Ujibakat Akademi Fantasia 8 (AF8) kembali

Posted: 29 December 2009 at 8:50 pm  

Akademi Fantasia 8 (AF8) kini kembali semula, Program realiti Akademi Fantasia yang membentuk dan mendidik seseorang untuk bergelar penyanyi kini memulakan semula pencarian bakat-bakat baru untuk diserap ke Akademi Fantasia 8..

Ujibakat Akademi Fantasia 8 dengarnya lebih ketat berbanding sebelum ini, ujibakat akan dilakukan secara tiga peringkat bagi memastikan peserta yang dipilih adalah benar-benar layak dan mempunyai pakej seorang penghibur. Tiga Peringkat tersebut ialah mutu suara, kualiti seorang penghibur dan perwatakan atau personaliti peserta…

Juri-juri yang terlibat dalam ujibakat AF8 kali ini ialah Lah VE, Deja Moss, Fairus Hussain dan guru vokal Syafizawati Shariff (Cikgu Syafi) dan dua orang juri lagi untuk mengenalpasti perwatakan ialah Dr Fazley Yaakob dan Dr Azahari Othman..

Bagi sesiapa yang berminat nak cuba nasib menjadi artis segera, korang jangan la lepaskan peluang untuk hadiri sesi ujibakat ni… syarat-syarat, waktu dan tempat untuk menyertai ujibakat Akademi Fantasia 8 ada kat bawah ni..

syarat-syarat:
1) mestilah warganegara Malaysia atau Singapore dan bukan artis yang menaung dibawah mana-mana syarikat rakaman.
2) berumur di antara 18 – 45 tahun
3) salinan kad pengenalan serta dua keping gambar berukuran 4R (gambar profil dari paras pinggang)
4) boleh menyanyi secara ‘acapella’

Tempat dan waktu ujibakat AF8:
1) Kompleks Sukan Bukit Jalil,Kuala Lumpur, 9 – 10 jan
2) The Zon Regency Hotel, Johor Bahru, 16 – 17 Jan
3) Redbox Gurney, Plaza Gurney, 16 & 17 Jan
4) Hotel Promenade, Kota Kinabalu, 22-24 Jan
5) Hotel MARDEKA Palace, Kuching, 23 & 24 Jan
6) Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur, 30 & 31 Jan

Kaunter pendaftaran dibuka dari pukul 9 pagi hingga 1 petang dan para peserta digalakkan untuk hadir awal bagi mengelakkan kesesakan.

Lagu-lagu pilihan untuk peserta wanita:
1) Gagap – Stacy
2) Jika Kau Ubah Fikiran- Mila
3) Tak Mungkin Kerana Sayang – Alyah
4) Dan Sebenarnya – Yuna
5) Di Taman Teman -Siti Nurhaliza
6) When You’re Gone – Avril Lavigne

lagu-lagu pilihan peserta lelaki:
1) Situasi -Bunkface
2) Hujan -Sudirman
3) Ada Untukmu -Nubhan
4) Berdendang Dalam Tangisan -Jamal Abdillah
5) Fikirlah -Aizat
6) I’m Yours -Jason Mraz

Bagi sesiapa yang layak dengan syarat-syarat diatas, jangan la segan silu untuk menghadiri sessi ujibakat Akademi Fantasia 8 (AF8). kami berharap anda berjaya mengatasi juri-juri pilihan kali ini. Mana la tahu kalau-kalau kali ini nasib anda baik terpilih menjadi pelajar-pelajar AF8… Boleh Mygosip tulis gosip pasal anda pula.. hehehe.. good luck.

  • Anda kini berada dikawasan Komen, Pendapat dan Nasihat

    PERHATIAN!: Anda digalakkan untuk memberi komen, pendapat dan nasihat, tetapi anda tidak dibenarkan sama sekali mencarut atau menyebut perkataan lucah dibahagian komen.. Pihak MyGosip tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang diberikan. Segala komen yang diberikan adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri. budi bahasa budaya kita, komen lah secara berhemah

    104 Responses to “Ujibakat Akademi Fantasia 8 (AF8) kembali”
    1. sheqal says:

      sy teringin sangat untuk jadi penyanyi

    2. KIRANA says:

      comella ” DAUS “

    3. KIRANA says:

      comella ” DAUS “

    4. KIRANA says:

      comella ” DAUS “

    5. nurul says:

      pelajar lelaki yang bernama syahir akan mnjadi juara af musim ke-8.

    6. nurul says:

      AF8 ni sume nye COLD and ROCK …!!!
      Tp semenjak xde ALIF dan ANUM x besss laaa plk………

    7. ika says:

      hye . . . . . . . .

    8. David says:

      dah gi ujibakat lum habis nyanyi dan kata keluar, bagus ke tak bagus suke hati die orang. dah jgn mimpi lagi nak lalui smpai 3 peringkat abuk daptlah.

    9. Dennis says:

      time is my money

    10. katrina says:

      adira the best,

    11. Rin Najihah says:

      sape sape yang sokong nad tu memang tak tau menilai…….kn semua?????????

    12. Rin Najihah says:

      anum best tp knpe rmi kata die gedik..???dia ok ape….bg aku adira lagi gedik…afundi masuk anum…outkan nad yag semestinya tak layak langsung jadi penyanyi………maulana paling berbakat…anum roksssssssssss

    13. wajahseri tasha says:

      nak berkenalan kat aku…haaaa senang jer..buk aji… 019-2929355….call jer,always open 24 hours ….

    14. wajahseri tasha says:

      pelajar wanita bernama AIN milik juara AF8 SESI 2010….
      aku yakin…

    15. wajahseri tasha says:

      confirm af8 2010 pelajar wanita…

    16. ardy ab says:

      time is my money

    17. farzila99 says:

      xbest la,, takde anum.. boring tau x???

    18. qisz says:

      saye rse mybe maulana and adira the best!!!! adira tu cun angat….

    19. huda says:

      maulana and adira the best mereka berdua akan pergi final

      • farzila99 says:

        maulana??? maulana tu,, takpayah pon xpe.. aku bukan sgt pon.. aku minat adira je.. cun beb!!

    20. Shinichi says:

      Mun masok af8 umur 1 tahun kan best tik

    21. ~pInKi gIrL~ says:

      nad n alif 2 sweet kn??

    22. bebudak says:

      Teguran – Menteri Penerangan tak ada perasaan ke terhadap mendidik jenerasi baru supaya lebih berbudaya? Terlalu banyak pertandingan hiburan dan rancangan hiburan yang tiada kualiti. Dari drama hingga ke filem, semua moral cerita lebih kurang sama. Hiburan pula, semata2 berhibur tapi tiada untuk mendidik jenerasi muda bagaimana untuk menjadi pemuzik yang bagus, bagaimana mendalami ilmu dalam muzik dan seni, bagaimana seni menjadikan kita manusia berhemah dan banyak lagi. Cuba study program KBS dari Korea, lihat program untuk jenerasi orang muda, banyak faedah dari membuat persembahan yang merapu…

    23. bebudak says:

      Cadangan supaya adakan akademi ala2 fantasia tapi mencari mereka yang berbakat menulis lirik, bermain muzik dan ada pengetahuan mendalam dalam bidang muzik. Baru boleh dijadikan contoh kepada jenerasi muda. Kalau setakat akademi fantasia, menyanyi terlalak terkinja, lepas menang ntah kemana, macam mana nak dijadikan contoh kepada jenerasi akan datang? Akan lebih ramai lagi mereka yang lupa diri, tersesat dan tergila glamour adalah… mana taknya, terlalu banyak berhibur dan hiburan. Macam mana nak lahirkan masyarakat yang berkualiti?

    24. bebudak says:

      Kenapalah si Ariel yang digantikan tempat Jimmy. Tak matang langsung. Ada ke patut baru lepas keluar jadi artis, nak interview orang baru pula… fikirlah. Memang tak sesuai langsung. Perangai budak2 dia, kerekter dia tak kena langsung. Walau pun Jimmy tiada, carilah mereka yang lebih matang dan lama dalam bidang ni, bukan dengan budak hingusan. Tak ada kualiti. Kami nengok rancangan tu bukan free, bayar tau!

      • farzila99 says:

        biarlah… lantak die lah.. yg ko sibuk sgt tu knapa?? eeellleeehhh… jealous la tu.. aku tau la ko x leh masuk TV,, pastu nak komen orang lain lak..

    25. farahhin says:

      oklarh!!!!!do da besh!!!

    26. desi cbndygurl says:

      daus da best…

    27. mayang says:

      suara adira besh……serak2 gitew….

    28. suhada says:

      bt r btl2 jgn r asyk nk men je….

    29. suhada says:

      thn nie xde yg best r……

    30. dania says:

      ape pasal ni af8 xbuat betul ni……kalau nk masuk af buat yg terbaik………

    31. NATASYA says:

      MINGGU NY SMUA OWNG AMBL LGU LGU BEZZZZ

    32. NOR UMAIRAH says:

      Gud luq……… wat tul2 aw jgn main2 k……….

    33. fitri says:

      ain,nad,ema,adira and iwan mesti menang

    34. pa-d says:

      aku stuju org sabah thun ni mesti menang lg…anum go anum…. x py bg menang org yg dah status kaya ni…x adil

    35. RANNIE says:

      ok la tu sbb orang sabah best2 suara mereka,Jgn jeles..

    36. lya says:

      bnyak owg sabah je kt af8..

    37. adeq qeycil says:

      hye~

    38. adda says:

      dah gi ujibakat lum habis nyanyi dan kata keluar, bagus ke tak bagus suke hati die orang. dah jgn mimpi lagi nak lalui smpai 3 peringkat abuk daptlah.

    39. nyra says:

      sy nk pegi ujibakat 30hb ney…
      hope cgt sy dpt diberi peluang..
      huhuhuhuh..
      nk ckp suara ney best..
      xde laa sgt kot..
      tp skadar mencuba bakat..
      :)

    40. manusia_89 says:

      alaa..af ni?bukan pe..yg ade kable je xyah beratur…korang?hahaha kene la beratur sampai malam..

    41. iqa says:

      hai semua…jum masuk af 8 coba bakat mane th blh mnjdi sorg penyanyi…..he3x..

    42. eina says:

      saya tak pergi la iffan.. dh tau mesti tak dapat punya…hehehehe..

    43. iffan says:

      eina awak da pegi kew odition

    44. iffan says:

      ai…………awak da pegi kew odition ari 2…….cam ne ramai x owg

    45. iffan says:

      ai semekom…saye nak tanye awak,cam ne mase awak pegi ujibakat ari 2..awak x terpilih kew

    46. iffan says:

      a,ah kan saye tgk dlm syarat dye 2 bleh dye buke kan kpd lepasan spm……….

    47. primadona says:

      hahahah btul tu,lau nak nyanyi lgu pmpuan,msti gune bju pmpuan gak,
      ngn gune bra….kakakakakaka…

    48. primadona says:

      acapella tu,maksudnya,mnyanyi tanpa muzik la mangkuk..

    49. primadona says:

      ntah ape la jd nnti time kat oudition tu..mesti huru hara punya la..hahahaha…

      tak sabar plak nak tgok..hehehe…

    50. primadona says:

      eina,,ko pegi x nnti kat audition tu??hehe

    51. eina says:

      a'ah kan.. kelakar jer dorg tu.. tp pelik la.. knp yg tak boleh nyanyi still nk gi gak auditon af.. walaupun dh tau xkn dpt.. hehehehe..

    52. shaz says:

      xley dok msok..
      xcam taik plak..
      pnt2 bai wa brator..
      kne lahir sblm 9 january..

      ase cm nk pecah jur dahi owg 2

    53. iberwang says:

      paling best tengok masa audition… mesti ada yang bikin 'haru biru' punya… tak sabar pulak. apa2 layan dulu 'american idol'

    54. A_faiz says:

      Stadium Nasional Bukit Jalil, Kuala Lumpur, 30 & 31 Jan

    55. mryogurt says:

      30 and 31 niy ade buat kt kl lg ker……sye dah tlepas kt jb punya nk tanye lah mmg ade wat lg ker 30 and 31 niy kt kl

    56. Malim says:

      mungkin… tapi dia suh ko nyanyi lagu yg ko tahu jer.. so dun worry la.. maksud acapella tu kita kena nyanyi tanpa muzik.. try la search acapella kat youtube..

    57. steven says:

      masa nyanyi nanti, adakah disuruh nyanyi lagu lain setelah selesai nyanyi lagu yang dipilih????ehm…kurang faham pulak maksud acapella tu>>? bleh bagi tau ker?????

    58. af8 says:

      bole2 asalkn hang da x skool

    59. fafafafa says:

      penang la…

    60. kudin says:

      boleh… tapi kena pakai baju perempuan la… hehehe..

    61. muhdatif says:

      boleh tak peserta lelaki nyanyi lagu pompuan?

    62. kudin says:

      mungkin ko belum smp tahap aceplla tu dh kena reject.. byk kes dia.. hehehehe..

    63. azrie bi abdul isa says:

      sbenar sya setuju atas pihak astro kerana membuat sekali lagi pencerian bakat nie ……………
      sy haraf benda nie dapat diterus kan lagi

    64. insan reject says:

      kata nyanyi aceplla tpi knpa tba-tba guna muzik pulak ?ape kes?????????????????????

    65. A_faiz says:

      Kalau x boleh masuk AF pasal x cukup umo, ko masuk dulu IDOLA KECIL…. tahun ni. Tahun depan baru masuk AF….. hehehehe

    66. iffan says:

      hai zuhaila awk nak masuk ujibakat 2 jgk kew…………..

    67. iffan says:

      awak jgn men2 saye seyez nak masuk tau.da lame da saye idam nak masuk af

    68. Malim says:

      syarat2 af ni berubah setiap tahun la iffan.. mungkin tahun lps blh tp tahun ni x blh.. ko cuba la pg redah jer.. mana tau dia kasi.. nasib ko la tu..

    69. iffan says:

      boleh kew x saye nak masuk ujibakat af8 nie saye nak sngt pleez…..ala kalau stacy boleh masuk takkan saye x boleh kot

    70. iffan says:

      seyez…. r saye btol2 nk masuk

    71. MyGosip says:

      tak boleh rasanya iffan.. dia kena cukup 18 by januari.. so, kena la tunggu tahun depan.. hehe..

    72. iffan says:

      umur saye kalau tahun nie memang da 18 tapi kalau ikut tarikh lahir belum cukup ag so boleh kew saye masuk

    73. MyGosip says:

      nyanyian acapella tu menyanyi tanpa muzik.. sama macam piod nyanyi dlm toilet la.. hehehe..

    74. sollmen86 says:

      heheheh afundi sollmen86 heheheh tq heheheheh ni aku tak pernah2 cuba nyanyi kat luar selalu nyanyi lam tolet n karaoke kat umah je hehehheeh mane tau rezeki toilet kan hehehehe tq

    75. sollmen86 says:

      mesti cube punya heeheheheh…mana tau dapat kan ehehheeheh…kamu tak cuba mana tau rezeki amin2 kan k

    76. piod says:

      sollemen . nyanyian acapella tu yg cm ne ?? harapp balas .

    77. piod says:

      acapella tu nyayian yg cm mane eh ??
      umur sye bulan 6 ni. bru msok 18..sye bru lps spm..blh join ke ??
      kalu stacy blh join . sye msti blh kn ?