Stacy Profile or Biodata

Posted: 7 May 2009 at 2:42 am  

stacy salah satu bintang dari akedemi fantasia ke-6.
kata hikmat stacy “terlebih suda”
stacy menjadi juara bagi akedemi fantasi ke-6.
stacy mengorak langkah menjadi artis dibawah naugan Maestro Records.
album pertama “aku stacy”

.

Profile atau biodata Stacy
nama komersial: Stacy
nama sebenar: Stracie Angie Anam
Nama manja : Putet
tarikh lahir: 18 Ogos 1990
tempat lahir: Kg Tuavon, Penampang, SABAH

Campuran: Kadazan
adik beradik: —-
status: Bujang

tinggi: 155 cm
berat: 51kg

pendidikan: bakal melanjutkan pelajaranya di Limkokwing University Of Creative Technology untuk diploma of music and art pada bulan febuari 2009
kerjaya: Penyanyi
offical website: -
anugerah: juara AF6

filem: -
drama: -
Komersial: -
Program Tv: -
Album: Aku Stacy
Duta: Intimate serta juru cakap bagi produk Teh Boh dan Canon

stacy af
note: -
sila tingalkan comment jika anda tahu perkembangan terbaru Stacy

  • Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

    PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

    158 Responses to “Stacy Profile or Biodata”
    1. Evey Elyse Syera says:

      EV:kak putet memang cumil dan chantek
      ELYSE:kak stacy memang gwiyomi
      SYERA:sa sangat minat dengan kak stacy OK BAH KALAU KO!!

    2. ashley tafanie says:

      selamat berkenalan.

    3. stacy clone says:

      stacy bodoh

    4. Chyie Chyie Ashyiqin says:

      sy lah pminat setia kak stacy … :D
      kak stacy [andai menari/menyanyi . woah ~ !! suka sangat . :D

    5. Chyie Chyie Ashyiqin says:

      sy lah pminat setia kak stacy … :D

    6. Sazianne says:

      cayalha koe Stacy.. aQue mmg mnt gyla ngn koe.. Truskn usaha key?? npe xtry msuk bdang lakonan lak??

    7. shira says:

      nak bagitau . adik beradik stacy ini :
      1)Cherrylyns Anam
      2)Chelton Ted Anam
      3)Chelvin Adam Anam
      4)Chaq Camellus De’lelli Anam
      5)Stracie Angie Anam
      6)Aldrich Andy Anam

      Nama ayah ngn ibu
      Anam Bayar ngn Agnes Kaloos

    8. amy says:

      stacy anak keberapa dalam family……
      wah mesti anak manja juga kan …..
      raya tahun ni balik tak ….
      i balik kampung bulan 6 ni raya hari gawai dayak…….
      stacy nak jalan kat sri aman tak i org sarawak.iban … lubok antu batang ai….

      • kiki says:

        wah org sarawak…..mesti cantik kan ……
        pasal org sarawak cool…n…cantiklah ….
        hari tu masa i pergi sarawak i tengok banyak tempat menarik kat sana rasanya nak pergi lagilah……

    9. emelia. says:

      sye ska kn stacy minat snggt sye rsa nk jmpa awk lh stacy..

    10. gurl sabah says:

      kak stacy…sy slalu support ko….alrite nopo…sapa ya kutuk stacy tembak pala nya…yg benci…dngan stacy jgn pndai maw komen cnie….MULAU BTUL….

    11. myea says:

      stacy is the best ..artis sabah yg dpt mengharumkn nma sbah . .truskn jdi ko stacy.. jan jdi org lain. . ..coz ur so special

    12. Nurnanisha nisa says:

      kak stacy jangan layan orang tu….maksud kita…….tangai jering

    13. anira hamimi says:

      I LOVE U!!!

    14. anira hamimi says:

      STACY…AWAK MEMANG YG TERBAIK…LAGU PUN
      BEST BAH…LAGU AWAK MEMANG MENARIK…
      BUATLAH LAGI LAGU YG BEST-BEST…PASTI SEMUA ORG SUKA…SAYA PASTI SOKONG…
      STACY THE BEST!!!

    15. nor shazanah says:

      wah!!!!!!!!!!!!dkat2 je ngan trikh lhir aq………..aq 19 ogos…
      I LVE U STACY!!!!!!!!!!!!!!!

    16. rasydan says:

      mmg minat sgat….but tringin no fon….tpi masalah…mcm artis nk berikan….harap2…stacy dpt add peminat setia dia…di fb la…so add rasydansaaya@yahoo.com.my

    17. annis says:

      kak stacy nape x bls kitaorang comen kalau bnyak sangat sorry lah… blss lah kalau sibuk pon mesti ada masa kan untuk blss… :) :(

    18. asha and una says:

      kak stacy, kak ni sungguh cantik ramai org terpikat ngan akak kan

    19. Steward Fren Stacy says:

      Album barunya ialah Stay-C.

    20. ieyna says:

      sdap nye suare stacy…urmmm

    21. tangkai jering says:

      stacy ni dahlah cantik…seksi lak tu..kalo lah aku dapat raba tetek dia,jolok kote aku kat mulut dia…pehhhh…mesti bertuah betul…

    22. dee says:

      saya nak tanya, ugama kak stacy ni apa?

    23. haziqah says:

      saya nak sangat jumpa akak stacy.kampung saya difelda gunung besout 01.sungkai perak.alamat rumah saya 179 felda gunung besout 01.akak sangat cute and comel sangat.terlampau comel and sampai saya geram kat akak,boleh tak saya nak jadikan aksk kakak angkat saya?

    24. eva says:

      hi…………ko d mna skg…………

    25. kiki says:

      hi!!!!ko prnah ke kilu ke?

    26. chrisvinna says:

      lagu terbaru stacy bagus lah……….may god always bless u…

    27. nina says:

      kak stacy memang best lah!!
      sya minat giler kat akak tau!!
      suara akak memang gempak!!!
      best giler saya dgr lagu akak!!! :):):):)

    28. nezcy says:

      album kedua stacy;Stay-C
      adik beradik;Chelton Ted Anam,Chaq(tak tau nma sebenar) an Aldrich Andy Anam…

      **4 ur inform…an tambah2 lar skitt keyhhh btw nic this mini prof stay-c..

    29. variqa stacey says:

      akak..!! stay..!! akak ni kal0 suara r0ck mmng bgus . .asyik l0rh kal0 dngar , ,satcey mnt akak nih . .!! . .kal0 dh bsr kelak nak jugak mcm akak . .! l0p piu . .

    30. siti aisyah says:

      akak stacy.can i be your sister

    31. siti sisyah says:

      lagu akak stacy memang best.i like it..

    32. mozukie asharie says:

      wow saya minat akak stacy dan saya tahu lagu baru kak stacy kisah dongeng

    33. nadia says:

      go baby go mao ngak akak jadi kak angkat aq ha ?

    34. nadia says:

      hei kak stacy ! apa khabar kau ? uppps terlebih sudah hahah akak cantik lah ! aq geram lihat gambar kouj ko mahu ngak jadi akak angkat aq hah ?

    35. shuhada says:

      kak stacy ni dahla cantik suara best pulak tu.love u

    36. alip says:

      akak stacy lawa leerrrr…from alip

    37. love valentine says:

      hi stacy…kita punya tarik lahir sma….harap2 stacy dan sya panjang umur……

    38. afif says:

      stacy orang kristian bah ko tahu kah

    39. afif says:

      wow smatnya stacy ini

    40. teofilus russell says:

      bila masa pulak akak jadi islam???

    41. teofilus russell says:

      kak,..bila kak nak balik penampang gik???russell rindu la dgn kak…

    42. johari says:

      hai kak stacy..sy minat dngn kak stacy..kalau boleh buat lah konsert kat sabah bah..

    43. lovely says:

      hai,stacy i peminat u?em,u punya voice bestlah….:)

    44. TEHA says:

      I LOVE YOU SO MUCH STACY…I PMNAT U NI..SYA SKONG STACY @ PUTET…HEHEHEHE..,

    45. happy says:

      stacy is the best..mnat sngat2..

    46. Sarah Adec says:

      kak stacy org islam eh?? arituh dlm rcangan galaksi kak stacy ckp “syukur,alhamdullilah’…

    47. fatin farzana says:

      hai kak stacy….sya pmnt setia kak stacy….suara kak stacy merdu sngt…i love u

    48. senku says:

      stacy ni x best langsung…

    49. fatin says:

      hai…stacyy…nama saya fatin peminat setia kak stacy.

    50. aina says:

      stacy kebanggaan orang sabah . . .

    51. Zie says:

      hi, dengar2 stacy nak kahwin…btulkah?

    52. nadia says:

      kak stacy suara akak meeeerdu sangattttttttttttttttttt.

    53. Lyne says:

      Sya sKa NgN Kak sTaCy..,cOz Kak sTaCy pNdai sNgT mNari….TmbH Lg cNTik puLak tU….HeHe….

    54. bdax comelll says:

      o0o0 name die stracie igatkan stacy….
      <3

    55. Mizz Aqua says:

      I just can’t wait to meet STacy on this sunday( brunei)

    56. syarifah says:

      saye minat ngan stacy !!!!!!!!!
      go baby go! ……

    57. nacy says:

      Hai Stacy.Syacy comel.Saya minat sangat ngan Stacy.Stacy cantek n x sombong.Hope you will always sucess.Go baby go !!!
      :) :) :) :) :)

    58. mira says:

      ermmm…stacy sy nk ckp yg stacy cntik..n then stacy jgn sesekali ptus asa..coz sy tau stacy orgnye x kn mudah ptus asa..btol x?

    59. Bet says:

      keep yr good work.You are cute,cantik and friendly.

    60. Bet says:

      Hai stacy,sihat sudah?Saya peminat setia stacy.

    61. shika says:

      baru2 ini stacy djmput utk membuat konsert di kota kinabalu sabah pd 31/12/2010.. saya nmpk dia mmpunyai bakat & potensi yg tinggi utk mjdi artis.. dia jg seorg yg cute, baik,dan x sombong… sya hrp dia akan bjaya dlm bidang ini… i luv u stacy,i never forget u 4 eva… keep it out.. go baby go!! :)

    62. justin bieber says:

      helo i’m justin biebber i’m so very like your picture so i want to tell u that I LOVE U SO MUCH….<3 :D

    63. fijoe says:

      huhu…sbnr’y nak tahu stacy ngan sapa skrg??….sbb sy mnat ngan dia….T___T

    64. sontol says:

      stacy..igt2 la agama kio..dont convert pasal love saja

    65. alif najmi says:

      saye minat kak stacy… i love you….

    66. Iz says:

      sya sgt suka kat STACY…terutama nya lgu stacy iaitu JAHAT,PAKAI BUANG,KISAH KITA,AKU STACY,GAGAP DAN MENGGEGAR DUNIA…GO BABY GO.. eheheh :singer:

    67. allysa kendra says:

      hi,kita kan kazen bagi la number fon ok :D

    68. zaZa says:

      heeeee…..
      minat sangattttt ma stcy…..
      cute dya bha…..

    69. amirul aizat says:

      kamu ada motor????
      :D

    70. amirul aizat says:

      sihat ke??? : :P

    71. amirul aizat says:

      saya suka stacy
      :)

    72. DIEYNIEY says:

      Stacy…so cute..i like u so muchh..i am your fanz…
      :D

    73. zakiah tan... says:

      . . hye..u r cute la. . 0_o

    74. Lollipop Girl says:

      Saya memang tak ada tahu pasal perkembangan Stacy, dan terima kasih kerana profil ini. :)

    75. kyika says:

      aiii lupa plakkk apa2 pun artis m’sia terrrrrrbaik jua lah…tp skrg plg popular lagu korea lah…terutama super junior ngan 2ne1…I LOVE U LAH..

    76. kyika says:

      jahat sangatka akim…benci dgn kutuk apa beza dia….kita tia boleh t’lampau benci org…w’laupun perangai dia teruk itu hal dia yg kita mau benci dia apa hal…artis suma sama bah….lagipun artis dia mesti ada kontroversi kalo tia cam mana durang mau popular…hadtooii!!!pikir dong akim ma stacy sama ja bh… : :P :) :P :P

    77. angie says:

      :x saya juga marah bila org kata stacy love akim.Saya benci akim tersangat benci sebab akim gatal…….gatal………….gatal tersangat-sangat…..kalau saya jumpa akim saya saya sumbat dalam lubang cacing…………………………..!!!!!!!!!!!!!! :x :x :x :x :x :x

    78. angie says:

      sapa-sapa yang kutuk kat stacy harap-harap diberi balasan setimpal dengan dosa yang dia lakukan di alam akhirat nanti….saya sebenar nya marah kalau sye jumpa org yg kutuk kak stacy saya pijak buat bola….!!! :x :x :x :x :x :devil: :devil: :devil:

    79. angie says:

      :) kak stacy jelitakan…you all yg tulis komen ni harus menyokong kak stacy sehingga bejaya ya……bye…..bye………bye………….!!!!!!!!!!!

    80. muhamad says:

      :laugh: cute

    81. marissa says:

      wahhhh…putet2 cntik ko skrng kn?

    82. muhdiman says:

      haiii..putet…sye pemnt putet…lgu best la..no tepon ade x….lgu 2 tjuk kisah kita….. :laugh:

    83. muhdiman says:

      haiiii putet

    84. eliZabeth says:

      hi

    85. mei says:

      gedik dan seksi giler!

    86. maisarah says:

      Hai,apq khabar?Saya Maisarah

    87. miaki says:

      study d limkokwing,,,kim slm ngan syamil ng t,,,hahaha,,,cweetz muka dia,,,ketua keslrhan pelatih plkn tuh,,,p x suka dia,,,suka ngan kak stacy jew,,,hahaha,,,oppss telebey suda,,,=p

    88. miaki says:

      wuuu,,,cweetz,,,muka kamu mcm kwan sa maa,,,hahaha,,,oppss telebey suda,,,upin ipin,,,,=p

    89. alya says:

      alamak terlebih sudah!!!!!!!!!!!!

    90. ada says:

      all the best for kak stacy

    91. nur asyiqin says:

      hai kak stacy, semoga akak sntiasa berjaya….

    92. elyani zainal abidin says:

      hai..kak stacy,ap kaba kamo…

    93. Evelyn says:

      Hai stacy…aku suka lgu kau…lgu yg paling aku suka adalah ‘Pakai Buang dan Jahat’ muuaahhxx….

    94. lurve chay-ra says:

      hai kak stacy…le mnta email ka???hehe…le lur…lurve u so much…

    95. arelyn says:

      stacy sngt cut3. & cntik lag pndai menari & bernyanyi

    96. FENNIFER FACE says:

      STACY CANTIK CUTE LAGI TU

    97. syuhada says:

      hai stacy sy suka lah lagu baru awak 2.

    98. errahana says:

      hi kak stacy..
      aku suke sgat kat kau ngan lagu2 kau..
      aku pling suke lagu jahat..
      pas ni kalu kau nak buwad lagu an..
      kau buat yang best2 tau..

    99. nurzaini says:

      hai stacy..sy nk lbh byk nak tahu psl kamu..blh ke?

    100. n0rA96 says:

      sy suka lah cara stacy mnari..lincah n b’tenaga..sy mmang pntang lau tngok stacy mnari,mesti xlpas pndang pnyer…

    101. latifah says:

      hai stacy saya suka dengar lagu stacy. Terutamanya lagu pakai buang. Suara stacy sedap dan merdu

    102. afrina says:

      i love u i minat u sangat2 i suka lagu pakai buang,mengegar dunia,aku stacy dan gagap. tapi u ada lagu baru kan Jahatkan mmmmmmmmuah!!!!!!!!!!

    103. afrina says:

      akak stacy memang cantik sangat ilove u
      so much mmmmmmuah!!!!!!!!bye

    104. anna says says:

      hellu,kak stacy.saya minat sgt kat kak stacy lebih2 lg kwn sye faiz minat tersgt2 & kak stacy ~ akim btl ke?.abg chaq ape kisah dah ade girlfriend ke? (upps! terlebih suda) kak nte sms or add kat sye pastu sye memang lv kt kak n nanti call lah saya 017-6221709[anna nazlina melaka] akak ade buat lagu baru kan lagunya JAHAT klah bye muah!!!

    105. lenn says:

      sy hrp t dpt jmpa face 2 face dgn stacy……suara stacy mmg hebat.

    106. lenn says:

      sy suka la dgn watak diri stacy yg t’sendiri…sy hrp stacy akan lbh berjaya lg.

    107. syasha says:

      sya suka lh kat stacy

    108. shalyssa says:

      wa… stacy memank hebat la……

    109. gloria says:

      hye .. stacy .. sya ngan family minat ngan suara stacy .. stacy tk lupe diri .. sape yg kutuk2 stacy 2 hrap sedar lh ,insaf lh .. tk bek taw ..stacy cute..alamak terlebih sudah .. tag laine baik punya ..huu2x

    110. anisah aqilah says:

      haiiiii… stacyyy… saya anisah from sandakan saya suka dan harap sempat datang kembali ke sandakan…. saya suka kalau awak couple ngan nubhan…. hahaha…

    111. eIRA says:

      Hai kak Stacy…..sy PEMINAT NO 1 akak……………..sy suka lagu pakai buang dan Menggegar Dunia sy suka tengok akak menari tau ok bubuy….

    112. Cuit says:

      Cantik nya akak stacy pandai menari lak tu

    113. fiovenney says:

      hai stacy,apa

    114. raja nurul asyiqin says:

      saya peminat nombor1 STACY SAYA SUKA LAGU pakai buang dia.Akim saya suka lagu baru dia inilah cinta kalau dia nyayi kat stacy pun bagus akim tu cute tau macam teddy saya yang comel

    115. raja nurul asyiqin says:

      korang suka stacy ke!kalau suka boleh lah kita berkenalan dengan stacy kita boleh tahu dia punya boyfren saya tahu ini meggarut tapi saya tahu AKIM betul tak saya baca dalam buku mangga……….

    116. abu bakaq says:

      stacy ada cikaro muka mcm kau,aku dh blas,
      puas dowh!tp real mcm ko la?bpa rm klau aku nk tdr dgn ko?

      • lurve chay-ra says:

        krng ajr gk ko nie…pnya lur bnyk anjing sna tue,npa ko mw gk ngn stacy…da lesen ka tue ar mw ckp cm tue!!!!

    117. jue says:

      hai kak stacy saya sangat minat dengan gerakkan badan kak stacy yang panas try your best kak stacy yah

    118. gohan says:

      love u stacy….

    119. chot stylo says:

      u nmpk cute la ble pkai bju putih tiub hitam hehehe7

    120. mak aku minat kat stacy

    121. sausau says:

      kak stacy minta e-mial

    122. MyGosip says:

      buat masa ni kami belum mendapat info terbaru mengenai album terbaru stacy.. saya rasa hanya album 'aku stacy' jer yang ada buat masa ni.. ;)

    123. MyGosip says:

      buat masa ni kami belum mendapat info terbaru mengenai album terbaru stacy.. saya rasa hanya album 'aku stacy' jer yang ada buat masa ni.. ;)

    124. eme says:

      korang da pransn x? mulut stacy microfon pn
      bleh masuk?hahahahaahahhahahahahahahaha

    125. B U L A N says:

      stacy….add aku di ym….
      wan_delays@yahoo.com….
      oppsss!!! terlebi suda..hahaha
      tata

    126. Anonymous says:

      Sialan!!

      • lurve chay-ra says:

        pa yg sialan???

      • nadia says:

        stacy ! kuasa kuda hahahah tapi kau cantik baaa aq suka sama kau ! akak stacy ada fb ngak ? aq mahu fiend sama akak ! bisa ngak ? i hope you will sucess in kerjaya kakak ok ? nanti kalau senang kau komen la mesej aq ok byeeee ! oooops terlebih sudah ! hahaha go baby go !

    127. anti_stacy says:

      kmu nak tau tak????abg stacy,,,,dgn gelaran chaq 2…playboy….hahahaha

    128. budak says:

      euuuuwwww stacy penyanyi kelab kat k.k,,,,jual badan…da lar x cantik….

    129. PriNceghOstz says:

      erm…stacy??leh la tahan..

      • fatin says:

        stacy berusaha

        • love valentine says:

          hi

          • annis says:

            wow.. kak stacy mmg best lah… kalau bley jumpa kan best.. annis minat giler kat akak….. kalau bley lah nk jumpa akak kat kampung anis…. dulu akak pernah tau g kampung annis kat merang… akak g nyayi kat tempat kuda… ramai tau yg datang hari 2…. harap datang lagi tahun dpan…. di tahun akan datang 2012…… akak bley x nk minta no fon akak kalau bley….. miss u stacy….. 8)

            • annis says:

              kalau kat stacy baca annis punya komen mesti kak stacy coll punya.. kalau kak stacy bad mood.. huhu kita enjoy… ganu kitoooooooooooo….. 8) :*

            • atiqah amani says:

              hebat stacy