunuh rompak..skang bila jumpa indon jer ambik kayu balun jer…bibik rumah ak ak suruh wat kerjer truk2..pastu skang dh pecat..padan muker kutuk gi Malaysia biar mampos x der makan

    66. Regi says:

      jujur sikap agnes seharusnya juga tidak begitu karena bagaimana pun kita harus saling mendukung walaupun kita gak kenal sama artis atau orang itu …
      sorry guys mungkin pada saat kejadian itu agnes emosinya lagi gak terkontrol !!!
      :)

    67. Lucifer says:

      si stacy sudah beberapa nampak sebab dia sama sekolah itu dulu la…si agnes monica pernah jumpa di seoul sekali time itu ingat mahu minta autograf dia terus lari >< nasib ada SNSD minta autograf perlu sempat minta bodyguard pula halang hampa dtg di korea buang duit satu artist pun tidak dpt autograf…masih ingat lagi time agnes monica jalan begitu cepat mcm la saya ni ada rupa perompak ka pa..nak kata dia sombong mcm ada ciri2 sombong mgkin pandangan saya tentang semua video clip dia…kalau nak ckp pasar artist luar pernah saya minta autograf Jackie Chan, superjunior,Boa dan byk lagi tidak trus lari mcm c agnes..

    68. haqz says:

      XYAH LA NK KECOH2 SGT…KORANG TGKLA X LAMA LAGI AGNES DH JADI ARTIS ANTARABANGSA :D

    69. batu nisab says:

      xpayalah bgmbr dgn artis luar bkn popular pun :laugh:

    70. bengang says:

      banyak orang indon komen..kata indon ayat orang malay kasar…YA…kasar kerana kebiadapan artis indonsial…artis indonsial tak ada
      hormat dengan negara luar..indonsial tak perlu bahas tentang merdeka malayia di kasi british..sebelum ko bahas tentang kemerdekaan malaysia..lebih baik ko baca sejarah negara luar dulu..lebih banyak negara yang di kasi merdekaan oleh british..seperti INDIA,VIETNAM,SINGAPORE,PHILIPINA DAN BANYAK LAGI…tak perlu aku cakap semua..sebab ada banyak negara…indonsial memang tak belajar sejarah ke..kasihan deh loe…gw simpati ama rakyat FUCKARNO… :D :laugh: :P :) :D

    71. bengang says:

      banyak orang indon komen..kata indon ayat orang malay kasar…YA…kasar kerana kebiadapan artis indonsial…artis indonsial tak ada
      hormat dengan negara luar..indonsial tak perlu bahas tentang merdeka malayia di kasi british..sebelum ko bahas tentang kemerdekaan malaysia..lebih baik ko baca sejarah negara luar dulu..lebih banyak negara yang di kasi merdekaan oleh british..seperti INDIA,VIETNAM,SINGAPORE,PHILIPINA DAN BANYAK LAGI…tak perlu aku cakap semua..sebab ada banyak negara…indonsial memang tak belajar sejarah ke..kasihan deh loe…gw simpati ama rakyat FUCKARNO…

    72. bengang says:

      agnes monica celah bontot anjing aku jer..lebih baik aku agong2kan artis malaysia je..ade faedahnyer..agong artis indonsial buat apa…perangai macam nyokap n bokap tak aja..sekolah tinggi2,tapi tak hormat orang luar..biadap indonsial..cermin diri kau agnes..ko popular di malaysia sebab rakyat malaysia juga..sepatutnyer berterima kasih dengan rakyat malaysia..jangan buat rakyat malaysia benci dengan agnes..korang pulak..jangan percaya sangat dengan artis indonsial ni..depan peminat baik..belakang peminat macam sial.. :x

    73. biskut says:

      agnes x bersalah okay…aku knl sgt dgn dia…kecoh je sape yg wat crite nie… :x
      stacy pun bukannya bagus sgt…sbb aku penah jumpe dia…

      • bengang says:

        jangan jadi pengkhianat negara okay..jangan agong2kan negara luar yang pernah menghina malaysia..stacy lagi bagus dari agnes.. :x

      • nuranim says:

        so,, lw awk dh knl sgt cpa agnes.. bgtw dya jga la prngai keyh.. lw dya mcm 2 kt hiburan.. xlma lg dpandang serong dya 2..krm slm kt dya.. ^_^

    74. aida angie says:

      :x apsal ngan agnes tu hah tetiba je kasar ngan stacy……….x ada adat ke hah datang kat negara org pastu buat hal entah pape lah nak jadi ngan agnes ni……….
      :x

    75. aida angie says:

      :x apsal ngan agnes tu hah tetiba je kasar ngan stacy……….x ada adat ke hah datang kat negara org pastu buat hal entah pape lah nak jadi ngan agnes ni……….

    76. ica says:

      ya jelaslah klw artiz malaysia tak ada job coz indon msiknya lgi bguz so jdi org jdi org jngn sirik…siapa sih stacey??cma cri sensansi ja biar bsa tenar kayak agnez,,,taik smuanya

    77. aisyah khadijah azzahrah says:

      Stacey & Agnes Monica = dua2 brbakat…
      sapa kita nak mengadili mereka?

      Malaysia + Indonesia = kita kan serumpun…dalam Islam kan ditegaskan : SEMUA ORANG MUKMIN ITU BERSAUDARA :

      ingatlah firman ALLAH : TIDAK SEMPURNA IMAN SESEORANG ITU JIKA DIA MEMUTUSKAN SILATURRAHIM…:

      Jadi,kalau hendak komen pun gunakan la bahasa yg wajar…jgn sampai bertelagah (menampakkan kebodohan, kerendahan martabat anda)…

      -proud 2b Malaysian…peace & harmony…ALLAH bless malaysian…AMIN-
      :) :)

    78. miss wateva says:

      gila pnya krng ajr..suka hati ja nk mrh2 orng..igt suara dia tu best sgt ka..
      boleh blah arr.. :x

    79. kiddo says:

      mau tau knp stacy?sbb kamu meniru agnes monica,blh dikatakan 99%,vedio klip<tarian,pakaian,semua la,xde idea sendiri ke?kalo aku pun aku marah,mula@ kat af xde pun pakai atau menari mcm tu,so lain kali jgn tiru org,hahah

      • bengang says:

        biarlah stacy nak tiru gaya sapa2 pon..asalkan die bahagia dengan hidup die..xpayah membela indonsial :x

      • FARIZ says:

        TAHI….MANA AADA STACY TIRU AGNES…MEMANGNYA MINAT DGN AGNES.XDA SEBABPUN NYA NAK TIRU AGNES,AF MEMANGLAH.I2KAN D BAGI TUGASAN SETIAP MINGGU,KO TAHU KAH TNTANG AF….SIAL….ARTIS INDON KO X TAHU KE,YG MEREKA BYK TIRU ARTIS BARAT…SAMPAI DRAM PUN NKA/FILEM DIKUT 100%…XDA IDEA SENDIRI KAH..KECIAN ARTIS GEMBEL…..

      • kesah says:

        spe ckp stacy tiru gaya agnes tu . . stacy ta knl pun dgn agnes yang belagak cm tu laa . . lu jg mlut tu baek2 . . stacy kalau buat persembhan gune suara live . . sdngkan si agnes ko tu ??? pikir sndri la der !

      • Dina says:

        mana ada maling mau ngaku..kalo stacy itu niru style agnes mulai dari hairstyle, pakaian dll..hhaha copycat

        • gamab logiut says:

          terbalik tu, manada indogsial yg mau mengaku baru betul. sya sdh masak perangai kamu di Tawau ni. Mcm sya cakap awal2, baik kamu indon diam2 sebab mungkin kamu ada darah Malaysia kerana sebelum kamu lahir dulu ibu kamu pernah ‘menjual’ atau ‘dipakai’ di sini.

      • Gani says:

        klo stacy mah,,
        gaya penyanyi dangdut.. :D

    80. aku bh ney says:

      bru syak aku…bca ney..trus ada lagu dri agnes monica pnjang umur nya…issh!!!!trlampau nya lah…issh!!nasib baik stacy baik urank nya..kalo endak…mati k0..hehehe!!!

    81. ssssori says:

      gerammm tul aku ngan agnes monica . POYO nak MAMPUS!! :x sian stacy . :cry:

    82. rose says:

      Stacy, bila baca kenyataan u dlm ruangan ni saya bangga sangat..U ada keperibadian yg blh dicontohi oleh remaja yang boleh dikira telah mencipta nama..Jgn ikut mcm Agnes monica ya..Sebagai artis apa pun keadaan stacy kena berkelakuan profesional ..jgn marah2..kalau ada tak puas hati bincang baik2 ..jgn menengking atau kasar..Nanti orang benci…’Siapalah artis tanpa peminat’ – Pesanan dari SMSM Penampang.

    83. rose says:

      Aik…yg penganjur terhegeh-hegeh bawa Agnes monica datang ke malaysia apa hal..? Apa artis malaysia tak setanding Agnes Monica kah?..Agnes Monica tu tak lah hebat sangat…masih ada artis malaysia yang lebih hebat daripada Agnes monica ni..So pls ya..org mcm Agnes Monica tu tak ada tempat di Malaysia.Agnes Monica Kalau nak cari makan di Malaysia jaga kelakuan..dan pandai bawa diri..Dah byk hal kita dengar tak elok tentang Agnes monica ni berkaitan dgn pendiriannya terhadap Malaysia..Yg penganjur bawa masuk ke Malaysia buat ape..?..

    84. Hobo says:

      muka agnes dalam gambar ni aja nampak macam sial…dah lah buat kempen “ganyang malaysia” melukut pula buat konsert kat negara orang…lu fikir lah sendiri…Jilat air ludah sendiri…lain kali halau jer orang Indon ni..tak payah bawa masuk…menyusah.dari kuli sampai penyanyi pun menyusahkan jer kat Malaysia

    85. akus says:

      MS MELODI TV3 NK INTERVIEW DIA PUN BUAT BERLGK JGK MCM DIA WT STACY..MCMLH BGUS SNGT..TOLONG SEDAR DIRI SKIT EH..JGN NK BERLGK DIVA!!

    86. akus says:

      BETULH..JGN NK TUNJUK BIADAP KAT ARTIS MALAYSIA..JGN DEMAND SNGT..MENTNG2LH DH FAMOUS NK BERLGK PLK..

    87. zie_zaquan says:

      lawa lah agnes maen kasar koe joe…??? aku pegi bom tue rumah mu… :x …biar koe d teman kan jesus mu kat langit hahahah…. :D

      • gamab logiut says:

        ini artis bukan agama, bodoh. nanti sya lipat2 badan kau biar kau balik temankan muhammad kau ntah di mana. buduh

    88. aisha says:

      tak kusangke agnes wat cmtuu ,
      adoii , orang nak bergmbar tu da kire baek au ,
      tau la famouss , tayah la blagak sgt smpai cmtu ,

    89. akem love stacy says:

      emm..aku suke ngn gaya artis indon cam karisdanti n rossa,dorang baik je..agnes ni blagak lahh…lg pn NICOLE SCHERZINGER(PUSSYCAT DOLLS) minat ngn stacy ni…ni nicole siap bt rakamn untuk stacy..agnes,saperrrrr…lagu pe ekk

    90. sid says:

      woi moi..pahal main kasar ni?kepala da besar sngt ke??belagak..!! :x

    91. serah says:

      eh…
      tak sangka angnes sombong mcm tu…
      saya minat kat angnes tapi rupa-rupanya angnes nie sombong…..
      huhuhuuh… :P :P :P :P :x

      • sweat dream.. says:

        eh…
        tak aQ sangka begitu sombong nya angnes…
        dula aQ peminat angnes tapi tak sudah kerana kesombongan angnes…
        huhuhuu…. :P :P :P

    92. stacy frenz says:

      sbr aq x thn nie dkt agnez.blgk mcm diva.kalau nk di ikutkn,arti yg lbih popular mcm rossa,kridayanti x lh mcm tu.hormat org.aq sbgai rkyat malaysia sgt kecewa dgn agnez.so rude.so sombong.tlg lh agnez jgn BERLAGAK SOMBONG MCM DIVA. :x :x :x :x

    93. stacy frenz says:

      aq geram dgn agnez.berani gilerz di lwn.dia pikir die tu dh popular sgt lh.stacy lebih power dr agnez.die pikir die sape.hormat org lh.x ckup bljr.x pyh jd artis kalau dh perangai macam itu.x lyk di panggil artis. :x :devil: :x

      • sha says:

        who is the girl?ko tau ke, sbnarnya dia dh tau stacy tu sape.dia jeles ngan stacy sbb stacy lg best dari agnes tu.sore agnes tu, mcm dlm gua!blah la lu agnes!

    94. Stacy Lover says:

      Merapu ler cerita ni..jangan tertipu bulat2 yer..hahahaha

    95. Stacy Lover says:

      Cerita ini gosip jer usah percaya..haahhaa

    96. imran says:

      dok baik gaduh kita nie kan org firaun
      wak ntg ape nok gaduh takdok kerja langsung bengong :devil: :x

    97. sofie says:

      sy harap agnes monica bersikap lebih profesional sikit.jgn nak berlgk sgt. :) :x

    98. ambuyat says:

      Ala, x payah la stacy nak tunjuk baik. dia pun sama, 2×5 sombongnya. dengan kami peminat dr kampung bkn dia layan pun. nak mintak ambik gbr terus masuk bilik resort sdgkan yg lain2 boleh pulak brgambar dgn kami. klu xde peminat, xde la stacy jd mcm ni.. so stacy, jgn ko goudut sana..

      • kesah says:

        sebab mulot ko mcm laknat !
        bodo artis sndri pun ko kutuk spe yang na ske ko . . ko dgn agnes sme la ta tw bfikir !

    99. zura says:

      bodoh, kenapa nak gaduh :devil: :x

    100. athira says:

      ok la…tpyg x best nyer.banyak cite pasal kes cerai jer.pendek kata banyak lagi cite sedih dr gembira.apa apa pun ok la juga.:)

    101. perwira melayu says:

      pdan muke stacy…aku lagi suker agnes…lagi cantik+sexy…stacy??eiihhh…tak der mari skit pun tgk….hahahah

      • bengang says:

        nenek mu la..agong2 la ko dengan negara luar tu..pergi sujud kaki agnes la ko anjing..pengkhianat negara la ko ni… :x

      • Falcon says:

        bongok mu ney..org syg kat ank bangsa mu sanjung org luar..g la jd warga indon..

      • kesah says:

        iya dong gue c ngak suka sama itu agnes . . dia belagu banget lorh !! gue itu sukanya sama stacy aja deh ! :D

    102. si kosong says:

      agnes like a wtf :x

    103. sweet boyz says:

      nk wat cmne kan stacy dh ckp yg agnnes ltih!!

    104. Nikita says:

      Lek eleh!!! nk harap market kat Indon tu, ciput giler kau nk cr mkn la agnes…!!! Kira untung la ada jugak ada peminat kat sini….xsdr diri plak! Poyo… :P

      • multi says:

        ngaca dunk,,,, indonesia musiknya lebih maju dari pada karya u,,,,
        jelas aja agnes lebih oke banyak yang sirik,,,
        sedangkan stacy,,,gak banget dah,,,,

        • we love stacy .... says:

          lebih mju knon..bla wt psembhan smua maiming !!! nmpx sgt artz endon klau nyanyi SEMPOT !!! lain rr stacy..xpnah pon maiming !!! smua scra live..dsar ENDON BODOH + SIAL !!!!

        • steve says:

          org indon.. dngar baik2 ya kalian2 semuanya(ops btul ka ckp indon nie..xbrpa tahu lr sbab x prnah tngok senetron2 nya dr indon) klaw agnes tu bgus bangett!! apa nak pakai suara CD bila nyanyi live .. ellehh ktara aja xdpt nynyi live..stakat tarian nice but voice not nice n semput.. tau semput?? semput is ngos-ngossan.. bila mnari voice x kluar.. klaw stacy biar rancak skalipun ttap mantain ngak prnah ngunain suara CD ..ngertiin? so jgn tunjuk lagak k.

          • Dina says:

            apa?? stacy gak pernah pake cd.wkwkwk..jangan sok sempurna lah artis kalian tuh yg jelek..stacy nyanyi live + mixing jadi suaranya tuh campur..itu cara udah lama dipake agnes..wkwkkw..loe kira si stacy nyanyi suaranya bagus kali?? suaranya kasarr..kayak tukang becak kecapekan bawa penumpang…wkwkkw

        • Falcon says:

          x payah nak kelentong..orang2 negare mung banyok mari cney cari uang…x yah nk tunjuk lagak sgt lah oke…

    105. rockers says:

      alah agnes…nyanyi live sempot nk budget diva plak…nk hrp kan muke je bkt x bsr mane pon… :D

      • multi says:

        ngaca dunk,,,, indonesia musiknya lebih maju dari pada karya u,,,,
        jelas aja agnes lebih oke banyak yang sirik,,,
        sedangkan stacy,,,gak banget dah,,,, :devil:

    106. esya says:

      Eeeeee geram gileee kat agnes tuh.. ingat cantik sangat kewww :x

      • multi says:

        ngaca dunk,,,, indonesia musiknya lebih maju dari pada karya u,,,,
        jelas aja agnes lebih oke banyak yang sirik,,,
        sedangkan stacy,,,gak banget dah,,,, :x

    107. netha says:

      From news that I ve read … Malaysia management scream to agnes’s management unpolite..that makes her angry and agnes said “don’t shout to my management”… then she pushed to took pic right away.not stacy mistake, I know…Agnes too rude also. but please read the story carefully before judge from one side. And Agnes didn’t say any bad things about malaysia management or stacy at all in indonesia..not a word. Thanks.

    108. netha says:

      @sniper..I don’t say agnes is angel and can’t have bad mood or mistake. But please lah…stacy talk too much and too show too people too much. First I was sympathized also…but then I think again….what is she wants by talking if she forgave agnes lagi..lagi…lagi…lagi….??? Aiyuuhh..teruk meh.

    109. netha says:

      @siti…woww…..cool..thanks for the video…I forward it to my friends and they like it….yeah…she always singing live…not with tape recorder..even when she dance. Thanks Siti. = )

    110. siti says:

      http://www.youtube.com/watch?v=2LZtxYsmig0&feature=related

      cube dengar die nyanyi live !!! teraboo ! sempot si agnes sempot .

    111. SNIPER says:

      Apa2 pun kalu s’org dh kena,x kna pndg bgtu jga dgn yg ln.bgtu jga pda mrka yg kmaruk beli album dia tu…faham

    112. netha says:

      If she is NICE, UNDERSTANDING, SINCERE, and PURE…..WHY SHE IS SCREAMING OUT LOUD TO PUBLIC and MEDIA??? ISN’T SHE SHOW HERSELF EXACTLY JUST LIKE A BIG BULLSHIT PITTY LADY?? Come on guys…u re all just got bullied…

    113. netha says:

      She is tired…and stacy just want to have free advertisement for herself by using Agnes’s popularity. What a management!!!

    114. netha says:

      She is tired…and stacy just want to have free advertisement for herself by using Agnes’s popularity. What a management!!!

    115. hatenez says:

      Gue orang indonesia tapi gue gak suka sama agnes monica.Semua orang indonesia juga tahu gimana kelakuannya.Dia itu sombong ,suka menyindir karya orang lain dan menganggap dirinya paling hebat.Jadi pesan gue sama orang malaysia boikot saja agnes kalo datang ke negara kalian.Kalo perlu usir aja.

    116. babyDance says:

      Hah ! ! Biar Betul. . mcm tak caya je. .

    117. aloy....yaahhh says:

      dasar indon x lau nak hormat orang…. tau la angnis 2 anak orang kaya tpi, jgan lah smbong betul… dan x da adat ka orng tua nya ajar…

    118. Mwo says:

      Kaati kitaklah nak ngmong ape

    119. umie says:

      mmg hebat pun artis indon … sbb ade ‘peterporn’ lol.

    120. En Kudin Kudut says:

      Memang artis indonesia lebih hebat dari artis malaysia

    121. kery says:

      ek eleh minah@mat indon kat bwh nie..korg sedar diri skit yg indon tu dok menagih nk buat konsert kat cni..coz kitorg byr mahal..dtg cni buat poyo..agnes ni xhbs2 buat hal..kalo dh indon miskin tu, tetap la indon..

    122. byBym says:

      eish….
      biaq b2L arTs popular hampeh cmney…
      ngat bgs sgt kew…
      bgs ge stacy lao d pkr2…
      xda mknanye arts lao xda attitude yg xbaek…

    123. Yeah says:

      Yeah..

      YANG COMENT TAK NYADAR
      TAK PUNYA CERMIN DIRUMAH KOT
      PENGECUT..
      NGAKU SAJA KAO ORANG SEMUA IRI SAMA AGNES

      LOL

    124. indera kayangan says:

      harap muka jerw lawa tapi perangai hampeh tol…

    125. Omie says:

      X kemane ngan blagak 2…..

    126. Predator says:

      Pada yg tak paham cerita TAK PAYAH komen lah, Sessi foto itu adalah kehendak Penganjur, bukan Stacy lah ngok!
      Tanpa penganjur dan publisiti, Agnes nyanyi kat dapor ajerlah…

    127. TAK PAYAH says:

      jangan jatuh kan maruah agnes monica !
      stacy napa mOe ambil gambar ngan dia kalo to mood agnes monica tak baik ?

      • kesah says:

        mane la stacy na tau c agnes tu ta ad mood bodo . . klo ye pun die ta ad mood tayah na diva sgt mcm king ! ad otak tanak pikir . .

    128. Sabrina sarsan says:

      keep your behavior, beautiful appearance, behavior must be beautiful … as artists like agnes scattered in malaysia … other times not to come to Malaysia.

    129. lust! says:

      Huh,si Agnes tu berlagak besar saja,baru dapat tajaan guna RM,dah kepala besar.Tak sedar diri pakai Rupiah.Berapa saja itu.Kalau si Stacy datang negara kau,duit dia lagi banyak daripada duit ko tau.Jadi,jangan nak temberang macam orang paling terkaya je.Ikut macam Stacy,banyak duit tapi tak lah sombong dan berlagak macam kau nak tinggi suara sana.Sekali takda orang sponsor ko lagi,baru kau tau.Piraaaah…

      • tontonjua says:

        BTL3….. blagak kt negara org…. sedar2 laaa diri 2…. budget bgus bena….

      • zulkifli says:

        saya warga negara indonesia,sy tidak setuju dengan kate-kate awak tu ..saya tau betul artis kat Malaysia tu macam mne.Mmg mate wang kte berbza tpi artis kat ind lebih kye.Dulu sye kMalaysia pernh nampk berpa artis Malaysia makan dkdai kaki lima dan bahkan ad yang berjualan goreng pisang,,,tak patut!!!1kasian deh lho

        • alien says:

          suka ati kata org yg makan kat kaki lima tu tak kaya…amboihh…kawan aku bawak lamboghini pun makan kat kaki lima jugak,lek je..it’s not about kaya tak kaya, just abaout berlagak je…konon kaya, so kena la makan tempat hebat2..hotel 7 stars gitu baru class ye? pigidah berlagak…org lagi dihormati la kalau ko kaya mcm sultan brunei skalipun tapi u are willing to stood barefoot on the ground..bukannya duduk tinggi atas pokok kelapa….

        • kesah says:

          nth tu cter sekarang pasal belagak la weh . . stakat goreng pisang . . sume org ske mkn . . ap laa !!

      • Dina says:

        alah macam bagus kali stacy tuh nyanyi..suara nya kasar terengah2 cengap2 juga kalo nyanyi sambil dance..hhahah..agnes tu lah the best..jangan iri dong..kenapa stacy buat berita yg buat fans agnes marah..mo cari perhatian yah..hahha kasian licik banget otak si stacy..

    130. masyirah says:

      Ala,kesian awak ni ye Stacy.Dan juga Agnes,jangan lah macam tu,tak baik begitu selagi masih mahu bergelar artis.Kang tak pepasal turun saham tu.Nasib baik si Stacy jenis pemaaf(orang Sabah baik),kalau terkena lain orang yg kepala angin,habis ko….

    131. qiela says:

      x apelah sabar je k..ni dah lumrah artis sama2 artis. yang penting happy

    132. cyril says:

      stacy tak ikut skil sape2 artis.tu kan pandangan korag je.berlagak jer tu agnes monica.tak cool.

    133. umie says:

      kalau Agnes tgh marah buat apa bergambar dgn dia … Stacy patut blah je .. why did u let her buly u like that?

    134. Born4DotA says:

      ape korang gadoh2 ni…nk gadoh2 perang2 gi tlg palestin sane tuh…bkn kat sini…hm…

    135. mama shah says:

      Bukan semua artis seperti Agnes ni. Agnes ni sebenarnya perasan bagus. Tak sedar diri, kalaui tak kerana peminat,
      siapalah dia. Jangan berlagak bagus wahai Agnes. Ini tempat orang bahhh.

    136. a.k.u says:

      teringat kes anggun masa sesi fotografi dengan artis malaysia dulu…..kena tulah kot si a.g ni…..

    137. myzone92 says:

      kenapalah nak peningkan kepala??????korang gaduh bagai nak rak kenapa?????kita tak boleh judge mana2 phak .sbab kita pun tak dak kat tempat tu….so!dengar dan melihat dan jangan main isu bangsa!!!!bg aku benda mcm ni sensitif….

    138. iyra says:

      urm,,g0sip je. .xabez2. .uRm. .whtevr l0e. .NUtHiNg 2 sAy aNyMoRe


      Sent on a phone using T9space.com

    139. anas says:

      i think u all yang tak patut sekarang. komen untuk artis bukan negara.. malaysia dan indon kan ngak salah apa2 yang korang ngutuk negara wat apa… minat is minat juga tapi agak2 lah k..jangan mengata tak ingat dunia k…

    140. anasthasia says:

      walaupun penat,agnes tak sepatutnya bertindak sekasar begitu. u artis so, what is ur problem if u try to be profesional? sendiri mau ingat k… i peminat u agnes but i tak setuju dengan sifat negatif u…

    141. Siti Nurhalicuih says:

      saya bingung orang malingsial cakap tak sopan dan tak berbudi pekerti, awak semua tak sekolah ?

    142. sue says:

      glamor sangat kesi agnes2…..

    143. kurie says:

      sabar stacy..aku nk kau balas balik….dtg malaysia tu …samela mcm PATI2 tu…indon tetap indon

    144. kurie says:

      belum ape2 da over confident ni…tgk la mcm ne nanti heheheh

    145. rosa says:

      mau pijak je monika 2…

    146. samurai says:

      sabar lah ye stacy…bg2 lah lumrah nya khdpan..mgkin ini ujian dari yang Maha Esa mau menguji tahap kesabaran stacy…apa2 pun kami tetap sokong stacy

    147. bunga kekwa says:

      hormat sesama artis .

    148. apple says:

      sori tapi kisah ni antara 2 artis stacy n agnes..tp komen2 kat sini dah melalut2 sampai nak hina2 negara…apa kes??I’m Malaysian..damnly proud to be Malaysian..n komen menghina2 ni bermula drpd warga2 seberang sekalian yg x punya budi bicara yg indah, menggunakan bahasa kasar menghina maruah negara kami..sangat kurang ajar..n pliss la..patutnya dah lama kita ambik sikap sentiasa sokong M’sian x kira la dlm bidang apa pun.buat apa terhegeh2 dgn artis2 indon tu..lebih ke video bukan2 n kehidupan sosial yg melampau2..itu ke artis yg ramai antara kita puja2..plis la sedar korg2..pedulikan makhluk2 seberang yg x sdr diri ni..x kira apa pun, kita support Malaysian!dorg kalo dtg sini pun, buat kotor Malaysia jek..peace..

    149. EATcookie says:

      plzz rmove this fucking indon ..
      wat kotor jew kat sini okk

    150. EATcookie says:

      at first i read bout this articles im laughing for no reason. LMAO..
      comman’ agnes…
      sombong betul laa ko ni.
      mmg patutlaa ko dulu kena rogol(klu cite tu betul la)..
      kris dayanti & rossa pown x berlagak mcm ko.
      wahai pompuan ko tu mula nak elang
      populariti daa…
      jgn nak berlagak ok…
      what a pathetic whore.

    151. Mr Ritz says:

      alahai..
      yang salah tetap salah..
      indon ni kalau pak polisi tangkap baru dia nak sedar salah dia..
      kalau tak tangkap..
      cakapnyer jadi tinggi..
      tak mau jatuh..
      kalau agnes dah salah..
      salah jugak..
      kalau agnes tak salah..
      buat la report polis..
      yang korang ni nak gaduh2 kenapa?
      duniawi hanye bersifat sementara,
      akhirat jualah tmpt sebenar2nye..
      baik korang gadoh pasal israel ngn islam tuh!!!!

    152. Muhammad says:

      Lisa

      awak bisa baca atau dak??
      Atau awak itu dak baca ke46 cment dibwah kowt..
      Yang buat coment mengutuk negara..bahkan juga suku… itu kebanyakan AWAK AWAK ORANG MLAYS…YG KONONNYA PENUH BUDI BHASA..PUeh..
      NGACA DONK….

      HAH..AGNES tdak bkal kekal didunia hburan??
      Hahahaha
      so funny..
      Emank hanya gra” hal bgni bsa mempengaruhi karier agnes..
      Exis pa ga Agnes ga bakal bisa dipengaruh oleh negara kcil kyk malaysia…
      Wkwkwkwk
      Naif amat sich rkyt malaysia…

      O ya??
      Bkat stacy lbh bsar dari agnes??
      Tapi kog ga da org diluar malysia yang kenal sama stacy y??
      Hahahahaha
      so funny..
      the funniest stment i’ve ever heard..

      Jangan cuman omong doank donk.
      Buktikan…dari sisi mana stacy lbh
      berbakat…

      I WIlL WAIT FOR UR REPLY..!!!!

      • Falcon says:

        Mu ney bengong ke bongok? Orang bukan ckp psl faymes..tapi psl adab kesopanan. X yah lah susah payah nk ckp Malaysia..cam itik nk cap bahasa ayam..Mu tau dok budi bahasa tew ape..ke cikgu kat indon x ajor..ak pantang betol la klu orang cakap x pakai otak tapi pki emosi macam mu nep..be smarter please..stop being a looser..x pyh nk kutuk org sane sini klu da biadab tew biadab la jugak..orang yang berlagak sombong ats muka bumi nep bahagia die sekejap jep..melainkan bertaubat. Jgn la nk berlagak atas bumi tuhan ni..sedarlah diri..sm2 cari rezeki..x pyh nk bertanding sp lagi hebat..orang mu mari sini cari rezeki kita orang Malaysia tolong..ko x tau pape x payah ckp..ak ckp b’dsrkan pengalaman bukan perasaan jiwa kacau mcm ko nep..dah la please go back to school and have better understanding about MANNER…

        • Dina says:

          yang gak sopan tuh si stacy jelek ini..buat berita panas2in fansnya agnes..apa dia juga udah hebat buat berita yg belum tentu kebenarannya..lagian agnes gak datang lagi ke malaysia juga gak mempengaruhi karier agnes tau..hahha..awas ya orang malaysia panggil2 agnes lagi..hehehhe

          • stacy the best says:

            agnes tu over acting. klau bercakap tangan tak sah ‘flamboyant’ dgn slang nya tu. aku minat pompuan ni, minast lgu dia. sslu jugak aku layan video dia, pg us tu, buat mengacara majlis,hahaha… sekor pun retis hollywood tu buat tak tau je. hebat la sangat.. yg kt korea tu, fan indonesia je yg pandai2 nak padankan agnes tu ngn siwon. apa ke ntah..buat malu siwon je. yg role player retis kpop kt fb tu, budak2 indon le.. huhuhu….

            • sasha kiel says:

              stacy you are the best in malaysia

              stacy akan international
              saya nak sokong stacy sebab saya nak dia international

              dulu saya suka agnes sekarang nie saya tak suka dia.

              stacy the best <3
              agnes you not the best

      • kesah says:

        taubat indon . . lpe tsunami yg blaku . . dan jugak malaysia suda kita diam saja . . biarkan mereka . . tuhan tahu segalanya . .

    153. lisa says:

      apelah,,!!!!!!,,,banyak tol comment INDON kat sini,,,mengutuk lagi tu,,,,DA MEMANG KENYATAAN aAGNES buat SALAH,AKUI saja gak usah menafikan kesalahannya,,,,,!!!!!!!!.AGNES itu jugak manusia biasa uda tentu dia tidak bole lari dari melakukan KESALAHAN,,apasalah KAMU semua terima aja Salah AGNES ini,,,,Minta MAAF pada stacy selesai masalah,JANGAN buat TAK tahu AJer,,INGAT agnes tidak akan kekal lama dalam dunia HIBURAN jikalau dia berterusan bersikap Seperti ITU,,,Lagi pun Bakat stacy lebih Besar Dari AGNES tu,,,

    154. Badawibd says:

      Jiah..sekedar kena tarik tangannya uda dituduh mengasari..
      Stacy tuh yang manja sangat…
      Dak boleh kenak pegang skit pown..
      Apelah nak jadi ngan warga malaysial….

      Padahal awak awak smua tuh yang sensi ngan orang INDONESIA.

      Jijik,amit”,ogah..NAK CAKAP SAMA ORG MALYSial..

    155. Badawi says:

      Jiah..sekedar kena tarik tangannya uda dituduh mengasari..
      Stacy tuh yang manja sangat…
      Dak boleh kenak pegang skit pown..
      Apelah nak jadi ngan warga malaysial….

      Padahal awak awak smua tuh yang sensi ngan orang INDONESIA.

      Jijik,amit”,ogah..NAK CAKAP SAMA ORG MALYSia..

      • ali says:

        dh kena bala(gunung berapi la, tsunami la, gempa bumi la) macam2 dari tuhan pun nak kata malaysia ni SIAL jugak ke wahai indonesia..kitorang yang ‘SIAL’ ni jugak la pegi tolong korang yang ‘baik dan mulia’ sangat tu..

        kalau aku jadi PM malaysia, tak hingin dah aku nak tlg bangsa yang tak reti berterima kasih ni.. Orang malaysia mungkin tak dapat balas ketidak syukuran korang, tapi tuhan dh tunjukkan kekuasaannya kepada mereka2 yang tak bersyukur~

        • Dina says:

          huh..gak sadar kalian malingsia..zaman presiden soekarno dulu, kami banyak mengirim guru2 indo ke malaysia untuk membantu malaysia..ya wajarlah kalao kalian bantu kami..dasar tidak tau terima kasih juganya kalian.huh..

          • Woohoo says:

            Ooi dina puki ayam blh diam x??? Mulut ko ni sbijik cam puki ayam!! Ko igt indoneSHIT 2 elok sgt ke??? Pndatang haram kt malaysia ni mostly dr indoneSHIT tau!,! IndoneSHIT negara yg rakyatnya bodoh sombong n suka menghimpit aka parasit!!!

    156. mama brutal says:

      ehh si Cina Indon nie…nak act Diva plak!!…Amoi oi…itu Kris Dayanti orang Jawa Indon pon sedar diri lah…Amoi lu pegi balek China buat album sudah…baru lu boleh sedar diri lah…

    157. Zex says:

      Agnes pun manusia juga mungkin rasa penat dah hinggap, hingga membuatnya mudah marah

    158. Agnes Monica says:

      SAPA YG GAK SUKA MA GW ? HAH !!

      bukti nya bagi EO elu-elu pade gw lebih menjual tuh dibanding artis-artis elu yang lemah-lemah …

      dasar!!! gak guna kalian semua…CUIH ( ngeludah ke muka ) ..!!!

    159. Siti Sarah says:

      Mas Bedjo,
      jangan kasar gitu donk sama serumpun sendiri … kang berry mau nangis tuh …

      Kang berry sabar ya…cup…cup…

      -siti sarah-

    160. Bedjo says:

      orang malay emang bego-bego tauk… dijarah sama indonesia diam aja kan ? :-D kekekkeekekekk ..hup…hup…ceria …
      itulah bodoh nya malay … dijarah tapi tidur enak-enakan … wekks :-P
      kacian deyy luh … coba dey tanpa sadar elu tuh pade bangga make istilah kata indonesia kan ? :-) kekekekek dasar, malay bodoh tapi sok ngaku bangsa besar ( padahal anu nya kecil ) …xixixixixixixixix …
      mas berry ( ini nama kayak penyakit beri-beri ), perlu elu inget yaks … 1 orang Indonesia lawan 100 orang malay, yg menang pasti orang Indonesia 100% lah … you know that ? !! xixixixixixix …

      salam damai bro … jangan marah-marah mulu donk ahh… ntar jadi homo luh… secara petinggi nya aja tukang soxxmi … hehe :-D

      mohon maap klo tersinggung yaks…peace man … because we love peace … gak kayak tentara elu yg sok jagoan dikandang man… kekekekeke

      • mak aiii says:

        pandai sgt la korang tu..kalau pandai xkn lh ramai rakyat korang yg sanggup mnyorok dlm bot demi nak masok negara kami..dh kena cekup…merayu2.. tolong pak tolong…kami org susah…
        love peace knon…nak tmuntah aku bc kmen ko..

      • tuhan lagi menang says:

        tak pe…kitorang kalah pun, tuhan akan tolong menangkan…tgk la nanti gunung berapi apa lagi nak meletus kat indonesia tu~ lalalala

      • kesah says:

        abis yang ko pergi komen ni npe indon ?? ko bodo jugak ke . . komen pnjang2 lak tu , , ko mmg bodo lak kn . .

    161. bery says:

      sebut Allah pown salah…haha…pelah indon jgn prejudis….lu dtg cari makan di negara org…tidak tahu malu…npe dong ngara sendiri sudah tiada rejeki?….n btw saya mengaku indonesia memang pengotor orgnya…kasta ke 1000 kowt…hinanya mereka…dtg negara org bukan nk berterima kasih…lagi mahu melakukan jenayah…buat malu sja…

    162. Bedjo says:

      Sis Sarah,
      orang malay lucu ato bodoh ya ??? :-)) kekekekekekekekekek …..

    163. Siti Sarah says:

      malay itu kasta ke 2, sedangkan indonesia itu kasta pertama, jadi ya itu sudah takdir … terima aja klo tardir malay itu dibawah indonesia….

      Merdeka aja dikasih … ibarat anak mami..minta makan disuapin… minta pipis….di bukain … :-P

      Hei orang malay, percuma omong kasar, semakin orang malay omong kasar, bangsa Indonesia semakin keras ketawa nya …. perang aja nggak pernah… mau berkelahi ?? :-)) xixixixixixix … pls dey jangan ngelawak … :-D

      Saking takutnya sama bangsa Indonesia, negara malay penakut sampai merekrut orang2x indonesia yg diperbatasan kalimantan untuk dijadikan tentara untuk lawan indonesia :-)) kekekekekekek … lutuna orang malay ini …

      • saya sayang semua says:

        di sisi tuhan, hanya rasullah di kasta pertama…tiada org dan bangsa lain layak digerlar kasta pertama.

        jangan buat fatwa sendiri, nanti tsunami kedua melanda indonesia lagi, jangan merayu kepada negara jiran untuk bantuan.

      • Dina says:

        benerrrr……sekali..gue eneg nengok orang malay yg sok hebat semua..

        • Woohoo says:

          Ooi dina aq tgk ko ni bkn main lg komen cam sial kn??!! Ko ni mmg pompuan sundal ko tau x!! Komen cam babi je.. Anjeng manika ko 2 mmg prasan bagus pdhal habuk pon xde!! Skit2 go international!! Klo awl2 xde attitude xusah mimpilah nk jd artis international!!! G balik indon jd pelacur lg elok la! Puihh!!!!!

    164. Hasan Hamid says:

      Astagfirullah …kasar sekali orang-orang malay ini… ya Allah maafkan hambamu yang kasar ini, semoga hatinya diberikan rahmat hidayatMu.

      Kami rakyat Indonesia mendoakan, semoga orang-orang malay yang kasar diberikan hidayahMU ya Alloh.

      Amin3x.
      salam,
      -Hasan Hamid-

      • nuranim says:

        salam,, mreka kasar sbb mhu perthnkan hak owg malay,, plez.. dont be like a child.. bc comment 2 btol2,, cpa yg sumpah cpa?? dkt indon n malay.. cpa yg slalu gna bomoh?? n ngara mna yg kena tsunami n ngara mna yg tlg?? bkn mw ungkit p knytaan,,cya xmw takbur psl tsunami p malaysia blom pnh kne tsunami,, astarfirrallahhalazim.. cya mta maaf.. salam…

    165. g says:

      indosial….g mampus indon…busuk x mandi….sme ngan artis drunk….dasar hina punya indonesia goblok…bangsat punya artis indonesia…taik artis indonesia…

    166. Aisyah Nurbaeti says:

      wah ternyata orang malay kasar-kasar ucapannya ya. kalau mau tenar tidak usah menjelekan orang lain. Faktanya orang malay fans sekali dengan artis dan diva indonesia. jadi tak usah sok munafik, karana memang artis indonesia lebih bagus dari malay. pls open your mind man.
      Gak ada salahnya mengakui orang lain dan mempelajari kenapa orang indonesia better dari malay, saya rasa itu lebih bijaksana … maaf bukan maksud memperkeruh suasana…sekali lagi mohon maaf kalau ada yang tersinggung … yuks kita kampanyekan kedamaian …

      salam,
      -AN-

      • bengang says:

        KAMI BIADAP KERANA ARTIS INDONSIAL BIADAP MACAM TAK SEKOLAH..LANGSUNG TAK HORMAT ARTIS NEGARA LUAR..KO INGAT ARTIS INDONSIAL BANYAK BAGUS..ARTIS INDONSIAL TERKENAL KERANA RAKYAT MALAYSIA KO TAU TAK INDON..KO PATUT TERIMA KASIH DENGAN MALAYSIA…

      • kesah says:

        waa ternyata org indon budi baek . . itu smpai tuhan mnguji mereka dgn gng berapi , tsunami y terok . . org indon mmg baek budi bahasa !

    167. Men phyco says:

      Xsngka lak cm2 pangai agnes..Huh!Pnt pn agk2 r..Eii pape tah

    168. Alice says:

      I thinks it’s too immature n childish to stacy to tell the story to the media..she even D0NT KN0W what happend behind the incident…
      The most disappointed..THE MALAYSIAN MEDIA JUST ACCEPTEP THE STACY STATEMENT WITHOUT COVER 0UT B OTH SIDE…

      THE ONE THING FOR SURE..AGNES DIDNT MAD TO TAKE THE PHTOGRH..N DIDNT DO SMETHNG RUDE TO STACY..
      SHE MAD BCAUSE THE MALAYSIAN MNGER HAS DONE SOMETHING RUDE TO HER MANAGER..
      (that’s why in the pic she look like mad…)
      what wil u fel n what will u do if u was be treated like agnes.. ???
      I can’t imagine it.
      If u d0nt beliv,u can find the true story @nezmo twit.

      Saya dsni bkan untk mempkeruh mslh dan menybabkn knflik..
      Memang cment sya kat atas agak em0si0nal..(kalau ad yg tersingung,,yah sory aj)
      Tp itu jga stlah MEMBACA K0MENT” YG PENUH DGN KATA” YG TIDAK BERPENDIDIKAN..
      UNTK MENCELA INDONESIA….

      KOREKSI DIRI JUGA SBLUM MENCELA NEGARA DAN ORANG LAIN.

    169. Alice says:

      Hellow..
      Ternyata kata2 dan omongan orang malaysia begitu ya..(penuh dngan kata2 yang tidak berpendidikan dan kasar)
      padahal selama ini saya mengira rakyat malay sopan santun dan berbudaya..ternyata semuanya cuman cover aj…

      Jangan menghakimi apa yang terjadi diantara agnes dan stacy…
      Apa kalian tau apa yang terjadi?
      Apa kalian berada ditempat kejdian’ya dan melihat dengan mata kepala anda sendiri??
      Bisa saja crita diatas cuman kontraversi yg direkayasa oleh stacy..yah biar bisa numpang tenar ma agnes.

      Agnes itukan profesional superstar,dan multitalented..
      Di Asian festival music aja dy dapat penghargaan ‘the best asian artis’ slama 2 tahun.
      Sampai boyband korea(superjunior,dbsk,shine) juga menyanjung dia.
      Jadi wajarlah kalo banyak yang ngiri..huh..

      • whatever says:

        alice
        kmi org malaysia mmg tak dinafikan ada yg brsopan santun dan ada juga yg kasar bahasanya. tetapi awk juga tdk boleh salahkan sesiapa kerana perkara ini berlaku di malaysia dan yg terkena itu adalah org malaysia. mestilah kami akan mempertahankan dia. dan awak tidak boleh sesenangnya pula nak menuduh artis kami sengaja nak buat cerita. utk pengetahuan awk masa pkara nie terjadi ada ramai saksi yg melihat. dan kalau dilihat sendiri kat pic itu, muka agnes memang marah kan. jadi mmg tak mustahil apa yg dikatakan oleh stacy itu benar. awak juga harus sedar ya yg walau seberapa POPULAR, SUPERSTARnya seseorang artis itu, dia pasti ada kelemahannya. saya harap awk jgnlah EMOSIONAL sangat yer sebab kata-kata awk itu pun boleh menyebabkan kami merasa MENYAMPAH pulak dengan rakyat indonesia. dan juga, DON”T JUDGE A BOOK BY ITS COVER!

      • bengang says:

        KAMI MARAH KERANA ARITIS INDONSIAL BIADAP MACAM ANJING…DATANG KE MALAYSIA TAK ADA SOPAN..NAK TUNJUK BELANG BUKAN DI TANAH ORANG..KALO NAK BUAT TAIK DEKAT NEGARA SENDIRI LAH INDONSIAL…

    170. lisa marie says:

      oooo… berlagaknya sepatutnya kita kena boikot artis indon yg berlagak macam ni
      fikir hebatlah tu

    171. Secrects says:

      alarrr..stacy,napa x lwan blik…tnjuk ckit ego tu ngan agnes,,ingt de ja bleh jdi diva…adede…len kli kta berdua mngegar dunia!!!

    172. sang asura says:

      agnes blagak diva! woi minah indon,stacy lg bagus la dari ko prasan! stakat pakai spender atas pentas baik ko jd placur je! bodoh punya artis,sombong nk mmpos! mcm la bagos..patut la tak popular kat msia ni! blah la

    173. Stacyboleh says:

      Wow !
      Stacy numpang tenar ke Agnes, gratis lagi.Ya tentu saja Agnes marah, Stacy bukan fan tapi saingan karena sama-sama artis.That’a fact !.
      By the way “who is the girl ?”.

    174. ainsyahirah96 says:

      eeiiii,x sgka agnes kekwat gitu…eleh,dia ngat dia 2 bgs sngt…lgu pon lgu dy x la bez ngat…..kerek tol mnah ni…

    175. lolipop says:

      eeee dari dulu tak suke agnes! nyampah nyampah nyampah.

    176. dazey christella says:

      sepatutnya agnes tak bole la buat mcm 2 d negara org len kan.kena pro ckit la kan but apa2 pun mayb betul kata stacy,agnes in a down mood dat time so juz 4give her la…rite.stacy mmg unggul!

    177. Pemilih says:

      Goblokkk lu! dasar x tau diuntung!…Sapa yang bawak dia masuk sini? Ban dia…..bukan bagus sangat kamu!!! Kalu kamu tidak pro bole mampus dgn karier mu di sini!

    178. damn!ilove indonesia says:

      hello?!! do not lying please!! i thought that indonesian artist is more BERBOBOT!! you guys just can cheating our product!!!

    179. adikmanis says:

      jgn jmpt dia dh dtg malaysia. yg kita terhegeh2 sgt apehal??

    180. zaki says:

      kenapa masyarakat malaysia masih menyanjung tinggi artis & filem indonesia, pihak media juga serupa terlalu memberi publisiti berlebihan sehingga artis tempatan terpinggir. Adakah artis malaysia dilayan sedemikian rupa oleh pihak media dan peminat di Indonesia.

    181. Rooney says:

      Agnes tu artis yang takde pendidikan, she just sing so that’s all yang dia tahu.

      Stacy smart sebab dia berpendidikan, sekarang pun dah masuk Lim Kok Wing, orang yang berwawasan.

      Send Agnes back please, Stacy to the stage.

    182. org jujur says:

      “everyone tell me, i should be somebody i wanna be” ( girl on top) US market..

    183. org jujur says:

      kesiannye.. x tau nk ckp apa..

    184. nasah says:

      persetan kan dgn sikap artis luar..yg penting kita lg bgs..biar pun dia popular sejauh mana,tapi tiada guna kalau sikap bongkak dan tinggi dirir ada pada kitra..tiada org yg akan hormat pd nya..saya pikir lain kali jgn kita ajak dia org bergambar dgn artis kita lg bgs..so dia tidak la dpt rasakan yg dia tu popular sgt..pi mampus la dgn ego dia tu..cuma pesanan saya jadikan lah ia sebagai teladan..

    185. fizzan says:

      sombongya minah indon ni, sian pla stacy sabar ja la

    186. super duper man says:

      kepala bapak dia la,klu da indon tu indon jugak,xsedar diri,babi lu indon puki ombah kau

    187. blah la says:

      ceh.. stakat agnes tu apa la sgt.. nyanyi live bukanya best sgt, harap pakai seksi je lebih.. poyo giler minah ni…

    188. guru besar says:

      ala..setakat agnes monica tu ape la jadahnya..tak berfaedah lgsung bawak ke malaysia..menyanyi tepi jalan kat bali lg bagus..boleh blah la lu agnes..sial lu…puki lu..

    189. Dynez says:

      emm…mungkin artis malaysia tu yg terlebih suda..buat2 crta erk??biasala tu nak kontroversi..

      • nana says:

        takde maknanya stacy nak wat crita..kalo dah mmg kurang ajar, kurang ajar jugak…

      • piya says:

        lama sudah tahu sifat agnes tu..ego..sombong…panas baran..eksen…

        • you says:

          betul tu. tak de maknanye kalau stacy nak buat cerita. bknnya dia dpt duit pown. lgi pun dah mmg kenyataan agnes buat cam tu. muka pown kat pic nmpk marah jdi tak mustahilkn agnes akan buat tindakan ganas seperti itu.

    190. lyn says:

      tu sebab nye jajgan agung kn sangat artis indon ni…!!!!!ni x klau artis indon dtg sini dilyan macam anak raja…!!!!artis malaysia dapat ke layanan cam tu klau pegi indon…?????!!!!!!!!!

      • nik nur najihah binti nik othman says:

        i support u..ala sdp sgt ke soro agnes 2..arap muka je cntk,ati busuk..mcm lh stacy 2 nk brgmbr sgt n dy..prasan je lbh…!!

    191. hamid says:

      yang pg bawak artis indonesia tu dtg malaysia nk buat apa???? byk lg artis malaysia yg takde job..

      • bujang Sarawak says:

        betul kata hamid…saya setuju.

        • Razm says:

          sgt setuju…1 Malaysia!!!

          • Agnes takde pro la kalau nak lepaskan kemarahan dekat orang lain. Dah kalau manager event tu kasar dengan dia.. dia tak layak nak berkasar dengan stacy.. apahal pulak stacy tak boleh nak hebohkan kt media di malaysia. stacy dah kena malukan macam tu. hak masing2 la

          • wulan says:

            w0i, x yah nk slahkn agnes ar….stacy 2 yg bd0h nk mamp0s sngt… agnes tired t0l ak?? stacy p0wn s0mb0ng gak…lg tr0k…korg x yah nk hina2 artis ind0nesia b0d0h….artis ind lg bg0s n fam0us drpd artis mlaysia bai….artis ind lbih kye drpd mlysia …dh jd artis still brdgang..ha100x…x mlu..mlysia budget giller nk mmp0s….artis mlaysia sume x lku……muzik ind lbih bg0sssss………………….BABI!!!!!!!!!!! :laugh: :P :P :laugh:

            • wulan says:

              IND0NESIA MAJU………………….MALAYSIA P0Y0…………………..BUDGET….. :P :P :P

            • bengang says:

              yer…BABI tu macam ko njink..ko pun macam bagus sangat nak mengata orang konon..ko yang patut sedar,siapa ko maki…stacy orang malaysia..so ko patut bela orang malaysia daripada bela negara yang pernah hina tanah air kita..ko suka jadi pengkhianat negara ke njink..memalukan mak bapak je ko ni..kenapa ko lahir kat dunia ni ahh mangkok..sial lah anjing sekor ni..

          • wulan says:

            MUZIK IND LBIH SDAP DBANDING MLAYSIA…MUZIK MLAYSIA CM TAIK……X BEZ LNGS0NG…X LAKU BEB…SEDAR AR…K0RANG YG PATUT SEDAR….MLAYSIA CMBURU NGN IND C0Z DI0WG LBIH BG0ZZZZZZZZ…..SEDAR CKET WEI!!!! :D :D :P :P

            • wulan says:

              SEDAR SEDAR SEDAR SEDAR SEDAR………. :P :D :P :D

            • bengang says:

              yer….aku sedar yang aku ade bangsa
              pengkhianat macam ko jink…

            • INDON JUBO KU KURAP says:

              Indon mcm syial.. po nate beruk blako sek2 mung po tahik jubo anok anjing ite.. Koya kecek luar style KL.. blah la wei.. nok cover speaking kecek KL xseh bui ore tahu pok2 mu po taik..Ore indon maghi Malaysia, xseh kecek Indon..kes nyo? sbb malu takot ore tahu jubo2 puok mu tu kudis b’kulat cipop sambal cili padi berapi kapal api..ore malaysia buleh tahu la pok2 mu tu indon mali ooo.. muka dah mcm najis..kutuk2 malaysia pon, duk tepek jubo nok maghi malaysia.. hahaha.. Nok kijo indon, miskin la sek2 mu poo tuihh!! duk kijo korek jubo make nga nasi.. haha.. seks bebas pulok tu indon.. gapo nok jadi nga sek2 mung.. bengong blako indon..FCUK tahu? FUCK U la indon.. meh sni ak F**K indon.. tpi org putih gtaw indon ni xsedap.. Mcm tahi aye mone.. Maghi Malaysia tahu jual diri jah.. haha..hamik ko tahi ak.. Pelik jugok bahasa sek2 indon..kesian xcukup pelajaran.. cth: kakek yo pgil abg? bengom molek.. Kakek2 nate aponyo.. kalu laki tu, Abang..Hok duk kakek2 tu co sebut molek gak ore indon.. betul molek kakek kpd KAKAK.. SISTER ok.. ado pahe? xpahe meme mu medu.. tahu medu? medu supo pok2 tahi mu la.. haha

            • INDON JUBO KU KURAP says:

              benar in lagu2 indonnya bagus bangat dpd lagu2 anak katak dalam longkang.. Om Om Om (ong ong ong bunyi supo katak) haha.. tapi lagu Malaysia sume2nye gantang2 sih.. Gantang lagi pda Indon jauh bangat beza nya.. lagu indon hanya bisa dibandingkn dgn Suara2 katak bwoh purong nyor.. haha.. bengong la sek2 indon nok pahe gapo ak tulih..hamik mung indon! PATI soya la sek2 indon.. soya mase2 perak.. pah minum pret2..tubik abih tahik2..duk kecek@berok dale slua blako sek indon.. maju doh skit maghi malaysia berak dale slua..kalu duk indon nok berok sek yo gali2 lubo pah lap2 nga daun pokok..kalu sero jubo gatal2 ag..yo g gaha jubo kt pokok hok ado duri.. tu keh jubo sek2 mung najis mutawassitoh..haha

      • Dina says:

        hahhaha..kasian artis malaysia takde job..wkwkkwkw..itu artinya peminat agnes masih banyak di malay..makanya diundang..dan jelas dong kualitasnya berbeda..wkwkkwkw

        • Alisyanie says:

          Woiii…Agnes jgn kw t’lalu temberang dn bOngkak lh sial..kw sngka kw tu hbat sngt…mw brani2 ksari Stacy…kw sngka stacy nie apa??dya adlh artis yg d bngga2 kn d malaysia..kw tu apa??stkat suara mcm ktak..p belah lh..nyanyi d longkng..lgi baik…kcntikkn mu tu..smntara shja…tngok skg..mcm mka mnyet..sdh lh htam..puikkk..apa pun..Stacy t’baiiiiik..Agnes mcm mkcik2 ssat..hahaha

          • Sasha says:

            Hoi agnes..mke ko dh lar mcm pantat babi..ko jgn lah nk blagak sgt..stacy lg cntik dan cute..snyuman stacy mmg cm baby..cuteeee sgt..snyuman ko cm setan..ko mmg ppn sial lah agnes..nama pn mcm nama pantat..nama ko ptut agnes pantat rabak…hahahahahahaha……………ko jgn nk tnjuk blagak ko kt mlysia nie k!!! suare stacy mmg sweet sgt..bkn mcm suare ko..mcm suare katak..ko cbe tgk mke ko cermin..msti nmpk cm pontianak..ko mmg xleh lwn kecntikan stacy lah..jgn hrp ko akan slamat dri tngn aq kalo aq nmpk ko kt mlysia nie lg..hey sial..ko phm x??? agnes pukiiiiiii……………………………………….

            • Andrea says:

              Mmg tol kte sasha..mke agnes mmg cm pontianak..hoi ppn indon..jgn bajet lawak lah wei..kalo org nk brgmbar ngn ko..jgn lah tnjuk kemrhan ko kt mrk..stacy mmg bek..sbb 2 dye x wt pape kt ko..kalo lah owg len..msti ko dh kne pelmpang kt tgn mrk..

            • randy says:

              tak payah la korang semua nak bergaduh pasal bende x berfaedah ni .. lebih baik la korang pergi solat ke ? , zikir ke ? , daripada dok mencarut-carut tak tentu arah ! secara tak langsung korang memalukan nama baik sebagai orng Malaysia .. please ! BUDI BAHASA , BUDAYA KITA . :)

            • shasha says:

              andrea i agree with u
              agnes tu macam bangang
              agnes itu sebenarnya
              nak kalah artis orang lain jerr.

        • Woohoo says:

          Adoii placur ni lg.. Ko blh diam x??? Dina the bitch!!